Πράσινο φως από το ΣτΕ για ΧΥΤΑ στην Κερατέα

Πράσινο φως από το ΣτΕ για ΧΥΤΑ στην Κερατέα

Υπέρ της συνέχισης των έργων για την κατασκευή της «ολοκληρωμένης εγκατάστασης διαχείρισης αποβλήτων» στη θέση Βραγόνι στην Κερατέα τάχθηκε το Τμήμα Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, με απόφασή του.

Πράσινο φως από το ΣτΕ για ΧΥΤΑ στην Κερατέα
Υπέρ της συνέχισης των έργων για την κατασκευή της «ολοκληρωμένης εγκατάστασης διαχείρισης αποβλήτων» στη θέση Βραγόνι στην Κερατέα τάχθηκε το Τμήμα Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, με απόφασή του. Το έργο αναπτύσσεται μέσα σε έκταση 154 στρεμμάτων.

Το ΣτΕ, με την απόφασή του, απέρριψε την αίτηση του Δήμου Κερατέας, ο οποίος ζητούσε να ακυρωθεί υπουργική απόφαση, με την οποία παρατάθηκε μέχρι τον Οκτώβριο του 2013 η διάρκεια ισχύος των περιβαλλοντικών όρων για την κατασκευή εγκατάστασης αποβλήτων στην περιοχή.

Στην αίτησή του ο Δήμος υποστήριζε ότι η επίμαχη υπουργική απόφαση είναι αντισυνταγματική και ότι η εφαρμογή της θα προκαλέσει βλάβη στο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον της Κερατέας, αλλά και βλάβη στην υγεία των κατοίκων της.

Κλείσιμο
Ωστόσο, το ΣτΕ δεν έκανε δεκτούς τους παραπάνω ισχυρισμούς του Δήμου και έκρινε για λόγους επιτακτικού δημοσίου συμφέροντος, που επιβάλλουν τη δημιουργία οργανωμένων εγκαταστάσεων διαχείρισης απορριμμάτων, ότι τα έργα πρέπε να συνεχιστούν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης