Νίκι Χίλτον - Τζέιμς Ρότσιλντ: Δύο δυναστείες σε μία

Νίκι Χίλτον - Τζέιμς Ρότσιλντ: Δύο δυναστείες σε μία

Με αμύθητη περιουσία και παγκόσμια ισχύ, η ζωή τους σίγουρα δεν είναι βαρετή - Ανάμεσα στα πολλά ακίνητα που διαθέτουν ανά την υφήλιο, έχουν κι ένα σωστό παλάτι στην Κέρκυρα, στο οποίο κάθε καλοκαίρι υποδέχονται jetsetters και γαλαζοαίματους

hliton_m
Κάθε Αύγουστο το παλάτι των Ρότσιλντ στην Κερασιά της Κέρκυρας σφύζει από ζωή, καθώς σύσσωμο το πολυπληθές προσωπικό των ιδιοκτητών τρέχει να το ετοιμάσει για την άφιξή τους.

Ελληνες και ξένοι μπάτλερ βρετανικής εκπαίδευσης γνωρίζουν ότι όλα πρέπει να είναι φροντισμένα στην εντέλεια. Κάτοικοι του νησιού κάνουν λόγο για μάρμαρα και ασημικά που γυαλίζουν σαν καθρέφτες. Οι σάουνες, τα χαμάμ και οι εσωτερικές και εξωτερικές πισίνες καθαρίζονται, οι βεράντες στολίζονται, οι κήποι καλλωπίζονται, ενώ οι άνετες σουίτες του πλημμυρίζουν με το άρωμα της άγριας ορχιδέας - η αγαπημένη της πανίσχυρης οικογένειας. Η μυθική έπαυλη της οικογένειας Ρότσιλντ με τους απομονωμένους όρμους, το ελικοδρόμιο, την ιδιωτική προβλήτα για σκάφη, τα περιβόλια με τα βιολογικά προϊόντα και τους κήπους με τα τριαντάφυλλα είναι κατά κοινή ομολογία ωραιότερη και από το άλλοτε παλάτι της πριγκίπισσας Σίσσυ στην Κέρκυρα, το γνωστό Αχίλλειο.

Αυτή η εξωπραγματικής χλιδής και αισθητικής οικογενειακή βίλα στο Νησί των Φαιάκων είναι το αγαπημένο κατάλυμα της Νίκι Χίλτον και την επισκέπτεται σχεδόν κάθε καλοκαίρι. Αλλωστε είναι συνδεδεμένη με μοναδικές αναμνήσεις καθώς εκεί πραγματοποιήθηκαν τα pre-wedding πάρτυ για τον γάμο της με τον βαθύπλουτο Τζέιμς Ρότσιλντ. «Η Κέρκυρα έγινε αγαπημένος μου τόπος. Τα παιδιά μου λατρεύουν το μέρος και είναι τρισευτυχισμένα όταν τους ανακοινώνουμε ότι έφτασε πάλι η ώρα που θα περάσουμε μέρος των διακοπών μας εκεί», έχει παραδεχτεί παλαιότερα η ίδια.

hilton__1_
hilton__2_
hilton__3_
hilton__4_
hilton__5_
Το ευτυχισμένο ζευγάρι γνωρίστηκε το 2011 στον γάµο της Πέτρα Εκλεστοουν και ο έρωτας ήταν για αμφότερους κεραυνοβόλος. Σήμερα απολαμβάνουν όσο περισσότερο μπορούν την οικογενειακή ζωή με τις δυο κόρες τους και ανυπομονούν κάθε χρόνο για τις καλοκαιρινές διακοπές στην αγαπημένη τους Κέρκυρα


Γεννημένη στη Νέα Υόρκη το 1983, το τρίτο από τα τέσσερα παιδιά του Ρικ και της Κάθι Χίλτον, της πασίγνωστης δυναστείας των ξενοδόχων, η φιλόδοξη Νίκι γαλουχήθηκε με τη νοοτροπία της μητέρας της, ότι δηλαδή κανείς δεν μπορεί να προβάλει αντίρρηση σε μία Xίλτον. Συμμαθητές της έχουν αποκαλύψει στο παρελθόν ότι η όμορφη κληρονόμος, θέλοντας να είναι πιο εντυπωσιακή από τα υπόλοιπα κορίτσια στην τελετή αποφοίτησης από το Dwight School, είχε ζητήσει από τη VeraWang να σχεδιάσει αποκλειστικά για εκείνη την τουαλέτα που θα φορούσε.

Το 2011 στον γάμο της Πέτρα Εκλεστοουν, κόρης του άλλοτε ισχυρού άνδρα της F1 Μπέρνι Εκλεστοουν, με τον επιχειρηματία Τζέιμς Σταντ, γνώρισε τον Τζέιμς Ρότσιλντ που έμελλε να γίνει ο δεύτερος σύζυγός της. Οπως παραδέχονται και οι δύο, ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Ο Τζέιμς, μαγεμένος από το ταμπεραμέντο, το στυλ και την ευγένειά της, την προσκάλεσε για διακοπές. Το 2014, κατά τη διάρκεια μιας ρομαντικής βαρκάδας στη λίμνη Κόμο, της έκανε πρόταση γάμου, η οποία συνοδεύτηκε από ένα διαμάντι οκτώ καρατίων αξίας ενός εκατομμυρίου δολαρίων με την υπογραφή του διάσημου οίκου κοσμημάτων HarryWinston. Παρόμοιο κόσμημα διαθέτει μόνο η δούκισσα του Κέμπριτζ, Κέιτ. Ο γάμος τους ήταν, όπως αναμενόταν, μυθικός, με σύσσωμο το διεθνές jet set να δίνει το «παρών», ανάμεσά τους και μέλη της οικογένειας Κλίντον. Εκεί βρέθηκαν και όλα τα νεότερα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, όπως ο Γουίλιαμ και ο Χάρι, καθώς η τελετή πραγματοποιήθηκε στο «The Orangery» στους διάσημους Κήπους του Κένσιγκτον, κοντά στο ομώνυμο παλάτι. Το νυφικό, αξίας 77.000 δολαρίων, επιμελήθηκε ο ίδιος ο Valentino, ο οποίος όχι μόνο έντυσε τη νύφη, αλλά φρόντισε και την εμφάνιση των κουμπάρων και των στενών συγγενών.

Ο γάμος τους παραπέμπει στη λαϊκή ρήση «τα λεφτά, στα λεφτά», καθώς ο Τζέιμς Ρότσιλντ ανήκει σε μία από τις πιο ισχυρές οικονομικά -και όχι μόνο- οικογένειες του κόσμου. Ο εβραϊκός οίκος των Ρότσιλντ ιδρύθηκε από τον Μάγερ Αμσελ Ρότσιλντ στη Γερμανία πριν από περίπου 255 χρόνια. Αν και ξεκίνησε την πορεία του με την ιδιότητα του ενεχυροδανειστή, τελικά κατάφερε να γίνει πανίσχυρος τραπεζίτης με διεθνείς διασυνδέσεις, χτίζοντας την περιουσία του την περίοδο της Γαλλικής Επανάστασης. Την οικογενειακή παράδοση του τραπεζικού τομέα ακολούθησαν και οι πέντε γιοι του, ένας εκ των οποίων ήταν και ο προπάππος του συζύγου της Νίκι Χίλτον.

Ο Τζέιμς δεν είναι απλά ένα από τα νεότερα μέλη της κραταιάς οικογένειας των ανθρώπων που ρυθμίζουν τα οικονομικά δεδομένα της υφηλίου μέχρι σήμερα, αλλά και ένας δραστήριος επαγγελματίας με θέση στο Ιδρυμα Ρότσιλντ και φυσικά στη λίστα του «Forbes», αφού η προσωπική περιουσία υπολογίζεται στα 400 δισ. δολάρια.

Κλείσιμο
Οταν οι δυο τους γνωρίστηκαν, εκείνος ζούσε στο Λονδίνο και η Νίκι στην Καλιφόρνια. Τελικά αποφάσισαν να μοιράσουν την απόσταση και να χρίσουν μόνιμο τόπο κατοικίας τους τη Νέα Υόρκη. Οταν ο Τζέιμς πούλησε την ιστορική φάρμα των Ρότσιλντ στο Σάφολκ της Μεγάλης Βρετανίας αντί 25 εκατ. λιρών, το θέμα αντιμετωπίστηκε ως σκάνδαλο από τον διεθνή Τύπο, ο οποίος έγραψε χαρακτηριστικά: «Για χάρη της βγάζει στο σφυρί μια μοναδικής αξίας και αισθητικής έπαυλη. Την έπαυλη των Ρότσιλντ».

Βασιλική ζωή

Παρότι απολαμβάνει μια καθημερινότητα με απίθανες ανέσεις, η Νίκι Χίλτον είναι δραστήρια και πολυπράγμων. Το 2014 έδωσε το στίγμα της στο διεθνές lifestyle εκδίδοντας το βιβλίο «365 style» που έγινε best-seller. Λίγο καιρό αργότερα σχεδίασε μια συλλογή κοσμημάτων με διαμάντια για την εταιρεία Denovo, συλλογές με τσάντες για τις εταιρίες Samantha Thavasa και Linea Pelle, ενώ έχει κάνει και μια συνεργασία με την Estee Lauder. Εχει σχεδιάσει επίσης ρούχα για το brand Τοlani, τα οποία τοποθετήθηκαν στα ράφια του διάσημου πολυκαταστήματος Neiman Marcus. Η χαμηλών τόνων Νίκι -σε αντίθεση με την πιο εξωστρεφή αδελφή της Πάρις- αξιοποιώντας στο έπακρο το επώνυμό της και τις διασυνδέσεις της, κατάφερε να επιβληθεί στην παγκόσμια αγορά ως άνθρωπος της μόδας, λανσάροντας το brand γυναικείων υποδημάτων Nicky Hilton French Sole. Το γεγονός, όμως, που έπεισε και τους πλέον δύσπιστους για το επιχειρηματικό της δαιμόνιο ήταν η δημιουργία της δικής της αλυσίδας ξενοδοχείων με την επωνυμία Nicky O Hotels, που μετρά ένα ξενοδοχείο στο Μαϊάμι και ένα στο Σικάγο.

hilton__6_
hilton__4_
hilton__7_


Μητέρα πλέον δύο κοριτσιών, της Λίλι Γκρέις Βικτόρια Ρότσιλντ και της Τέντι Μέριλιν Ρότσιλντ, στο παρελθόν έχει υπάρξει και μοντέλο για αυστραλιανή σειρά εσωρούχων, ενώ έχει φωτογραφηθεί πολλάκις για εξώφυλλα αλλά και editorial μόδας. Λόγω του οικογενειακού της ονόματος αλλά και του γάμου της εξακολουθεί να απασχολεί συχνά τα media και τις κοσμικές στήλες. Μαζί με την επίσης διάσημη κληρονόμο Σαμπίν Γκετί τον Δεκέμβριο του 2019 πόζαραν για το εξώφυλλο του «Tatler», το οποίο είχε αφιέρωμα στις ισχυρότερες δυναστείες του πλανήτη. Οι αναγνώστες θαμπώθηκαν από τα ασύλληπτης αξίας κοσμήματα που φορούσαν χωρίς φόβο αλλά με πολύ στυλ οι δύο διάσημες κυρίες. Λέγεται ότι η συλλογή κοσμημάτων της Νίκι Χίλτον ξεπερνά σε αξία ακόμη και αυτήν της αείμνηστης Ελίζαμπεθ Τέιλορ, η οποία το 1951 είχε παντρευτεί τον θείο της Νίκι, Κόνραντ Χίλτον, τον πρώτο από τους έξι συζύγους της που ακολούθησαν.

Εξίσου εντυπωσιακή είναι και η γκαρνταρόμπα της Νίκι. Οι μεγάλοι μόδιστροι των οίκων Valentino, VeraWang, Dior, Oscar de la Renta, Armani και Diane von Furstenberg την υποδέχονται με τιμές στα ατελιέ τους ράβοντάς της οτιδήποτε τους ζητήσει. Για την ίδια τίποτα δεν μοιάζει ανέφικτο, ειδικά από τότε που το επώνυμο Ρότσιλντ μπήκε πλάι στο δικό της. «Ξέρει ότι ως Ρότσιλντ όλες οι πόρτες ανοίγουν προτού καν τις χτυπήσει. Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μια οικογένεια που ελέγχει το τραπεζικό και χρηματοοικονομικό σύστημα σε ολόκληρο τον κόσμο;» σχολιάζουν άτομα του κοινωνικού της κύκλου.

hilton__10_
hilton__11_
hilton__12_
hilton__14_
hilton__13_


Νίκι Χίλτον και Τζέιμς Ρότσιλντ διάγουν βίο πιο πολυτελή και από αυτόν των μελών της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, όπως ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η σύζυγός του Κέιτ Μίντλετον, με τους οποίους μάλιστα κάνουν παρέα. Στον στενό φιλικό τους κύκλο ανήκουν επίσης ο Παύλος και η Μαρί-Σαντάλ, καθώς και η κόρη τους Μαρία-Ολυμπία, ο σχεδιαστής του οίκου Oscar de la Renta, Φερνάντο Γκαρσία, o Τζιαμπατίστα Βάλι αλλά και το ζεύγος Χανδρή - Φόρτε.

Η Νίκι έχει δηλώσει για το καθημερινό της πρόγραμμα: «Ξυπνώ νωρίς και η μέρα μου αρχίζει με ζεστό μυρωδάτο καφέ στο κρεβάτι. Επειτα ακολουθεί γυμναστική. Την υπόλοιπη μέρα ασχολούμαι με τις επιχειρήσεις μου, τις φιλανθρωπικές μου δραστηριότητες, τα παιδιά και τον σύζυγό μου. Τρεις φορές την εβδομάδα μαγειρεύω η ίδια στο σπίτι. Λατρεύω την ινδική και την ελληνική κουζίνα».

Το ζευγάρι διαθέτει φυσικά πολυτελείς οικίες σε όλο τον κόσμο και πλειάδα προσωπικού. Στη βάση τους, τη Νέα Υόρκη, έχουν ένα πολυτελέστατο penthouse, το οποίο έχει μπει πολλές φορές στις σελίδες περιοδικών αρχιτεκτονικής και design. Ο Τζέιμς έχει φροντίσει να γεμίσει το σπίτι με πανάκριβα έργα τέχνης, ενώ η ίδια η Νίκι επιστράτευσε το καλό της γούστο για το interior design του μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια. Τα έπιπλα είναι ένα mix&mach από μοντέρνα κομμάτια και πολύτιμες αντίκες. Οταν είσαι μέλος της δυναστείας Ρότσιλντ, άλλωστε, διαθέτεις βικτωριανά κομμάτια, σπάνια έργα τέχνης αγορασμένα από δημοπρασίες του οίκου Sotheby’s, ακόμη και έπιπλα ιστορικής αξίας όπως οι δύο πολυθρόνες που χρησιμοποίησαν ο λόρδος και η λαίδη Ρότσιλντ κατά τη στέψη του βασιλιά Εδουάρδου VII, το 1902. Ανεκτίμητης αξίας είναι και η ακουαρέλα του Μοντιλιάνι, δώρο στον Τζέιμς από την οικογένειά του. Εξίσου πολύτιμα είναι και τα αντικείμενα που βρίσκονται μέσα στο παλάτι τους στην Κέρκυρα 

Ειδήσεις σήμερα:

Νέο βίντεο σοκ αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ: Συλλαμβάνουν γυμνό μαύρο, του βάζουν σακούλα στο κεφάλι και καταλήγει νεκρός

ΗΠΑ: Το CDC ενημέρωσε για πιθανή διανομή εμβολίου κατά του νέου κορωνοϊού στις αρχές Νοεμβρίου

Nicole Scherzinger: «Pussycat Doll» με μικροσκοπικό μπικίνι στην παραλία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ