Εργα για αλλαγές στον Ασωπό

Ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ για τον Ασωπό

Θα δημοπρατηθούν άμεσα τα απαιτούμενα έργα αναβάθμισης του διυλιστηρίου των Οινοφύτων και μεταφοράς νερού από τον Μόρνο στις κοινότητες που υδροδοτούνται με το προβληματικό νερό της περιοχής. 

Ανησυχία επικρατεί στο Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για την κατάσταση που επικρατεί στον Ασωπό.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα αναφέρεται η ανάγκη διαφοροποίησης του εξασθενούς χρωμίου από το ολικό χρώμιο. Οπως αναφέρεται έχει ήδη καθοριστεί ένα αυστηρό και χωριστό όριο για το εξασθενές χρώμιο (3 μg/l) και σύντομα το υπουργείο θα καθορίσει όρια για ένα μεγάλο σύνολο παραμέτρων- μεταξύ των οποίων- και για το εξασθενές χρώμιο, σε όλα τα επιφανειακά νερά της χώρας.

Όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη, με χρηματοδότηση του ΥΠΕΚΑ, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα δημοπρατήσει άμεσα τα απαιτούμενα έργα αναβάθμισης του διυλιστηρίου των Οινοφύτων και μεταφοράς νερού από τον Μόρνο στις κοινότητες που υδροδοτούνται με το προβληματικό νερό της περιοχής. Το ΥΠΕΚΑ σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα επεξεργασθεί την αναθεώρηση του κανονισμού για το πόσιμο νερό, με στόχο τη διακριτή αναφορά σε όριο για το εξασθενές χρώμιο. Την αναθεώρηση αυτή θα την προωθήσει άμεσα με τον υπεύθυνο τρόπο που αρμόζει σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, με πλήρη αξιοποίηση των σύγχρονων επιστημονικών δεδομένων και γόνιμο επιστημονικό διάλογο και διαβούλευση. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η διοργάνωση διεθνούς συνάντηση εμπειρογνωμόνων, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2010.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

20375591

Μόλις πλησιάζει ένας ελέφαντας στις ράγες των τρένων, από τα μεγάφωνα ακούγεται βόμβος μελισσών – Οι ελέφαντες απομακρύνθηκαν επειδή φοβούνται ότι θα τους τσιμπήσουν γύρω από τα μάτια ή στην προβοσκίδα

seahulls

Άκρως ανησυχητική μελέτη από πανεπιστήμιο του Περθ για την εξέλιξη των βακτηρίων και τη μεταφορά τους μέσω των πουλιών και των ζώων στον άνθρωπο - Μικρόβια ανθετικά στα αντιβιοτικά προκαλούν λοιμώξεις του ουροποιητικού και σήψη

britain_0

Αυτό υποστηρίζει μια νέα επιστημονική μελέτη, αν και άλλοι επιστήμονες εμφανίσθηκαν σκεπτικιστές κατά πόσο μια τέτοια πρόταση είναι ρεαλιστική και όντως αποτελεσματική, κάνοντας λόγο για κάτι «πολύ καλό, για να είναι αληθινό»

7