Μανώλης Σκοπελίτης: Ο σιωπηλός μάρτυρας της ελληνικής τηλεόρασης

Μανώλης Σκοπελίτης: Ο σιωπηλός μάρτυρας της ελληνικής τηλεόρασης

Εδώ και 30 χρόνια καλεί στα πλατό τους κορυφαίους και έχει συνεργαστεί με τους καλύτερους - Μια ζωή επέλεγε να κοιτά τη λάμψη από τα παρασκήνια και οι ιστορίες που αφηγείται είναι ο ορισμός του name dropping

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
skopelitis-0
Ο Μανώλης Σκοπελίτης είναι ο μακροβιότερος υπεύθυνος καλεσμένων στην ελληνική τηλεόραση και όλα αυτά τα χρόνια τον βολιδοσκόπησαν ουκ ολίγοι για μια συνέντευξη. Η απάντησή του, μονότονα ίδια: «Ούτε να το συζητάς». Το συζητούσα, όμως, γιατί είναι από τους ελάχιστους ανθρώπους των τηλεοπτικών πλατό που αξίζει να γνωρίσει κανείς. Aνθρωπος έντιμος, καλόκαρδος, χαμογελαστός και εξαιρετικά σεμνός. Εργάστηκε σε εκπομπές που η τηλεθέασή τους άγγιξε το 70%, μεγάλωσε επαγγελματικά την εποχή που στην τηλεόραση το χρήμα έρεε άφθονο, υπήρχε όραμα, αλλά και μια στρατιά από υπερταλαντούχους ανθρώπους που δούλευαν με πάθος για όλα όσα αγαπούσαν.

Γιώργος Μαρίνος, Βλάσσης Μπονάτσος, Νίκος Μαστοράκης, Ελντα Πανοπούλου, Ανδρέας Μικρούτσικος, Γρηγόρης Αρναούτογλου, Φώτης Σεργουλόπουλος, Μαρία Μπακοδήμου, Πέτρος Κωστόπουλος, Τζένη Μπαλατσινού, Μάρκος Σεφερλής, Ντορέττα Παπαδημητρίου, Μαρία Χούκλη, Γιώργος Λιάγκας, Φαίη Σκορδά, Βάσια Τριφύλλη, Γιώργος Πολυχρονίου είναι μερικά μόνο από τα ονόματα στο βιογραφικό του roster.

Τηλεμαραθώνιοι με τη Ρούλα Κορομηλά, τηλεπαιχνίδια, υπέρλαμπρα σόου, όλα τα πρωινά που έγιναν στο MEGA, late night shows, οι εκπομπές στις οποίες κλήθηκε να σηκώσει το τηλέφωνο για να καλέσει A list πρόσωπα της εγχώριας αλλά και της διεθνούς σκηνής, πολλές φορές και δύο ώρες πριν βγει η εκπομπή στον αέρα!

Γεννήθηκε στη Σάμο, σε ένα σπίτι 35 τ.μ., τμήμα παλιάς φυλακής, με μια μικρή αυλή-όαση, γεμάτη από τις 200 γλάστρες της μητέρας του. Από τότε κρατά ότι η ομορφιά στη ζωή καλύπτει καθετί άσχημο. Ο πατέρας του υπήρξε συγκλονιστικός ράφτης, η μητέρα του μοδίστρα κι έτσι μεγάλωσε μέσα σε ανοιχτές ραπτομηχανές, κλωστές, υφάσματα και άφθονη αγάπη. Χρήματα δεν υπήρχαν, γι’ αυτό και από τα 14 του ξεκίνησε να εργάζεται παράλληλα με το σχολείο, ενώ ονειρευόταν την ημέρα που ως ξεναγός θα έφευγε από το νησί για να γυρίσει τον κόσμο.

skopelitis-1


«Οταν πέρασα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων είπα ότι αφού δεν μπορώ να ταξιδέψω στον κόσμο, θα μάθω την Αθήνα», λέει. Και αρχές του ’90 βρίσκεται στην Κυψέλη να διδάσκει Αγγλικά, ενώ παράλληλα βοηθά τον κολλητό του που εργαζόταν στα γραφικά του ΑΝΤ1 και κολλά ερωτήσεις σε καρτέλες για τα τηλεπαιχνίδια.

«Η Αφροδίτη Σημίτη μού πρότεινε να αρχίσω να κλείνω καλεσμένους και κάπως έτσι βρέθηκα στο πλευρό της γνωστής θεατρικής συγγραφέα και δημοσιογράφου Σοφίας Αδαμίδου, ως βοηθός της, το 1994, στο “Ciao Ant1” με τον Γιώργο Μαρίνο. Δεν είχα ιδέα από τον καλλιτεχνικό χώρο τότε. Οσοι ήταν πασίγνωστοι στην Ελλάδα ήταν παντελώς άγνωστοι σ’ εμένα. Ξεκίνησα λοιπόν να τους προσεγγίζω έχοντας ένα στοιχείο αθωότητας απέναντί τους, κάτι το οποίο τους κέρδισε. Εκείνη την εποχή, θυμάμαι, βγάζαμε στο σόου, που ήταν κάθε Κυριακή, ζωντανά για τρεις ώρες, περισσότερους από 9 καλεσμένους και όλοι τους πρώτα ονόματα. Βίκυ Μοσχολιού, Βίκυ Λέανδρος, Νάνα Μούσχουρη, Σταμάτης Φασουλής, Πόλυ Πάνου, Ρίτα Σακελλαρίου, Ζωζώ Σαπουντζάκη. Η Βίκυ Καγιά ήρθε καλεσμένη όταν ήταν μόλις 16 ετών και τραγούδησε ως Τζέσικα Ράμπιτ. Εκεί ήταν και η Ζέτα Μακρυπούλια, ένα πανέμορφο και ήσυχο κορίτσι 15 ετών.

Τον Γιώργο Μαρίνο στην αρχή τον φοβόμουν γιατί ήταν άνθρωπος κλειστός, αυστηρός και αρκετά μοναχικός. Στο καμαρίνι ήταν πάντα σιωπηλός. Του πήγαινα τις ερωτήσεις για τους καλεσμένους και τα βιογραφικά τους και σιγά-σιγά άρχισε να με ρωτά τι ζώδιο είμαι, τι ωροσκόπο έχω. Ο Μαρίνος ήταν συγκλονιστικός αστρολόγος. Με βοήθησε πολύ και δίπλα του γνώρισα κόσμο που δεν θα μπορούσα να πλησιάσω εύκολα στα 23 μου, όπως τον Σταμάτη Φασουλή ή την Αννα Παναγιωτοπούλου που έγραφε τα κείμενα. Μπήκα ουσιαστικά στον λαμπερό κόσμο της σόουμπιζ βλέποντας τα σκηνικά από την πίσω πλευρά. Δεν με ενδιέφερε ας πούμε η Δέσποινα Βανδή που έβγαινε μπροστά, αλλά το πώς ίσιωνε τα μαλλιά της, πώς βαφόταν, πόσο φιλική ήταν. Θυμάμαι τα διάσημα μοντέλα της εποχής, Μάνια Ντέλου, Μαρίνα Πούπου, Ιωάννα Σουλιώτη, που εμφανίζονταν στις εκπομπές του Νίκου Μαστοράκη. Τις έβλεπες στα παρασκήνια, κοριτσάκια άβαφα, να διαβάζουν τα βιβλία τους και κάποιες να κάνουν τις εργασίες της σχολής τους και μετά να μακιγιάρονται, να φορούν υπέρλαμπρες τουαλέτες και να βγαίνουν σέξι ντίβες στο πλατό. Εμένα, όμως, με γοήτευε το πριν τους, όχι η εικόνα τους στη λαμπρότητα του σκηνικού. Αποτυπώθηκε από την πρώτη στιγμή στο μυαλό μου ότι είναι τα μαδέρια αυτά που ουσιαστικά κρατούν τη λάμψη των μπροστά».

Η συνεργασία του με τον Νίκο Μαστοράκη υπήρξε άκρως διδακτική. Εξάλλου εκεί λιποθύμησε για πρώτη φορά από φόβο γιατί εξαιτίας του διακόπηκε το γύρισμα όταν ο Μαστοράκης εντόπισε ένα ορθογραφικό λάθος του σε μια καρτέλα: «Τον φοβόμουν, αλλά δίπλα του έμαθα ότι στην τηλεόραση το timing σώζει ζωές. Πολύ γρήγορος, πολύ ευφυής, με χιούμορ, ένας άνθρωπος που με εντυπωσίαζε γιατί, ενώ παρουσίαζε, έβλεπε τα πάντα. Του μιλώ στον πληθυντικό μέχρι σήμερα». Από τους καλεσμένους που του κόπηκαν τα πόδια με το που τους πρωτογνώρισε, τιμητική θέση έχει ο Γιάννης Μπέζος: «Ενιωσα σύγκρυο. Ο Γιάννης μπορεί με το “γεια” να σε παγώσει αν θέλει. Το ίδιο συνέβη και με τη Μιμή Ντενίση. Ενιωσα δέος γιατί το προκαλούσε. Το εξέπεμπε. Για να της μιλήσω στον ενικό πέρασαν 15 χρόνια».

Μέσα στα χρόνια έχει αποκτήσει ουσιαστική σχέση με όλους τους καλεσμένους του. Παράσημό του, όμως, δεν θεωρεί τις σχέσεις που απέκτησε με τους διάσημους, αλλά τις φιλίες με ανθρώπους που συνεργάστηκε backstage: «Δεν θαμπώθηκα ποτέ από όλο αυτό, γιατί για μένα ήταν δουλειά. Ηξερα ότι μόλις έκλειναν οι κάμερες, την επόμενη μέρα είχα να ξανακάνω τηλέφωνα. Οι γονείς μου δεν γνώριζαν τι ακριβώς κάνω. Τους έφτανε που είχα χρήματα και ήμουν καλά. Τόσο απλά και τόσο γειωμένα».

Κλείσιμο
Εργάστηκε σε όλα τα πρωινά προγράμματα στο MEGA, αλλά η μεγάλη αλλαγή ήρθε όταν στο κανάλι αποφάσισαν να κάνουν ένα διαφορετικό πρωινό από του ΑΝΤ1, με τον Φώτη Σεργουλόπουλο και τη Μαρία Μπακοδήμου. «Δουλέψαμε μαζί 4 χρόνια. Η Μαρία ήταν η αρχηγός της ομάδας και η πιο αυστηρή. Ο Φώτης, ο πιο επικοινωνιακός και μαλακός. Είχαν μεταξύ τους απίστευτη χημεία, μπορούσαν να συνεννοηθούν με ένα βλέμμα. Επίσης ήταν άνθρωποι ευφυείς που μπορούσαν να κάνουν ωραίες συζητήσεις. Ετσι, για πρώτη φορά σε ένα πρωινό θέλησαν να έρθουν καλεσμένοι πολιτικοί όπως η Ντόρα Μπακογιάννη αλλά και μεγάλοι δημοσιογράφοι όπως ο Νίκος Χατζηνικολάου. Στο “Σαν το σπίτι σας” είχαμε και τη θεϊκή στήλη με γράμματα τηλεθεατριών στα οποία απαντούσε η Σπεράντζα Βρανά. Τότε συνέβη ένα απίστευτο σκηνικό: Ημασταν σε διάλειμμα και η Σπεράντζα είχε πιάσει κουβέντα με τον καλεσμένο μας Βαΐτση Αποστολάτο. Εννοείται ότι η συζήτησή τους ήταν απίστευτα πικάντικη και είχαν απορροφηθεί τόσο πολύ που δεν αντιλήφθηκαν ότι βγήκαμε αέρα. Οταν, λοιπόν, τους πλησίασαν ο Φώτης και η Μαρία και ρώτησαν: “Τι λέτε εσείς εδώ;” η Σπεράντζα με άνεση απάντησε: “Για πο@#$ες!”. Δεν μπορώ να σου περιγράψω αυτό που έγινε. Εφυγαν κάμερες, κουνήθηκαν πλάνα, είχαν πέσει όλοι κάτω από τα γέλια».

Μετά τον Φώτη και τη Μαρία ήρθε μια γνωριμία κομβική για τη ζωή του. Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου: «Ο Γρηγόρης ήρθε με τρελή επιτυχία από τη “Φάρμα” για να κάνει το πρωινό. Λαμπερός και στο πλατό καταπέλτης. Σάρωνε. Ο “Ομορφος κόσμος το πρωί” άρχισε τότε να κάνει νούμερα και κράτησε έξι χρόνια. Εζησα τους έρωτές του από κοντά, έζησα την πίεση που βίωνε. Ο Γρηγόρης είναι ένας άνθρωπος που δίνεται ολόψυχα τόσο στην καριέρα όσο και στον έρωτα. Δεν καταθέτει τα όπλα πουθενά. Γεννά ιδέες, δουλεύει σαν σκυλί και είναι ο μόνος άνθρωπος απ’ όσους γνωρίζω που ξέρει καλά τον τηλεθεατή. Τον αγαπώ γιατί όλο αυτό που φέρει, το παιδικό, το αντρικό, το ανάλαφρο, μου αρέσει. Παραπονιέται και μπορεί να γίνει εμμονικός όταν θέλει κάτι, αλλά πάντα αυτό γίνεται, γιατί γύρω από αυτό το κάτι έχει “ακουμπήσει” άλλες δέκα ιδέες για το καλό της εκπομπής. Θυμάμαι την εποχή που έκανε καθημερινά πρωινό και Κυριακή το σόου “Πολύ την Κυριακή”. Ο Γρηγόρης λατρεύει την επαφή με τον κόσμο και το σόου τον ξεκούραζε από την καθημερινότητα του πρωινού και τον έκανε να περνά καλά. Ομως το σώμα του ρέταρε. Ηταν λάθος όλο αυτό και για την ψυχή του. Ξόδεμα. Ετσι επέλεξε να σταματήσει».

skopelitis-2
Μαύρο blazer και ζιβάγκο, Zara Men. Mαύρο χειροποίητο παντελόνι Athena, Sartor Tailoring Maison. Mαύρα χειροποίητα παπούτσια, Ρία Λαμπρινούδη


Η πιο αστεία στιγμή του σε τηλεοπτικό πλατό ήταν όταν ήταν καλεσμένος ο Στάθης Ψάλτης αλλά και ο Τζίμι Σόμερβιλ από τους Bronski Beat: «Κάπου δεν βγήκαν οι χρόνοι και ο Γρηγόρης, που διαθέτει απίστευτη τηλεοπτική ευφυΐα, αποφάσισε να μιλήσει ταυτόχρονα και με τους δύο. Ετσι στήθηκε το πιο σουρεάλ τηλεοπτικό σκηνικό, με τον Στάθη Ψάλτη, τον Τζίμι Σόμερβιλ που δεν καταλάβαινε ελληνικά, τον Αρναούτογλου που δεν μιλούσε καλά αγγλικά και ένα πιάτο με μια μαγειρεμένη τσιπούρα ανάμεσά τους. Δεν υπήρχε αυτό που ζήσαμε». Ενα άλλο αταίριαστο δίδυμο, το οποίο, όμως, έκανε τηλεοπτικά τη διαφορά, ήταν ο Γιώργος Κιμούλης με τον Μάρκο Σεφερλή: «Ηταν πολύ έξυπνη η κίνηση του Κιμούλη να δεχτεί να έρθει ως καλεσμένος στο πρωινό του Μάρκου. Hταν συναρπαστική η συνάντησή τους. Δύο κόσμοι διαφορετικοί να κάθονται απέναντι και να συνομιλούν. Μαγευτική προσωπικότητα ο Γιώργος Κιμούλης».

Πέρασε πολύ δύσκολα τους 7 μήνες που έμεινε απλήρωτος, μέχρι που έκλεισε το MEGA: «Δύο άνθρωποι ήταν αυτοί που με συγκίνησαν και με έκαναν να κλαίω την εποχή που πραγματικά πείνασα και δεν είχα να πληρώσω το νοίκι μου. Ο ένας ήταν ο Γρηγόρης, ο οποίος μου τηλεφώνησε ένα βράδυ για να μου πει: “Πες μου πού μένεις. Eρχομαι και σου φέρνω χρήματα”. Φυσικά δεν του είπα. Eκλεισα το τηλέφωνο και ξέσπασα σε λυγμούς γιατί δεν δούλευα πια μαζί του και δεν είχε κανέναν λόγο να κάνει αυτό που έκανε. Ο δεύτερος ήταν ο Δημήτρης Ουγγαρέζος. Πήγα στην τράπεζα για να βγάλω το τελευταίο μου 20ευρω και είδα ότι είχα μέσα χρήματα. Κίνησα γη και ουρανό για να μάθω τελικά ότι ο Ουγγαρέζος είχε βρει τον αριθμό λογαριασμού μου από το λογιστήριο του ΜEGA και κρυφά, χωρίς να μου πει το παραμικρό, πήγε και μου έβαλε χρήματα. Οπως δεν μπορώ να ξεχάσω και αυτό που έκανε ο Γιώργος Λιάγκας. Είχε μάθει, χωρίς να του πω κάτι, ότι αν δεν χειρουργηθεί η μάνα μου την επόμενη ημέρα, θα πεθάνει. Ως οικογένεια δεν είχαμε λεφτά για να γίνει η επέμβαση καρδιάς σε ιδιωτικό θεραπευτήριο και σε κρατικό νοσοκομείο μάς είχαν πει ότι θα τη χειρουργήσουν τρεις εβδομάδες μετά. Ο Γιώργος τηλεφώνησε σε έναν φίλο του και κανόνισε να εγχειριστεί η μητέρα μου αμέσως σε ιδιωτικό νοσοκομείο και με λίγα χρήματα».

Φέτος είναι η πρώτη χρονιά μετά από 24 χρονιά που δεν κάνει πρωινό: «Αποφάσισα να μην τα κάνω 25. Ούτως ή άλλως, στον ΑΝΤ1 πήγα για τον Γρηγόρη και μόνο, και ο σταθμός μού είχε προτείνει να κάνω παράλληλα και το πρωινό με τη Φαίη». Το κινητό του χτυπά 24 ώρες το 24ωρο. Είναι στο έλεος των ακυρώσεων, των αλλαγών, των διαθέσεων των παρουσιαστών. Φέτος για πρώτη φορά στη ζωή του κλείνει το κινητό του για 2 ώρες το απόγευμα για να ηρεμεί. Φαντάζεται μελλοντικά τον εαυτό του σ’ ένα γραφείο Τύπου ή σε μια εταιρεία δημοσίων σχέσεων. Τον ρωτάω τι τον ενοχλεί όλα αυτά τα χρόνια που κινείται στη λεωφόρο της τηλεοπτικής ματαιοδοξίας, ανάμεσα σε υπερφουσκωμένα «εγώ»: «Εκείνο που με ενοχλούσε πάντα ήταν οι παρουσιαστές που δεν χαιρετούσαν ποτέ τον καλεσμένο πριν από τη συνέντευξη. Το θεωρούσα τρομερά αγενές. Σαν να με καλείς στο σπίτι σου και ταυτόχρονα να μου κλείνεις την πόρτα στα μούτρα. Ολα αυτά τα χρόνια έχω βρεθεί μπροστά σε χωρισμούς, καβγάδες, προδοσίες, ανομολόγητους έρωτες, απιστίες, κλάματα. Γνωρίζω απίστευτα πράγματα για παρουσιαστές, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους. Υπήρξα όμως πάντα διακριτικός και σιωπηλός. Από μένα δεν βγήκε ποτέ το παραμικρό προς τα έξω για κάποιον και αυτό είναι κάτι που έχει εκτιμηθεί».

Τι είναι αυτό που τον ενοχλεί στην τηλεόραση; «Παραμένει ίδια όταν όλα γύρω αλλάζουν. Δυστυχώς». Και η πιο δύσκολη στιγμή του; «Ο θάνατος του Νίκου Σεργιανόπουλου. Ηταν εξαιρετικός άνθρωπος. Εσβησα το τηλέφωνό του από το κινητό μου πριν από 4 χρόνια. Δεν μπορούσα νωρίτερα»

TV αναμνήσεις

skopelitis-3


Ανδρέας Μικρούτσικος - «Το κάνει δεν το κάνει»: «Ο Ανδρέας έχει κάτι μαγικό. Μπορεί να δείξει ενδιαφέρον στον συνεργάτη του και να βλέπεις στο βλέμμα του ότι το εννοεί. Φυσικά είναι μια ευφυΐα. Σε αυτή την εκπομπή έρχονταν οι καλεσμένοι και μεταμφιέζονταν. Μόνο μια καλεσμένη δεν μεταμφιέστηκε, η Ελένη Μενεγάκη. Ηταν η πρώτη φορά που την είδα από κοντά. Σοκαριστικά μαγευτική γυναίκα».

skopelitis-4


Βλάσσης Μπονάτσος - «Vlassback»: «Τον λάτρεψα. Εμφανιζόταν μετά από πέντε ώρες και έλεγε ένα “γεια, ρε παιδιά” και ξεχνούσες ότι σ’ έστησε. Eπίσης ήταν ένας πολύ διαβασμένος άνθρωπος με απίστευτες γνώσεις. Ενας φωτεινός παντογνώστης».

skopelitis-5


Σκορδά & Λιάγκας - «Πρωινό MEGA»: «Δεν ήταν εύκολο για μένα να φέρω κόσμο στην αρχή και ξαφνικά, επειδή είχαν τρελή τηλεοπτική χημεία και ήταν και αυτός ο σαρωτικός Λιάγκας με τις συνεντεύξεις του, άρχισα να έχω ευκολίες και να περνούν οι πάντες. Πέρασα καλά σε αυτή τη συνεργασία».

skopelitis-6


Πέτρος Κωστόπουλος & Τζένη Μπαλατσινού - «Πρωινό MEGA»: «Ο ένας μια πυρκαγιά που καίει το δάσος και η άλλη ρυάκι που κυλά. Τον χωρισμό τους τον μάθαμε κι εμείς μαζί με τον κόσμο. Είχαν μια ενέργεια συναρπαστική μεταξύ τους. Δεν το συναντώ αυτό εύκολα στη ζωή μου. Η Τζένη μελετούσε τα βιογραφικά που έστελνα λες και διάβαζε Νίτσε. Ο Κωστόπουλος ονειρευόταν ένα άλλο πρωινό από αυτό που έκανε. Δεν ενδιαφερόταν για gossip, οπότε εκεί ήταν που τσίτωνε».

skopelitis-7


Μάρκος Σεφερλής & Ελενα Τσαβαλιά - «Πρωινό MEGA»: «Την πρώτη ημέρα έφτασαν με άπειρα κουτιά, γεμάτα με αλμυρά και γλυκά για όλους τους συνεργάτες της εκπομπής. Στη βάση του ο Σεφερλής πιστεύω ότι ήταν φοβισμένος με όλο αυτό που πήγαινε να κάνει. Χόρεψε καλά τον χορό του πρωινού, αλλά με συστολή. Ο κόσμος ήθελε τον Μάρκο με τις μεταμφιέσεις και τα αστεία του, όχι τον Σεφερλή όπως είναι στη ζωή του».

skopelitis-8


Ελένη Φουρέιρα: «Πριν από 13 χρόνια, με τις Mystique, την είχα καλέσει στο πρωινό του Γρηγόρη. Επαθα σοκ όταν την αντίκρισα. Ηταν ένα σπίρτο αναμμένο που ένιωθες ότι η φλόγα του δεν θα σβήσει ποτέ. Ενα πλάσμα που γελούσε συνέχεια και από τότε φαινόταν ότι θα γίνει κάτι».

skopelitis-9


Κατερίνα Καινούργιου - «Πεντάμορφος κόσμος το πρωί»: «Εξαιρετικά εργατική, εντελώς διαφορετική σε εμφάνιση, προσεκτική στο τι έλεγε και απίστευτα παρατηρητική. Ηθελε πάρα πολύ να γίνει αυτό που είναι, γι’ αυτό και τα κατάφερε».

Ειδήσεις σήμερα: 

Η Ευρώπη το... σκέφτεται, οι ΗΠΑ το κάνουν πράξη: Άμεσες κυρώσεις στην Τουρκία για τους S-400

Κορωνοπάρτι με... κάνναβη και χωρίς μάσκες στη Θεσσαλονίκη - Χειροπέδες σε επτά νεαρούς

Παγώνη: Στείλαμε εξώδικο στον κ. Εξαδάκτυλο για όσα είπε για τους γιατρούς του ΕΣΥ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK