Ανακαλύφθηκε νέος πτερόσαυρος με δόντια «καρφιά» και κεφάλι σαν του πελεκάνου

Caelestiventus-hanseni

Τα οστά υπολογίζονται ότι ξεπερνούν τα 200 εκατομμύρια χρόνια και είναι τα πρώτα βρέθηκαν ποτέ. Αυτό σημαίνει ότι αυτό το συγκεκριμένο είδος προηγείται όλων των πτεροσαύρων της ερήμου κατά 65 εκατ. χρόνια

Μια ομάδα παλαιοντολόγων του Πανεπιστημίου Brigham Young έχει ανακαλύψει τα οστά ενός μέχρι πρότινος άγνωστου πτερόσαυρου, που κοινώς είναι γνωστοί ως πτεροδακτύλοι.

Οι παλαιοντολόγοι ονόμασαν το νέο είδος «Caelestiventus hanseni» που σημαίνει «ουράνιος άνεμος». Το είδος έχει ένα άνοιγμα φτερών που έφτανε τα 5 πόδια. Είχε επίσης 112 δόντια που περιλαμβάνουν αιχμηρούς κυνόδοντες που μοιάζουν με καρφιά, κοντά στο ρύγχος του. Η κάτω γνάθος έμοιαζε με μια σακούλα διαμορφωμένη όπως αυτή των πελεκάνων, και πιστεύεται ότι χρησιμοποιούνταν για να μαζεύει τροφή από τα νερά.

Οι παλαιοντολόγοι πίστευαν ότι το νέο είδος όχι μόνο πετούσε, αλλά περπατούσε και στα τέσσερα, ενώ τα φτερά του ήταν διπλωμένα κάθετα, ειδικά όταν έψαχνε για το θήραμά του.

Η ανακάλυψη, από την ομάδα, των σχεδόν άθικτων οστών του νέου είδους στη βορειοανατολική Γιούτα ήταν απροσδόκητη.

Η Brooks Britt, καθηγήτρια γεωλογικής επιστήμης στο BYU, η οποία ήταν επικεφαλής της ομάδας, δήλωσε ότι υπήρχαν μόνο 30 είδη τριασικών πτεροσαύρων που ανακαλύφθηκαν στο παρελθόν και κανένα από αυτά δεν ευδοκιμούσε σε ερήμους. Γενικά, τα οστά των ετερόπλαστων είναι εύθραυστα. Τα οστά τους, όταν βρεθούν, συνήθως μοιάζουν με σαν να προέρχονται από σφοδρό τροχαίο.

Τα οστά του caelestiventus hanseni, ωστόσο, βρέθηκαν χωρίς κανένα σπάσιμο. Τα υπολείμματα βρίσκονταν διατηρημένα στην άμμο.

"Τα περισσότερα τριασικά δείγματα αποτελούνται από ένα μόνο οστό: για παράδειγμα, ένα μικρό κομμάτι από ένα δάχτυλο ή έναν σπόνδυλο από το λαιμό. Για αυτό το ζώο έχουμε τις πλευρές του προσώπου και πλήρες το πάνω μέρος του κρανίου του, μαζί με την κάτω σιαγόνα και μέρος των φτερών", ανέφερε η Britt στη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature Ecology and Evolution στις 13 Αυγούστου.

Με την ανακάλυψη του Caelestiventus hanseni, οι ειδικοί κατάλαβαν τώρα ότι τα είδη ήταν πραγματικά διαφορετικά.

Τα οστά υπολογίζονται ότι ξεπερνούν τα 200 εκατομμύρια χρόνια και είναι τα πρώτα βρέθηκαν ποτέ. Αυτό σημαίνει ότι αυτό το συγκεκριμένο είδος προηγείται όλων των πτεροσαύρων της ερήμου κατά 65 εκατ. χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Μάρκος

Παλαιολιθικός Κνήτης ήταν!! Ζωντανό απολίθωμα! Που πέθανε από αποπληξία μόλις έμαθε ότι έπεσε το τείχος του Βερολίνου!

χ

Τι κυκλοφορούσε κάποτε πάνω σ αυτόν τον πλανήτη! Μακάρι να υπήρχαν και τώρα και να τρώγανε όλους τους λαθρομετανάστες και τους αριστερούς.

Γ

Εγω δεν εχω να κανω καποιο σχόλιο για το απολίθωμα,αλλα οταν διαβασα οτι (Είχε επίσης 112 δόντια που περιλαμβάνουν αιχμηρούς κυνόδοντες) στο μυαλο μου ηρθε ο Τσιπρας,τυχαιο?

χε

Ο κούλης να δεις πόσα έχει;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

stanlei-kamilopardali

Ο Στάνλεϊ, η τύχη του οποίου απασχόλησε τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, κατάφερε να επιζήσει από την πύρινη λαίλαπα στο Malibu Wine Safari μαζί με άλλα μεγάλα, εξωτικά ζώα, τα οποία δεν μπορούσαν να απομακρυνθούν από τις εγκαταστάσεις λόγω του πολύ μεγάλου κινδύνου

Εξωπλανητης_Barnards_b__καλλιτεχνικη_απεικονιση__πηγη_ESO-M__Kornmesser

Eίναι τουλάχιστον τρεις φορές μεγαλύτερος από τη Γη και κινείται γύρω από το κοντινό άστρο του Μπάρναρντ, σε απόσταση περίπου έξι ετών φωτός - Εκτιμάται ότι η μέση θερμοκρασία στην επιφάνειά του είναι μείον 150 έως 170 βαθμοί 

galactic

Ο γαλαξίας, που ονομάσθηκε Antlia 2 (ή Ant 2), είχε διαφύγει έως τώρα τον εντοπισμό του αφενός λόγω της πολύ αραιής πυκνότητας των άστρων του και αφετέρου επειδή ήταν τέλεια κρυμμένος πίσω από το «πέπλο» του δικού μας γαλαξία

4199063

Το Κέντρο Κλιματικών Ερευνών της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ δημοσίευσε τα μηνιαία στατιστικά στοιχεία για τις καιρικές και περιβαλλοντικές συνθήκες σε διάφορες περιοχές του πλανήτη - Σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ οι ποταμοί