Πένι Λάνκαστερ: Mια αστυνομικός για τον ιππότη Ροντ

Πένι Λάνκαστερ: Mια αστυνομικός για τον ιππότη Ροντ

Το άλλοτε top model εσωρούχων, σύζυγος του θρύλου της ροκ Ροντ Στιούαρτ, φωτογράφος και τηλεοπτική περσόνα, ετοιμάζεται τώρα να ενταχθεί στην Αστυνομία του Λονδίνου - Οσοι την ξέρουν, μιλούν για μια γυναίκα που είναι η χαρά της ζωής

lankaster__3_
Το ύψος της ξεπερνά το 1,86 και το αθλητικό της παράστημα εντυπωσιάζει ακόμα και σήμερα που διανύει την πέμπτη δεκαετία της ζωής της. Η Πένι Λάνκαστερ, όμως, είναι ένας άνθρωπος που ξεχωρίζει για το ταλέντο που έχει να κερδίζει όλες τις μάχες της ζωής και όλες τις προκλήσεις της καθημερινότητας. Δεν είναι τυχαίο ότι κατάφερε εδώ και δύο δεκαετίες να κρατά ενωμένη την οικογένεια που δημιούργησε με τον «άτακτο» σερ Ροντ Στιούαρτ, ο οποίος ακόμα και τώρα, στα 75 του, ονειρεύεται περιοδείες, γυμνάζεται καθημερινά και παραμένει ενθουσιώδης για όλες τις απολαύσεις της ζωής.

Η Πένι Λάνκαστερ είναι η αγαπημένη των Βρετανών, καθώς είναι μια γυναίκα εξωστρεφής που έχει μιλήσει ανοιχτά για το πρόβλημα δυσλεξίας με το οποίο διαγνώστηκε λίγο πριν κλείσει τα 49 της, για την υπεριδρωσία στα χέρια από την οποία υποφέρει από την εφηβεία της, για τη μάχη της με τον καρκίνο, αλλά και αυτή που έδωσε πριν από λίγα χρόνια ο σύζυγός της, για τον αγώνα της να μείνει έγκυος με εξωσωματική, για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη όταν ξεκίνησε το μόντελινγκ, αλλά και για την εμμηνόπαυση την οποία τώρα περνά.

Η Miss Hot Legs, όπως την αποκαλούσαν, έχει καταφέρει να διατηρεί άριστες σχέσεις με τις προηγούμενες συζύγους του Ροντ Στιούαρτ και να είναι μητέρα και για τα 8 παιδιά του, ενώ παράλληλα εξελίσσεται συνεχώς, αφού, πέρα από τη φωτογραφία, ασχολείται με την τηλεόραση και ετοιμάζεται να ενταχθεί στην Αστυνομία του Λονδίνου. Ολα αυτά παράλληλα με τη μεγάλη της φιλανθρωπική δράση και τη στήριξη που προσφέρει στις γυναίκες που παλεύουν με τον καρκίνο. Στην εκπομπή «Loose Women» του ITV, στην οποία συμμετέχει από το 2014, έγινε viral το βίντεο όπου έχοντας καλεσμένο τον Ροντ Στιούαρτ μπέρδεψε την ηλικία του άντρα της με αυτήν του πατέρα της, ο οποίος είναι έναν χρόνο μεγαλύτερος από τον γαμπρό του. Οταν μάλιστα αντιλήφθηκε το λάθος της ξεκαρδίστηκε στα γέλια λέγοντας: «Ωχ, όχι, τελικά είναι ο μπαμπάς μου έναν χρόνο μεγαλύτερος. Συγγνώμη, λάθος μου, όλοι κάνουμε λάθη, αγάπη μου».

Μεγάλωσε σε μια οικογένεια που λάτρευε την άθληση και η ίδια ασχολήθηκε με τον κλασικό χορό και την αεροβική, ενώ στα 16 της είχε πιστοποίηση ως καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής. Το αθλητικό της παράστημα εντυπωσίασε έναν σκάουτερ και γρήγορα έγινε ένα από τα πλέον διάσημα μοντέλα εσωρούχων και πρόσωπο της εταιρείας Ultimo το 2002. Ανήσυχο πνεύμα, όμως, ενδιαφερόταν πάντα για τη διαδικασία της φωτογράφησης και παρακολούθησε μαθήματα φωτογραφίας. Το 1999 συνάντησε τον Ροντ Στιούαρτ, ο οποίος δειπνούσε με τα παιδιά του σε ένα χριστουγεννιάτικο πάρτυ στο ξενοδοχείο «Dorchester» του Λονδίνου.

Ο ροκ σταρ γοητεύεται από την πρώτη στιγμή από την πανύψηλη ξανθιά και της ζητά να καλύψει φωτογραφικά την περιοδεία του. Εκτοτε δεν χώρισαν ούτε για μια στιγμή. Παντρεύτηκαν στις 16 Ιουνίου του 2007 σε ένα μεσαιωνικό κάστρο στο Πορτοφίνο με 100 καλεσμένους, ενώ ήδη είχαν αποκτήσει τον πρώτο τους γιο και το 2011 έγιναν για δεύτερη φορά γονείς με τον γερόλυκο της ροκ να συμπληρώνει 8άδα τέκνων. Το 2017 και αφού ο θρυλικός ροκάς χρίστηκε ιππότης από τη βασίλισσα Ελισάβετ, ανανέωσαν τους όρκους τους στους υπέροχους κήπους της έπαυλής τους στο Εσεξ με καλεσμένους στενούς φίλους και συγγενείς. Τότε ο Ροντ ήδη έπασχε από καρκίνο.

«Η Πένι είναι όλος μου ο κόσμος», εξομολογείται ο Ροντ Στιούαρτ, «αγάπη είναι πολλά πράγματα και είναι επίσης το να θες να μοιράζεσαι με τον κόσμο την ευτυχία σου. Κι εγώ αγαπώ κάθε μέρα περισσότερο την Πένι και θα το μοιράζομαι με όλο τον κόσμο». Οπως ανέφερε στο παρελθόν ο ίδιος, τα παιδιά του αρχικά πίστευαν πως εκείνη τον ήθελε για τη φήμη του και φυσικά για τα χρήματά του: «Η Πένι, όμως, κατάφερε να τα κερδίσει και αυτή τη στιγμή κρατά όλη την οικογένεια ενωμένη. Τα παιδιά μου την εμπιστεύονται και ειδικά τα κορίτσια ζητούν πάντα τη γνώμη της».

Είναι ένα ζευγάρι εξωστρεφές. Συνεχίζουν να πηγαίνουν σε πάρτυ, να ζουν τη ζωή τους όπως πριν από 30 χρόνια και φυσικά ο δημόσιος λόγος τους δεν κρύβει τον παραμικρό καθωσπρεπισμό. Ο ίδιος ο Στιούαρντ, εξάλλου, αποκάλυψε κάποια στιγμή ότι εξαιτίας της χρόνιας χρήσης στεροειδών στα τέλη της δεκαετίας του ’80 έχει συρρικνωθεί το μόριό του και ότι κάποτε ήθελε να αποκτήσει ένα εκμαγείο του μορίου του, αλλά όταν είδε μπροστά του το μέγεθος του ανδρισμού του Τζίμι Χέντριξ το μετάνιωσε λέγοντας: «Ασε καλύτερα, δεν έχει νόημα». Η Πένι Λάνκαστερ, πάντως, αναφέρει ότι στην περίπτωσή τους αυτό δεν αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα από το να διασκεδάζουν στην κρεβατοκάμαρά τους τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα. «Οι άνθρωποι συχνά λένε ότι πρέπει να δουλέψεις σκληρά σε ένα γάμο, αλλά αυτό είναι λάθος γιατί είναι κάτι που δεν γίνεται φυσικά. Ο Ροντ κι εγώ είμαστε ερωτευμένοι ακόμα και αυτό μας ενώνει. Δεν προσπαθούμε, προκύπτει. Ακούμε ο ένας τον άλλον, σεβόμαστε ο ένας τις ανάγκες του άλλου, γιατί μέσα στα χρόνια οι ανάγκες αλλάζουν, δεν είναι ποτέ οι ίδιες. Υπάρχει ειλικρίνεια και εμπιστοσύνη ανάμεσά μας και πάντα ξεκλέβουμε χρόνο για μια ρομαντική βραδιά ή για μια απόδραση. Ζούμε μια πολύ γοητευτική ζωή και δεν θα την αλλάζαμε για τίποτα στον κόσμο», λέει η Πένι, ενώ ο Ροντ με τη σειρά του υποστηρίζει ότι το μυστικό στη σχέση τους είναι η... σιωπή. «Μπορεί να είμαστε στο σπίτι απασχολημένοι ο καθένας με πράγματα που μας ενδιαφέρουν και να μη μιλήσουμε για ώρες».

lankaster__1_
lankaster__2_
lankaster__3_
lankaster__4_
lankaster__5_


Κλείσιμο
Η ίδια αναφέρθηκε για πρώτη φορά στο πρόβλημα του Ροντ Στιούαρτ με τον καρκίνο του προστάτη στην εκπομπή «Loose Women». «Ηδη είχαμε προγραμματίσει τον γάμο μας και η όλη κατάσταση ήταν εφιαλτική. Είχαμε σοκαριστεί και οι δύο. Ξεκίνησε θεραπεία με ακτινοβολία και είχαμε αποφασίσει να μην το πούμε πουθενά μέχρι να δούμε πώς θα εξελιχθεί. Ο Ροντ ξεπέρασε τον καρκίνο, έκανε μια αντικατάσταση γόνατος και τώρα θα συνεχίσει και με μια επέμβαση στον αστράγαλο και φυσικά δεν σταματά να ονειρεύεται περιοδείες, να γυμνάζεται και να είναι πιο νέος από τα παιδιά του. Δεν είναι ο άνθρωπος που θα συνταξιοδοτηθεί ποτέ και, όπως λένε με τον Ρόνι Γουντ, που επίσης πέρασε καρκίνο στον πνεύμονα, «κάποιος εκεί πάνω μας γουστάρει πολύ». Στην ίδια εκπομπή το 2014 αποκάλυψε κλαίγοντας on air ότι στο ξεκίνημα της καριέρας της στο μόντελινγκ κι ενώ ακόμη ήταν παρθένα, είχε υποστεί βιασμό από κάποιον από τη βιομηχανία της μόδας που είχε ρίξει κάτι στο ποτό της προκειμένου να τη ναρκώσει. «Φοβήθηκα πάρα πολύ και ντράπηκα, γι’ αυτό δεν το είπα στους γονείς μου, αφού ήμουν σίγουρη ότι θα μου έλεγαν “τι δουλειά είχες στο σπίτι αυτού του άντρα;”. Ηταν όμως κάποιος με τον οποίο συνεργαζόμουν και τον εμπιστευόμουν». Η Πένι Λάνκαστερ αποφάσισε να μιλήσει για να βοηθήσει τα νέα κορίτσια που ίσως έχουν περάσει κάτι παρόμοιο να καταλάβουν ότι δεν φταίνε αυτές.

Συμμετέχοντας σε ένα ντοκιμαντέρ του CHANNEL 4 για εγκλήματα, το «Famous And Fighting Crime», κατάλαβε ότι αυτό είναι που θέλει να κάνει στην υπόλοιπη ζωή της. Ετσι, υπέβαλε αίτηση στο πρόγραμμα εθελοντών αστυνομικών, όπου πέρασε όλες τις εξετάσεις και τώρα είναι στη φάση της εκπαίδευσης. «Οταν ζεις σε μια ροζ φούσκα, με όλα αυτά τα προνόμια, προσπαθείς να κάνεις το καλύτερο που μπορείς για τους άλλους προκειμένου να ανταποδώσεις το καλό που σου έχει συμβεί. Στην Αστυνομία ένιωσα ότι μπορώ να κάνω τη διαφορά. Εχω ενσυναίσθηση και αυτό κάνει τους άλλους να με εμπιστεύονται» λέει.
Αρχικά η πανδημία τούς βρήκε στο αρχοντικό τους στη Φλόριντα μαζί με τα παιδιά του Ροντ από τους γάμους του με την Αλάνα Στιούαρτ και την Κέλι Εμπεργκ. Στη συνέχεια όμως επέστρεψαν στη Μεγάλη Βρετανία. Την περίοδο της καραντίνας, επειδή η οικονόμος και ο σεφ τους έλειπαν, ο Ροντ έφτασε στο σημείο να πλένει πιάτα στο σπίτι τους .«Οταν το έκανε με τα χέρια, τα πιάτα δεν ήταν όσο καθαρά θα έπρεπε, έτσι είπα, “αγάπη μου, νομίζω ότι θα ήταν καλύτερο να ξεπλένεις τα πιάτα και να τα βάζεις στο πλυντήριο”. Είναι αυτός που θα στρώσει το τραπέζι, θα ανοίξει το κρασί και θα ανάψει τα κεριά. Εχουμε πάντα μια συγκεκριμένη ιεροτελεστία όταν μαζευόμαστε για φαγητό και πάντα κάθε απόγευμα στις 18.00 θα πιούμε το τσάι μας», ανέφερε σε συνέντευξή της, τονίζοντας ότι είναι πολύ εύκολη η καραντίνα όταν διαθέτεις μια έπαυλη με πολλά στρέμματα κήπου. «Ξέρω ακριβώς πόσο τυχεροί είμαστε. Γιατί εμείς δεν στριμωχτήκαμε κλεισμένοι σε ένα διαμέρισμα. Μπορούσαμε να ήμαστε έξω σε άμεση επαφή με τη φύση και να παίρνουμε ανάσες ελευθερίας».

Χρησιμοποιεί το δικό της επίθετο για τη δουλειά, ενώ σε ειδικές περιστάσεις χρησιμοποιεί και το επίθετο του συζύγου της. Το ζευγάρι έχει σπίτια σε Αμερική, Αγγλία και Γαλλία, ενώ τρελαίνονται να οδηγούν στην Προβηγκία και το Αμάλφι. Πριν από λίγο καιρό η Πένι μίλησε ανοιχτά και για τα προβλήματα εμμηνόπαυσης, τις εφιδρώσεις και τις αλλαγές διάθεσης. Στην αρχή νόμιζε ότι είχε κολλήσει κορωνοϊό μέχρι που αντιλήφθηκε ότι όλα αυτά είναι συμπτώματα εμμηνόπαυσης. «Εκατομμύρια γυναίκες το περνούν, δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο, αλλά, Θεέ μου, είναι δύσκολο», λέει. Επιμένει ότι οι γυναίκες θα πρέπει να γυμνάζονται και να τρέφονται υγιεινά και να μη νοιάζονται για τα πρότυπα που προβάλλονται από τα ΜΜΕ. «Φοράω Νο 12 και νιώθω καλύτερα από ποτέ. Είμαι υγιής και αυτό μετρά. Αποφεύγω τις επεξεργασμένες τροφές και το λευκό αλεύρι, πίνω πολλούς χυμούς λαχανικών και ασκούμαι τακτικά. Το να σε απασχολεί τι σκέφτονται οι άλλοι για σένα είναι ο πλέον αρνητικός τρόπος να ζεις τη ζωή σου κι εγώ δεν το έκανα ποτέ», καταλήγει.

lakaster__2_
lakaster__3_
lakaster__1_
GettyImages-118760260
000_H22EK


Ειδήσεις σήμερα: 

Πάτρα: Αισιόδοξα νέα για τον 5χρονο που τραυματίστηκε όταν έπεσε από καρότσα αγροτικού

Τραγωδία στις Σέρρες: Τρεις συλλήψεις για το νεκρό βρέφος

Συναγερμός στη Φθιώτιδα: Πυρκαγιά στο Μαρτίνο - Οι φλόγες πέρασαν την εθνική οδό

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα