The Residences: Πεντάστερες κατοικίες στο ιστορικό στρατηγείο του Τσόρτσιλ

The Residences: Πεντάστερες κατοικίες στο ιστορικό στρατηγείο του Τσόρτσιλ

Φιλοξένησε ιστορικούς άνδρες, ενέπνευσε τον συγγραφέα του Τζέιμς Μποντ, εμφανίστηκε στις ταινίες του και τώρα μεταμορφώνεται σε συγκρότημα υπερπολυτελών κατοικιών - Το εμβληματικό κτίριο Οld War Office στο Λονδίνο ξαναγεννιέται

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
churchill-palace-arthro
Από κατοικία μοναρχών και κέντρο επιχειρήσεων επιδραστικών πολιτικών και στρατιωτικών προσωπικοτήτων μέχρι έμπνευση για τη γέννηση ενός εκ των πιο μυθικών κινηματογραφικών ηρώων, το εντυπωσιακό κτίριο στον αριθμό 57 της οδού Γουάιτχολ, στο κέντρο του Λονδίνου, είναι κομμάτι της Ιστορίας, η οποία μας πηγαίνει πίσω στο 1906, όταν ολοκληρώθηκε η κατασκευή του. Περισσότερο από έναν αιώνα μετά, ένα από τα πιο σημαντικά τοπόσημα της βρετανικής μητρόπολης ζωντανεύει ξανά με ένα πολλά υποσχόμενο project που φέρει την υπογραφή δύο κολοσσών στον κλάδο τους αντίστοιχα, του Hinduja Group και της Raffles Hotels & Resorts. Με την ονομασία «Τhe OWO Residences by Raffles», o ασιατικός ξενοδοχειακός όμιλος σηματοδοτεί την άφιξη των πρώτων πολυτελών κατοικιών του στην Ευρώπη και του πρώτου ξενοδοχείου του brand στο Ηνωμένο Βασίλειο προσφέροντας στο ευρύ κοινό ένα κομμάτι της βρετανικής Ιστορίας.

Επιφανείς κάτοικοι

12017642_Image-credit-Illustrated-London-News
Το κτίριο-τοπόσημο για την πόλη του Λονδίνου είχε αξιοποιηθεί στο παρελθόν ως κέντρο επιχειρήσεων από σημαντικές προσωπικότητες που αποτέλεσαν μέρος της Νεότερης Ιστορίας της Μεγάλης Βρετανίας

Σε μία από τις πιο σημαντικές διευθύνσεις του Λονδίνου και έχοντας χαρακτηριστεί διατηρητέο κτίριο ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, η πορεία του Old War Office αποτυπώνει τη Σύγχρονη Ιστορία μέσα από τους ανθρώπους που πέρασαν τις πύλες του στο βάθος του χρόνου. Οντας αρχικά το Παλάτι του Γουάιτχολ, κατοικία του Ερρίκου Η’ της Αγγλίας και άλλων μοναρχών από το 1530 έως το 1698, το κτίριο έγινε ζωντανός μάρτυρας πολλών γεγονότων που άλλαξαν τον κόσμο. Στη σημερινή του μορφή σχεδιάστηκε από τον καταξιωμένο Σκωτσέζο αρχιτέκτονα Γουίλιαμ Γιανγκ και η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το 1906 από τον γιο του, Κλάιντ. Χρειάστηκαν πέντε χρόνια και 1,2 εκατ. λίρες για να ανοίξουν οι πύλες του κτιρίου που εκτείνεται σε 54.000 τ.μ. και αποτελείται από 1.100 δωμάτια τα οποία καταλαμβάνουν 7 ορόφους, περιτριγυρισμένα από 40 χλμ. διαδρόμων. Στους χώρους του διατηρούσαν τα γραφεία τους επιδραστικοί πολιτικοί και στρατιωτικοί αρχηγοί όπως ο σερ Ουίνστον Τσόρτσιλ, ο Ντέιβιντ Λόιντ Τζορτζ και ο λόρδος Κίτσενερ. Το εμβληματικό κτίριο εξάλλου ήταν η βάση του Τζον Προφούμο όταν διετέλεσε υπουργός Πολέμου και ενέπνευσε τον σερ Ιαν Φλέμινγκ, ο οποίος είχε εργαστεί εκεί, να γράψει τη σειρά βιβλίων «Τζέιμς Μποντ». Αποτέλεσε επίσης το σκηνικό για πολλές από τις ταινίες του 007, καθώς και της πιο πρόσφατης τηλεοπτικής παραγωγής «Το Στέμμα».

001-Old-War-Office-Facade_Image-credit-Imperial-War-Museum
Η κλασική εδουαρδιανή αρχιτεκτονική προσαρμόζεται στο σήμερα και το Old War Office μετονομάζεται σε «Τhe OWO Residences by Raffles» συνδυάζοντας πολυτελείς κατοικίες προς πώληση με το άνοιγμα του πρώτου ξενοδοχείου «Raffles» στη Μ. Βρετανία

The-OWO-apartment-terrace---Image-credit-Grain-London
The-OWO-living-room---image-credit-Grain-London
002-Army-Council-Room_Image-credit-Imperial-War-Museum



Η νέα εποχή

Αποτελώντας σύμβολο εξουσίας της βρετανικής μοναρχίας, το εντυπωσιακό κτίριο επανασυστήνεται ως πολυτελείς κατοικίες και το πρώτο ξενοδοχείο «Raffles» στο Λονδίνο, με το έργο της αποκατάστασής του να αναλαμβάνει το κορυφαίο αρχιτεκτονικό γραφείο EPR Architects. H κλασική εδουαρδιανή αρχιτεκτονική προσαρμόζεται στον σύγχρονο τρόπο ζωής αναδεικνύοντας ένα μοναδικό περιβάλλον για να ζει κανείς στις 85 ιδιωτικές κατοικίες -διαθέσιμες προς πώληση- και προσφέροντας μια απαράμιλλη εμπειρία φιλοξενίας στα 125 δωμάτια και σουίτες του «Raffles Hotel London».

Κλείσιμο
068-_War-Office-Luncheon-Room__Image-credit-Imperial-War-Museum
The-OWO-entrance-hall-residence---Image-credit-Grain-London
The-OWO-dining-room---Image-credit-Grain-London
The-OWO-kitchen---Image-Credit-Grain-London
066-__War-Office-Kitchen-Staff__Image-credit-Imperial-War-Museum
The-OWO---residence-stairwell---Image-credit-Grain-London
Το αρχικό συγκρότημα Old War Office ολοκληρώθηκε το 1906 και περιελάμβανε 1.100 δωμάτια περιτριγυρισμένα από 40 χλμ. διαδρόμων στους 7 ορόφους του. Το 2022, όπου αναμένεται να ολοκληρωθεί η ανακαίνιση, νέοι ιδιοκτήτες και ένοικοι θα απολαμβάνουν καθημερινά μοναδικές εμπειρίες καλής ζωής στους ατμοσφαιρικούς χώρους του


Το εσωτερικό των κατοικιών -από studios μέχρι 5 υπνοδωματίων και δύο εντυπωσιακές στους πυργίσκους- έχει επιμεληθεί το design studio 1508 London με bespoke χειροποίητες κουζίνες από τη Smallbone of Devizes και μάρμαρα από όνυχα, ενώ πολλές από αυτές διατηρούν ορισμένα από τα αυθεντικά χαρακτηριστικά του κτιρίου, όπως δάπεδα από μωσαϊκό και ξύλινες επενδύσεις από βελανιδιά. Oι ιδιοκτήτες θα επωφελούνται από μοναδικές παροχές και high-end υπηρεσίες από έναν παγκοσμίως αναγνωρισμένο ξενοδοχειακό όμιλο απολαμβάνοντας την ιδιωτικότητα της προσωπικής τους κατοικίας. Με το project να ολοκληρώνεται μέσα στο 2022, οι πωλήσεις ξεκινούν στις 15 Ιουνίου και το κόστος για μια κατοικία δύο υπνοδωματίων κυμαίνεται στα 5,8 εκατ. λίρες.

Παράλληλα, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένουν οι κοσμπολίτες ταξιδιώτες και το άνοιγμα του «Raffles London at the OWO», το οποίο θα συνδυάζει όλα εκείνα τα στοιχεία που διακρίνουν τον ξενοδοχειακό όμιλο -άρτια προσωποποιημένη εξυπηρέτηση και διαχρονική luxury ατμόσφαιρα- με σύγχρονες ανέσεις όπως, μεταξύ άλλων, signature εστιατόρια και μπαρ, υπηρεσίες ευεξίας και εντυπωσιακούς χώρους για κοινωνικές και επαγγελματικές εκδηλώσεις.

The-OWO-Whitehall-Place-view---Image-credit-Grain-London
The-Library_Image-credit-Illustrated-London-News
The-OWO-living-room---image-credit-Grain-London-_1_
The-OWO-residence-turret---Image-credit-Grain-London
OWO-2-150-copy_Image-credit-Illustrated-London-News
2P8A5688_Image-credit-Illustrated-London-News
Aυθεντικά χαρακτηριστικά του αρχικού κτιρίου, όπως δάπεδα από μωσαϊκό, ξύλινες επενδύσεις από μασίφ ξύλο βελανιδιάς, θεόρατες πόρτες, περίτεχνα τζάκια και οροφές που ξεπερνούν τα 4 μέτρα ύψος, διατηρούν την αίγλη του παρελθόντος στο ιστορικό και μοντέρνο πλέον συγκρότημα κατοικιών


Στο τιμόνι του μεγαλεπίβολου project βρίσκεται ο όμιλος Hinduja, ο οποίος με ιστορία από το 1914 και κύκλο εργασιών πολλών δισεκατομμυρίων αφοσιώθηκε με πάθος στο κτίριο από την πρώτη μέρα που περιήλθε στην ιδιοκτησία του το 2014. Μέσω της σύμπραξης με την Accor και τη διεθνώς αναγνωρισμένη Raffles Hotels & Resorts, η οποία θα αναλάβει το λειτουργικό κομμάτι του ξενοδοχείου και των κατοικιών, έρχονται να συστήσουν ένα νέο σημείο αναφοράς στο Λονδίνο και όχι μόνο. Εχοντας αναμειχθεί ενεργά στη διαδικασία του design και συνεργαστεί στενά με τους EPR Architects και 1508 London, μιλώντας αποκλειστικά στο «Gala Greece» εκ μέρους της οικογένειας Χιντούτζα, η Σαλίνι Χιντούτζα αναφέρει:

«Είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε το λανσάρισμα του OWO Residences by Raffles καθώς αρχίζουμε να αποκαλύπτουμε έναν νέο μοναδικό προορισμό σε μία από τις πιο ξεχωριστές πόλεις του κόσμου, το Λονδίνο.

Επειτα από μια μνημειώδη μεταμόρφωση, το Old War Office επαναπροσδιορίζεται από ένα πρώην κυβερνητικό κτίριο σε ένα flagship ξενοδοχείο και κατοικίες διαποτισμένες με το πνεύμα του Raffles.

Ο σχεδιασμός των κατοικιών και των παροχών τους συμβαδίζει με την ιστορία αυτού του σημαντικότατου κτιρίου, ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζει τη λειτουργικότητα και τις προδιαγραφές του σύγχρονου τρόπου ζωής. Σε αρκετές από τις κατοικίες έχουν ενσωματωθεί χαρακτηριστικά από την κληρονομιά του Old War Office, όπως τα δωμάτια που χρησιμοποιούσαν οι αγγελιαφόροι πρόσκοποι κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, τα οποία πλέον έχουν μετατραπεί σε γραφεία, διατηρώντας τις αυθεντικές λεπτομέρειες από μασίφ ξύλο βελανιδιάς. Από τα τζάκια, που διατηρούνται από την αρχική κατασκευή, μέχρι τα δάπεδα από μωσαϊκό και τις οροφές που φτάνουν τα 4,4 μέτρα, κάθε διαμέρισμα έχει διατηρήσει τουλάχιστον ένα χαρακτηριστικό από το παρελθόν του κτιρίου, το οποίο προσφέρει την ξεχωριστή προσωπικότητα που κάθε σχεδιαστής επιθυμεί.

The-OWO-residents-swimming-pool---Grain-London
The-OWO-master-ensuite-bathroom---Image-credit-Grain-London1
OWO-S6-05_Image-credit-Illustrated-London-News
The-OWO-master-bedroom---Image-credit-Grain-London-_1_
The-OWO-master-bedroom---Image-credit-Grain-London
The-OWO-Residents-Garden---image-credit-Grain-London
12017642_Image-credit-Illustrated-London-News
Το κτίριο-τοπόσημο για την πόλη του Λονδίνου είχε αξιοποιηθεί στο παρελθόν ως κέντρο επιχειρήσεων από σημαντικές προσωπικότητες που αποτέλεσαν μέρος της Νεότερης Ιστορίας της Μεγάλης Βρετανίας
SHALINI-HINDUJA
Υπερσύγχρονο γυμναστήριο, πισίνα 20 μέτρων, υπηρεσίες ευεξίας και ένα εντυπωσιακό Rooftop Restaurant & Bar είναι μερικά μόνο από τα προνόμια που θα απολαμβάνουν στο άμεσο μέλλον οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του «OWO Residences by Raffles» σύμφωνα με την επικεφαλής του project Σαλίνι Χιντούτζα (κάτω)


Οι παροχές περιλαμβάνουν επίσης όλα όσα αναζητούν οι μελλοντικοί κάτοικοι, όπως ιδιωτική τραπεζαρία, club lounge, πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο, πισίνα 20 μέτρων, καθώς και ένα ξεχωριστό rooftop restaurant & bar, μέρος μιας προσεκτικά επιλεγμένης συλλογής εστιατορίων και μπαρ με την υπογραφή μερικών εκ των κορυφαίων brands, καθιστώντας το ΟWO και έναν νέο γαστρονομικό προορισμό».

Ειδήσεις σήμερα: 

Διαδηλωτής που... παριστάνει τον Πούτιν ζητά την απελευθέρωση του Ναβάλνι - Δείτε φωτογραφίες

«Μόλκα»: Το σεξουαλικό έγκλημα που έχει γίνει ο εφιάλτης των γυναικών στη Νότια Κορέα

Υπόθεση Κορφιάτη: Προφυλακίστηκε η 27χρονη «τσιλιαδόρος» - Παραδόθηκε μόνη της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK