Ανακυκλώνουν οι γονείς, αδιαφορούν οι έφηβοι

Ανακυκλώνουν οι γονείς, αδιαφορούν οι έφηβοι

Την αισιοδοξία για το μέλλον του περιβάλλοντος και τη συμβολή τους σε αυτό εκφράζουν οι κάτοικοι του νομού Χανίων. Σύμφωνα με έρευνα είναι ενημερωμένοι για την ανακύκλωση και δηλώνουν θετικοί στη διαδικασία.  Τη μελέτη πραγματοποίησε στα Χανιά η Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων το 69% των πολιτών συμμετέχει στις διαδικασίες ανακύκλωσης.

Την αισιοδοξία για το μέλλον του περιβάλλοντος και τη συμβολή τους σε αυτό εκφράζουν οι κάτοικοι του νομού Χανίων. Σύμφωνα με έρευνα είναι ενημερωμένοι για την ανακύκλωση και δηλώνουν θετικοί στη διαδικασία. Τη μελέτη πραγματοποίησε στα Χανιά η Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων το 69% των πολιτών συμμετέχει στις διαδικασίες ανακύκλωσης.

Στην ερώτηση αν γνωρίζουν ότι με την ανακύκλωση γίνεται εξοικονόμηση ενέργειας και φυσικών πόρων, με ποσοστό 92.6% δήλωσαν ότι το γνωρίζουν και μόνο το 7.4% δήλωσαν ότι δεν το ήξεραν.

 Από την έρευνα, όμως προέκυψαν και αρνητικά στοιχεία, αφού από τους μαθητές των Λυκείων που ερωτήθηκαν το 9% απάντησε ότι δεν ενδιαφέρεται για την ανακύκλωση, ενώ το 18% δήλωσε πώς δεν γνωρίζει ότι στο νομό Χανίων λειτουργεί εργοστάσιο απορριμμάτων.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

klimatiki

Οι μετακινήσεις, η θέρμανση, η παραγωγή ενέργειας έχουν οικολογικό αποτύπωμα και κόστος για το περιβάλλον - Μόνο όταν η ζημιά κοστολογηθεί, συνειδητοποιούμε ευκολότερα τις επιπτώσεις της οικολογικής καταστροφής

2