Το προφίλ της Σταρ Ελλάς που πάει για Miss Κόσμος: Χαρισματική προσωπικότητα και ελληνική ομορφιά

Το προφίλ της Σταρ Ελλάς που πάει για Miss Κόσμος: Χαρισματική προσωπικότητα και ελληνική ομορφιά

Από παιδί η Άννα Παυλίδου παθιάζεται με τη μόδα και πιστεύει ότι η χρυσή εποχή του μόντελινγκ μπορεί να επανέλθει - Το «Gala» συνάντησε από κοντά την Ελληνίδα καλλονή νέας κοπής

star_hellas_miss_kosmos
«Το μόντελινγκ πέθανε, ζήτω το μόντελινγκ» φαίνεται να πιστεύει η Αννα Παυλίδου, η οποία διανύοντας τη δεύτερη δεκαετία της ζωής της προσδοκεί να δει την ομορφιά να κυριαρχεί σε περιοδικά, τηλεόραση και showbiz. «Η εποχή υποδεικνύει την ανάγκη για ομορφιά. Ομορφα συναισθήματα, ωραίες εικόνες, χρήσιμες εμπειρίες», λέει καθώς μας συστήνεται. «Δεν αντέχουν τα μάτια μας άλλη μαυρίλα, άσχημες εικόνες και κακές ειδήσεις. Ας σηκώσουμε ψηλά τον πήχη της αισθητικής σε όλα τα επίπεδα», προτρέπει η 22χρονη καλλονή που την περασμένη Τετάρτη κέρδισε τον τίτλο της Σταρ Ελλάς.

Επιστροφή στη λάμψη

«Στα Καλλιστεία συμμετείχα γιατί έμαθα ότι τα δικαιώματα του διαγωνισμού πήρε ο επιχειρηματίας, γνωστός στον χώρο της ένδυσης, Πάνος Ζήνας, και ήξερα ότι έχει τη δυνατότητα να αναδείξει ξανά τον θεσμό.

Αγαπώ τον χώρο της μόδας και έχω την πεποίθηση ότι ο τίτλος που κέρδισα θα είναι η άκρη του νήματος που οδηγεί σε μια ευκαιρία. Η διάκρισή μου είναι μια πρόκληση και μια αναμέτρηση κυρίως με τον εαυτό μου για το πού μπορώ να φτάσω», λέει η Αννα, η οποία, ευγενική και χαμηλών τόνων, δείχνει να πατά γερά στα πόδια της, ενώ η ελληνική κατατομή του προσώπου της και η ψηλόλιγνη σιλουέτα της την καθιστούν ένα πολλά υποσχόμενο μοντέλο νέας κοπής.


Anna_046

«Ευτυχώς υπήρξε μια γενιά μοντέλων που είναι παράδειγμα για εμάς. Γυναίκες όπως η Μπαλατσινού, η Δαρμουσλή, η Μαστρογιάννη, η Τουτουνζή άνοιξαν τον δρόμο στην Ελλάδα και υπήρξαν πρότυπα. Είναι κρίμα που τέτοια κορίτσια έλειψαν στις επόμενες γενιές. Μήπως έτυχε σε εμάς ο κλήρος της συνέχειας; Βλέπω συνομήλικές μου που είναι διατεθειμένες να γράψουν τα επόμενα κεφάλαια της ενδιαφέρουσας ιστορίας».

Κλείσιμο
Τη ρωτώ για τη μεγάλη βραδιά. «Τον τελικό τον βίωσα με άγχος. Δεν είναι εύκολο για μια γυναίκα να επιδεικνύει το σώμα της. Η άνεση στην πασαρέλα είναι θέμα εμπειρίας. Δεν είχα μια αντίστοιχη εμπειρία, βλέπεις. Δεν με ενδιέφερε, όμως, τόσο αν θα άρεσα στην επιτροπή όσο αν θα σύστηνα επιτυχώς την προσωπικότητά μου στην επιτροπή.

Θυμάμαι την ώρα που περπάτησα με την τουαλέτα Panos Ζinas - Cinema και η Ραφαέλα μου πέρασε την κορδέλα και μου φόρεσε το στέμμα. Ο τίτλος της Σταρ Ελλάς είναι για εμένα το πρώτο κεφάλαιο ενός παραμυθιού που ελπίζω να έχει πολλά κεφάλαια. Πιστεύω, πάντως, ότι η ομορφιά είναι κάτι υποκειμενικό. Οπως λένε οι Γάλλοι, μια ατέλεια μπορεί να φαντάζει πολύ πιο σέξι. Στη χαρισματική προσωπικότητα, από την άλλη, υποκύπτουν όλοι».

Anna_008


Στα χνάρια της ευτυχίας

Η Αννα γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και παρόλο που αγαπούσε από μικρή τη μόδα σπούδασε μαία στα ΙΕΚ Θεσσαλονίκης. «Από μικρό κοριτσάκι ξεψάχνιζα τα περιοδικά μόδας. Στο Δημοτικό ετοίμαζα τα ρούχα μου αποβραδίς κάνοντας πρόβες στον καθρέφτη. Το ότι τα ωραία ρούχα μάς προδιαθέτουν το είχα καταλάβει από παιδί.

Οταν μεγάλωσα, παρακολουθούσα μέσω Διαδικτύου τις μεγάλες επιδείξεις μόδας του εξωτερικού. Μου άρεσαν οι οίκοι που είχαν να διηγηθούν μια ιστορία, όπως ο Dior και η Chanel. Ποιος μπορεί να μην έχει θαυμάσει, για παράδειγμα, τα ντεφιλέ του Καρλ Λάγκερφελντ; Θαυμάζω όμως και τη διαχρονικότητα που έχουν τα ξένα μοντέλα του ’90. Η Κάρλα Μπρούνι, η Ναόμι Κάμπελ, η Σίντι Κρόφορντ θα αποτελούν πάντα την dream team», λέει και μου αναφέρει πως η ίδια έχει ήδη πάρει μέρος σε επιδείξεις μόδας γνωστών οίκων όπως οι Missoni και Manolo Blahnik.

Η κουβέντα μας επιστρέφει στη μαιευτική. «Κάποτε το θαύμα της ζωής με συνέπαιρνε. Στην πρακτική μου, όμως, αντιλήφθηκα ότι δεν ήταν κάτι που μου ταίριαζε. Ο χώρος ενός νοσοκομείου κρύβει και καλές και κακές στιγμές. Τις κακές πρέπει να τις αντέχεις. Επειτα υπάρχει και το άλλο. Κάποια στιγμή τολμάς να ασχοληθείς με αυτό που πραγματικά θέλεις.

Επί πολλά χρόνια δραστηριοποιήθηκα στους χώρους εστίασης του πατέρα μου, το gastrobar “Αnatolikon” και το “Falafeleria”, που προσφέρει φαλάφελ. Ακόμη εργάζομαι σε αυτά, έστω και αν η ζωή μου αυτή τη στιγμή φαίνεται να αλλάζει». Προς το παρόν, η Αννα συνεχίζει να τρέφεται υγιεινά, γυμνάζεται καθημερινά και αγαπά τη γιόγκα γιατί συνδυάζει τη σωματική άσκηση με την ηρεμία του μυαλού. «Διανύουμε μια τρελή εποχή που μας ξεπερνά. Κάθε μέρα το σύμπαν μάς στέλνει και ένα μήνυμα. Αν το αναλύσεις σωστά, τότε ο δρόμος της ευτυχίας φαίνεται βατός».

Anna_010


Παρακολουθεί τα ριάλιτι μόδας και της αρέσει που παρέχουν τη δυνατότητα σε νέα άτομα να κάνουν ένα ενδιαφέρον ξεκίνημα στη ζωή τους. «Είμαι υπέρμαχος της οποιασδήποτε εκκίνησης, παρόλο που κάθε εκκίνηση είναι μόνο η αρχή. Από εκεί και πέρα η επιτυχημένη καριέρα είναι συνισταμένη πολλών πραγμάτων». Και τo κίνημα #MeΤoo; «Καθένας ορίζει το πώς θέλει να διανύσει τη διαδρομή και τι υποχωρήσεις θα κάνει. Ζούμε την εποχή της ελεύθερης βούλησης κι αυτό οι άνδρες οφείλουν να το σεβαστούν. Αν δεν το σεβαστούν, ας έρθουν αντιμέτωποι με τις κυρώσεις. Τα γυναικεία στόματα, πάντως, άνοιξαν και μίλησαν - κι αυτό είναι και ενθαρρυντικό και αισιόδοξο», καταλήγει.

Αυτή την εποχή η Σταρ Ελλάς 2021 εξετάζει με ποιο πρακτορείο θα συνεργαστεί στην Αθήνα και το εξωτερικό και μελετά κάποιες επαγγελματικές προτάσεις. Σε λίγες ημέρες εξάλλου αναχωρεί για το εξωτερικό προκειμένου να συμμετάσχει στον Διαγωνισμό Μις Κόσμος. «Η διάκριση σε μια τέτοια διοργάνωση διεθνούς εμβέλειας όπου έχεις να ανταγωνιστείς καλλονές απ’ όλο τον κόσμο δεν είναι κάτι εύκολο», ομολογεί. «Η τελευταία φορά που η χώρα μας κατάφερε κάτι ήταν το 1996, με την Ειρήνη Σκλήβα. Προσωπικά, στο τέλος του μήνα πηγαίνω στο Πουέρτο Ρίκο με διάθεση να αντιπροσωπεύσω με τον καλύτερο τρόπο την ελληνική ομορφιά. Ακόμη κι αν δεν επιστρέψω με κάποιον τίτλο, θα απολαύσω την εμπειρία. Στη ζωή οφείλουμε να αισθανόμαστε πλήρεις και μόνο με το ταξίδι» 

Anna_086


Ειδήσεις σήμερα:

Τζένη Μπαλατσινού: «Πάνω απ’ όλα είμαι μάνα»

Κορωνοϊός: Από σήμερα τα ραντεβού για την 3η δόση για όσους έχουν συμπληρώσει 5,5 μήνες από τη 2η

Nέα μέτρα: Αλλάζει το ωράριο στα εμπορικά καταστήματα






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ