Βίντεο: Μυστήριο με πλάσμα που ξεβράστηκε σε ακτή της Ναμίμπια

cr08

Μοιάζει με φάλαινα και δελφίνι και είναι μήκους 7 μέτρων - Τι λένε οι επιστήμονες

Μοιάζει με δελφίνι, έχει μήκος 7 μέτρα και δεν είναι καταχωρημένο σε καμία επιστημονική λίστα... Ένα πλάσμα μήκος 7 μέτρων ξεβράστηκε σε παραλία της Ναμίμπια, στην Αφρική, προκαλώντας ξεσηκωμό στους ντόπιους, αλλά και στους επιστήμονες, οι οποίοι, αν και αναζήτησαν το μεγάλο ψάρι σε όλες τις λίστες που είναι διαθέσιμες ανά τον κόσμο, δεν κατάφεραν να το κατηγοριοποιήσουν.

Οι επιστήμονες που το μελέτησαν, διαπίστωσαν με έκπληξη ότι διαθέτει στοιχεία τόσο από δελφίνι, όσο και από φάλαινα.

Το 2.000 είχε εμφανιστεί ένα ακόμη μυστήριο πλάσμα στην ίδια ακτή, στο Εθνικό Πάρκο Dorob. Ο υπεύθυνος της οργάνωσης για την παρακολούθηση της θαλάσσιας ζωής στη Ναμίμπια, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Με την πρώτη ματιά, διαπιστώσαμε ότι δεν είχαμε ιδέα περί τίνος πρόκειται. Το σώμα του μας παρέπεμπε σε φάλαινα. Το πιο κοντινό είδος στο πλάσμα που ξεβράστηκε στην παραλία, είναι η φάλαινα Cuvier.

Μπορεί στο κεφάλι να μοιάζει με το συγκεκριμένο είδος φάλαινας, αλλά το σώμα της δεν ανταποκρίνεται πλήρως στα δεδομένα που έχει η επιστημονική κοινότητα.

Συμπερασματικά, το πλάσμα που εντοπίστηκε στην παραλία της Ναμίμπια είναι πιθανό να εντάσσεται στην κατηγορία της φάλαινας Cuvier, αλλά μέχρι στιγμής οι επιστήμονες δεν το έχουν επιβεβαιώσει με κατηγορηματικό τρόπο.

Δείτε το βίντεο από το πλάσμα που ξεβράστηκε στην ακτή της Ναμίμπια:

Mysterious sea creature washes up on the beach in Namibia

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

xomateri

Η ιλιγγιώδης αύξηση των αποβλήτων σε όλη την υφήλιο εγείρει μια επιπρόσθετη απειλή για την ανθρώπινη υγεία και για το περιβάλλον, τονίζει η Παγκόσμια Τράπεζα σε έκθεσή της που δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη

3