Euro 2020: Η συγκινητική «απολογία» του Ράσφορντ για το χαμένο πέναλτι στον τελικό

Euro 2020: Η συγκινητική «απολογία» του Ράσφορντ για το χαμένο πέναλτι στον τελικό

Ο Ράσφορντ ζήτησε συγγνώμη για το χαμένο του πέναλτι στον τελικό του Euro 2020

ra
Ήταν ένας από τους μοιραίους της Αγγλίας. Το πέναλτι που εκτέλεσε κόντρα στην Ιταλία σταμάτησε στο δοκάρι, με τους «ατζούρι» να πανηγυρίζουν λίγο αργότερα την κατάκτηση του Euro μέσα στο «Γουέμπλεϊ».

Ο Μάρκους Ράσφορντ σκέφτεται ξανά και ξανά την στιγμή εκείνη, την ώρα που το γκράφιτι με τη μορφή του στο Γουίδινγκτον έπεφτε θύμα βανδάλων.

Μόνο που λίγες ώρες αργότερα, οι χυδαίες εκφράσεις που είχαν «πατήσει» μέρος του, είχαν καλυφθεί από καρδούλες, σημαίες και σημειώματα στήριξης.

Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής... απολογήθηκε μέσω social media, όπου δημοσίευσε επίσης γράμματα στήριξης που έλαβε από παιδιά.

Μεταξύ άλλων, έγραψε πως «ένα πέναλτι ήταν το μοναδικό που μου ζητήθηκε να συνεισφέρω. Βάζω πέναλτι στον ύπνο μου, γιατί όχι αυτό; Η σκηνή ”παίζει” ασταμάτητα στο μυαλό μου και πιθανότατα δεν υπάρχει λέξη να περιγράψει πώς νιώθω. Τελικός, 55 χρόνια, ένα πέναλτι, ιστορία. Το μόνο που μπορώ να πω, είναι συγγνώμη. Εύχομαι να είχε πάει αλλιώς. Όσο συνεχίζω να ζητάω συγγνώμη, θέλω να τιμήσω τους συμπαίκτες μου. Έχει χτιστεί μία αδελφότητα που δεν σπάει. Η επιτυχία σου είναι δική μου, η αποτυχία σου, το ίδιο.

Τα μηνύματα που έλαβα σήμερα ήταν απίστευτα θετικά και η αντίδραση που είδα στο γκράφιτι στο Γουίδινγκτον με έκανε να βουρκώσω. Είμαι ο Μάρκους Ράσφορντ, 23 ετών, ένας μαύρος άντρας από το Γουίδινγκτον και του Γουίδενσο, στο νότιο Μάντσεστερ. Ακόμη κι αν δεν είχα τίποτα άλλο, έχω αυτά».

Κλείσιμο


Πηγή:www.sport-fm.gr

Ειδήσεις σήμερα: 

Ξεκινά από το Δημόσιο: Διάλειμμα 15 λεπτών για κάθε δίωρο μπροστά από τον υπολογιστή

Διορισμοί εκπαιδευτικών: Πώς καθορίζονται οι 11.700 θέσεις ανά κλάδο, ειδικότητα και ειδίκευση

Θήβα: Άλλη μια σεισμική δόνηση 3,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ