Κίνα: Ο Ζωολογικός Κήπος του Πεκίνου επιβάλει πρόστιμο σε όσους ταΐζουν ζώα

pekino_zoo

Θα γίνονται κοινές περιπολίες εργαζομένων με αξιωματικούς της δημοτικής αστυνομίας για να μην ταΐζουν οι επισκέπτες τα ζώα – Στους παραβάτες θα επιβάλλεται πρόστιμο

Μέτρα για την προστασία των ζώων αποφάσισε να πάρει ο Ζωολογικός Κήπος του Πεκίνου, απαγορεύοντας στους επισκέπτες από το να ταΐζουν και να κάνουν κακό στα ζώα.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Beijing Daily, εργαζόμενοι Ζωολογικού Κήπου του Πεκίνου θα πραγματοποιούν κοινές περιπολίες με αξιωματικούς της δημοτικής αστυνομίας προκειμένου να αποτρέπει τους επισκέπτες από το να ταΐζουν και να κάνουν κακό στα ζώα.

Στόχος της απόφασης, σύμφωνα με τον αναπληρωτή διευθυντή του ζωολογικού κήπου Τζου Χονγκμπό είναι οι επισκέπτες να μάθουν να συμπεριφέρονται σωστά.

Όσοι ταΐζουν ζώα σε απαγορευμένες περιοχές θα βρίσκονται αντιμέτωποι με πρόστιμο 50-100 γιουάν σύμφωνα με τους κανονισμούς του Πάρκου του Πεκίνου.

Το μέτρο ελήφθη επειδή τα ζώα σιτίζονται με συγκεκριμένες τροφές. Επισκέπτες που ταΐζουν τα ζώα μπορούν να τους προκαλέσουν δυσπεψία ή και σοβαρότερα προβλήματα. Το 2015, τρία ελάφια πέθαναν στον Ζωολογικό Κήπο της Σανγκάης αφού κατανάλωσαν μη βρώσιμα υλικά, όπως πλαστικές σακούλες, που είχαν πετάξει οι επισκέπτες.

Από τα μέσα του φετινού Ιουλίου, ο Ζωολογικός Κήπος του Πεκίνου έχει αντιμετωπίσει πάνω από 300 περιπτώσεις ζώων που ταΐζονται σε απαγορευμένες περιοχές.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης