Euro 2020 - Αυστρία: Αναζητώντας επιτέλους την υπέρβαση

Euro 2020 - Αυστρία: Αναζητώντας επιτέλους την υπέρβαση

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την εθνική ομάδα της Αυστρίας εν όψει του Euro 2020

austriaaa
Στις όλες κι όλες δύο παρουσίες της σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα η Αυστρία απέτυχε να προκριθεί από τη φάση των ομίλων, ακόμη κι όταν ήταν συνδιοργανώτρια το 2008. Με τους κορυφαίους παίκτες της στην καλύτερη ποδοσφαιρική ηλικία φιλοδοξεί η τρίτη της παρουσία στο Euro να είναι και… τυχερή. Σε έναν όμιλο με ένα φαβορί, την Ολλανδία, και δύο βατούς αντιπάλους όπως η Ουκρανία και η Βόρεια Μακεδονία, τα όνειρα δεν απαγορεύονται για τους Αυστριακούς.

Ο Φράνκο Φόντα διαθέτει ένα πλήρες ρόστερ με παίκτες που ως επί το πλείστον αγωνίζονται στην Bundesliga. Η ηγετική μορφή του Αλάμπα σε άμυνα και μεσαία γραμμή, ο αεικίνητος Μαρσέλ Ζάμπιτσερ μεσοεπιθετικά και ο «φονιάς» Μάρκο Αρναούτοβιτς στην κορυφή της επίθεσης συνθέτουν τη ραχοκοκαλιά της Αυστρίας.

Η αποστολή:
Τερματοφύλακες: Nτάνιελ Μπάχμαν (Γουότφορντ), Παβάο Πέρβαν (Βόλφσμπουργκ), Αλεξάντερ Σλάγκερ (ΛΑΣΚ).
Αμυντικοί: Νταβίντ Αλάμπα (Μπάγερν Μονάχου), Αλεξάνταρ Ντράγκοβιτς (Λεβερκούζεν), Μάρκο Φριντλ (Βέρντερ Βρέμης), Μάρτιν Χίντερεγκερ (Άιντραχτ Φρανκφούρτης), Στέφαν Λάινερ (Γκλάντμπαχ), Φίλιπ Λίνχαρτ (Φράιμπουργκ), Στέφαν Πος (Χόφενχαϊμ), Κρίστοφερ Τρίμελ (Ουνιόν Βερολίνου), Αντρέας Ούλμερ (Ζάλτσμπουργκ).
Μέσοι: Γιούλιαν Μπάουμγκάρτλινγκερ (Λεβερκούζεν), Κρίστοφ Μπαουμγκάρντερ (Χόφενχαϊμ), Φλόριαν Γκρίλιτς (Χόφενχαϊμ), Στέφαν Ίλζανκερ (Άιντραχτ Φρανκφούρτης), Κόνραντ Λάιμερ (Λειψία), Βαλεντίνο Λατσάρο (Γκλάντμπαχ), Μαρσέλ Ζάμπιτσερ (Λειψία), Λούις Σάουμπ (Λουκέρνη), Ξάβερ Σλάγκερ (Βόλφσμπουργκ), Αλεσάντρο Σεπφ (Σάλκε).
Επιθετικοί: Μάρκο Αρναούτοβιτς (Σανγκάι Πορτ), Μίχαελ Γκρέγκοριτς (Άουγκσμπουργκ), Σάσα Καλάιτζιτς (Στουτγάρδη), Καρίμ Ονισίβο (Μάιντς).

Πώς προκρίθηκε:
Ήταν δεύτερη στον έβδομο προκριματικό όμιλο τερματίζοντας με 19 βαθμούς πίσω από την Πολωνία που είχε 25, ενώ άφησε πίσω της Βόρεια Μακεδονία, Σλοβενία, Ισραήλ και Λετονία. Η Αυστρία είχε απολογισμό έξι νίκες, μία ισοπαλία και τρεις ήττες αντιδρώντας καλά μετά το ξεκίνημα που έκανε με ήττα 1-0 από τους Πολωνούς στο «Ερνστ Χάπελ» της Βιέννης.

Σχηματισμός:
Κλείσιμο
Ο Φράνκο Φόντα προτιμά το πιο σύνηθες σύστημα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, το 4-2-3-1. Συχνά προτιμά τον Αλάμπα στη μεσαία γραμμή κι όχι στα μετόπισθεν, ενώ βασικό μέλημα της ομάδας του στα παιχνίδια απέναντι σε ανώτερους ή ισάξιους αντιπάλους αποτελεί η διαφύλαξη του μηδέν.
Πέρβαν – Λάινερ, Ντράγκοβιτς, Χίντερεγκερ, Ούλμερ – Ίλζανκερ, Μπαουμγκάρτλινγκερ – Αλάμπα, Λατσάρο, Ζάμπιτσερ – Αρναούτοβιτς.

Το αστέρι:
Νταβίντ Αλάμπα. Ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές. Άρχισε την καριέρα του ως αριστερός μπακ, έπαιξε και χαφ, βοήθησε όποτε χρειάστηκε ως αμυντικό χαφ και τα τελευταία χρόνια διαπρέπει ως στόπερ. Ο 28χρονος άσος που αφήνει την Μπάγερν (είχε φέτος σε 45 εμφανίσεις, 2 γκολ και 7 ασίστ) μετά από 11 χρόνια για να μετακομίσει στη Ρεάλ αποτελεί την ηγετική μορφή της Αυστρίας, με την οποία μετρά 79 συμμετοχές και 14 γκολ.
Αξίζει να τον δεις:

Μαρσέλ Ζάμπιτσερ. Ο μέσος της Λειψίας δεν είναι πιτσιρικάς, αλλά τα τελευταία 1-2 χρόνια έλαμψε με τη γερμανική ομάδα σε Bundesliga και Champions League. Εξαιρετικός με την μπάλα στα πόδια, προσφέρει τρεξίματα αλλά δεν υστερεί καθόλου σε δημιουργία και σκοράρισμα. Φέτος είχε 39 συμμετοχές, 9 γκολ και 7 ασίστ και με το συμβόλαιό του να λήγει το επόμενο καλοκαίρι είναι ήδη περιζήτητος.

Προπονητής:
Φράνκο Φόντα. Μετά από μια αξιόλογη ποδοσφαιρική καριέρα κυρίως στην Bundesliga, πέρασε στην προπονητική. Δούλεψε στην Στουρμ Γκρατς επί σειρά ετών και πέρασε χωρίς επιτυχία από τον πάγκο της Καϊζερσλάουτερν για μια σεζόν (2012/13). Τον Ιανουάριο του 2018 ανέλαβε τα ηνία της Αυστρίας και παρουσίασε εξαιρετικό έργο μετρώντας σε 33 αγώνες 21 νίκες, 8 ήττες και 4 ισοπαλίες.

Πιθανότητες κατάκτησης:
Τόσο οι στοιχηματικές εταιρείες, όσο και η… λογική δεν δίνουν πολλές πιθανότητες στην Αυστρία να γίνει η νέα Δανία ή Ελλάδα. Σύμφωνοι, είναι ένα αξιόλογο σύνολο και συμμετέχει σε έναν όμιλο βατό (με Ολλανδία, Ουκρανία και Βόρεια Μακεδονία) να διεκδικήσει την πρόκριση, αλλά το ταβάνι της δεν είναι ιδιαίτερα υψηλό για να φτάσει αρκετά πέρα από τους «16».

Το πρόγραμμα στον 3ο όμιλο
Αυστρία-Βόρεια Μακεδονία (13/6, 19:00) Αρένα Νατσιονάλα-Βουκουρέστι
Ολλανδία-Αυστρία (17/6, 22:00) Γιόχαν Κρόιφ Αρένα-Άμστερνταμ
Ουκρανία-Αυστρία (21/6, 19:00) Αρένα Νατσιονάλα-Βουκουρέστι

Προηγούμενες συμμετοχές σε Euro
2 (2008, 2016)

Υψηλότερη θέση
13η (2008)

Θέση στην Ευρωπαϊκή Κατάταξη: 15η (1.523,42 βαθμούς)

Πηγή:www.sport-fm.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Από το Σάββατο μουσική στην εστίαση - Χωρίς ωράριο από Ιούλιο

Self test: Τι αλλάζει από τις 19 Ιουνίου - Στον «χορό» τα σούπερ μάρκετ

Τομ Χιλ: Ο 25χρονος Βρετανός κόουτς που οδήγησε τη Σάκκαρη στις «4» του Roland Garros
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα