Τριπλάσιες οι μεγάλες πυρκαγιές φέτος στην Ευρώπη: Έχουν γίνει στάχτη 2,7 εκατ. στρέμματα γης

Τριπλάσιες οι μεγάλες πυρκαγιές φέτος στην Ευρώπη: Έχουν γίνει στάχτη 2,7 εκατ. στρέμματα γης

Μέχρι τα μέσα Αυγούστου στα κράτη μέλη της ΕΕ έχουν καταγραφεί περισσότερες από 1.600 μεγάλες πυρκαγιές όταν από το 2008 έως το 2018 ο μέσος όρος για το ίδιο χρονικό διάστημα ήταν 464 φωτιές

fotia-n1
Πολύ δύσκολο όσον αφορά τις μεγάλες πυρκαγιές αποδεικνύεται το 2019 για την Ευρώπη καθώς, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, για φέτος ο συνολικός αριθμός αυτής της κατηγορίας πυρκαγιών μέχρι τα μέσα Αυγούστου είναι τριπλάσιος σε σχέση με τον μέσο όρο της προηγούμενης δεκαετίας.

Συγκεκριμένα, μέχρι τα μέσα Αυγούστου στα κράτη μέλη της ΕΕ έχουν καταγραφεί περισσότερες από 1.600 μεγάλες πυρκαγιές όταν από το 2008 έως το 2018 ο μέσος όρος για το ίδιο χρονικό διάστημα ήταν 464 φωτιές.

efis-foties


Ανάλογη είναι και η αύξηση στο μέγεθος των καμμένων εκτάσεων. Σύμφωνα με το σύστημα Copernicus' European Forest Fire Information System (EFFIS), από την 1η Ιανουαρίου 2019 μέχρι τις 15 Αυγούστου είχαν γίνει στάχτη 2,7 εκατομμύρια στρέμματα γης - όταν την περασμένη δεκαετία ο μέσος όρος ήταν 1.000.000 καμμένα στρέμματα.

efis-foties2
Κλείσιμο


Στην Ελλάδα το μεγαλύτερο πλήγμα δέχθηκε η κεντρική Εύβοια όπου έχουν κάει περισσότερα από 23.000 στρέμματα ενώ βαρύ ήταν το τίμημα και για τη Γαλλία όπου, σύμφωνα με το Euronews, έχουν γίνει στάχτη 420.000 στρέμματα γης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης