Κίνα: Ο Ζωολογικός Κήπος του Πεκίνου επιβάλει πρόστιμο σε όσους ταΐζουν ζώα

pekino_zoo

Θα γίνονται κοινές περιπολίες εργαζομένων με αξιωματικούς της δημοτικής αστυνομίας για να μην ταΐζουν οι επισκέπτες τα ζώα – Στους παραβάτες θα επιβάλλεται πρόστιμο

Μέτρα για την προστασία των ζώων αποφάσισε να πάρει ο Ζωολογικός Κήπος του Πεκίνου, απαγορεύοντας στους επισκέπτες από το να ταΐζουν και να κάνουν κακό στα ζώα.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Beijing Daily, εργαζόμενοι Ζωολογικού Κήπου του Πεκίνου θα πραγματοποιούν κοινές περιπολίες με αξιωματικούς της δημοτικής αστυνομίας προκειμένου να αποτρέπει τους επισκέπτες από το να ταΐζουν και να κάνουν κακό στα ζώα.

Στόχος της απόφασης, σύμφωνα με τον αναπληρωτή διευθυντή του ζωολογικού κήπου Τζου Χονγκμπό είναι οι επισκέπτες να μάθουν να συμπεριφέρονται σωστά.

Όσοι ταΐζουν ζώα σε απαγορευμένες περιοχές θα βρίσκονται αντιμέτωποι με πρόστιμο 50-100 γιουάν σύμφωνα με τους κανονισμούς του Πάρκου του Πεκίνου.

Το μέτρο ελήφθη επειδή τα ζώα σιτίζονται με συγκεκριμένες τροφές. Επισκέπτες που ταΐζουν τα ζώα μπορούν να τους προκαλέσουν δυσπεψία ή και σοβαρότερα προβλήματα. Το 2015, τρία ελάφια πέθαναν στον Ζωολογικό Κήπο της Σανγκάης αφού κατανάλωσαν μη βρώσιμα υλικά, όπως πλαστικές σακούλες, που είχαν πετάξει οι επισκέπτες.

Από τα μέσα του φετινού Ιουλίου, ο Ζωολογικός Κήπος του Πεκίνου έχει αντιμετωπίσει πάνω από 300 περιπτώσεις ζώων που ταΐζονται σε απαγορευμένες περιοχές.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

stanlei-kamilopardali

Ο Στάνλεϊ, η τύχη του οποίου απασχόλησε τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, κατάφερε να επιζήσει από την πύρινη λαίλαπα στο Malibu Wine Safari μαζί με άλλα μεγάλα, εξωτικά ζώα, τα οποία δεν μπορούσαν να απομακρυνθούν από τις εγκαταστάσεις λόγω του πολύ μεγάλου κινδύνου

Εξωπλανητης_Barnards_b__καλλιτεχνικη_απεικονιση__πηγη_ESO-M__Kornmesser

Eίναι τουλάχιστον τρεις φορές μεγαλύτερος από τη Γη και κινείται γύρω από το κοντινό άστρο του Μπάρναρντ, σε απόσταση περίπου έξι ετών φωτός - Εκτιμάται ότι η μέση θερμοκρασία στην επιφάνειά του είναι μείον 150 έως 170 βαθμοί 

galactic

Ο γαλαξίας, που ονομάσθηκε Antlia 2 (ή Ant 2), είχε διαφύγει έως τώρα τον εντοπισμό του αφενός λόγω της πολύ αραιής πυκνότητας των άστρων του και αφετέρου επειδή ήταν τέλεια κρυμμένος πίσω από το «πέπλο» του δικού μας γαλαξία