Βίντεο: Ένα... τρανσέξουαλ ψάρι έκλεψε την παράσταση στην πρεμιέρα του Blue Planet ΙΙ

Βίντεο: Ένα... τρανσέξουαλ ψάρι έκλεψε την παράσταση στην πρεμιέρα του Blue Planet ΙΙ

Η θρυλική σειρά ντοκιμαντέρ επέστρεψε 16 χρόνια μετά από τον πρώτο κύκλο, που προβλήθηκε το 2001

Βίντεο: Ένα... τρανσέξουαλ ψάρι έκλεψε την παράσταση στην πρεμιέρα του Blue Planet ΙΙ
Ένα τρανσέξουαλ ψάρι έκλεψε την παράσταση στο πρώτο επεισόδιο του πολυαναμενόμενου δεύτερου κύκλου της σειράς ντοκιμαντέρ Blue Planet II, το οποίο προβλήθηκε εχθές από το BBC One.

Μετά την επιτυχία του Planet Earth II το οποίο παρακολούθησαν πάνω από 14 εκατομμύρια τηλεθεατές πέρυσι, το BBC αποφάσισε να ξαναζωντανέψει ακόμα μια θρυλική σειρά ντοκιμαντέρ. Έτσι επανέφερε στη μικρή οθόνη το Blue Planet, που εξερευνά ξανά τα βάθη των ωκεανών της Γης, αποκαλύπτοντας τα συναρπαστικά μυστικά τους.

Κλείσιμο
Για τα γυρίσματα του νέου κύκλου της σειράς, η ομάδα Blue Planet πραγματοποίησε 125 αποστολές, περνώντας συνολικά 1.500 μέρες στη θάλασσα και συμπληρώνοντας περίπου 6.000 ώρες υποβρύχιων γυρισμάτων.



Το απαιτητικό έργο της παρουσίασης ανέλαβε για μία ακόμη φορά ο θρυλικός Σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο, που στα 91 του χρόνια συνεχίζει να περιγράφει με ενθουσιασμό έφηβου τα όσα μαγικά αντικρίζει στην φύση.

Παρόλο που η πρεμιέρα της σειράς δεν είχε τόσο συναρπαστικές σκηνές, όσο εκείνη της καταδίωξης της σαύρας από φίδια που άφησε άφωνους πέρυσι τους θεατές του Planet Earth, η αλλόκοτη ιεροτελεστία ζευγαρώματος ενός... διεμφυλικού ψαριού που ζει ανοιχτά της Βόρειας Ιαπωνίας προκάλεσε θύελλα σχολίων στα social media.

Με την ήρεμη και εκφραστική φωνή του, ο Σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο παρουσίασε τις σημαντικότερες πληροφορίες για τον ασιατικό σαργό (Semicossyphus reticulatus), εστιάζοντας στη σημασία του εξογκώματος πάνω από τα μάτια του (όσο πιο μεγάλο, τόσο το καλύτερο) και περνώντας κατόπιν στις τεχνικές ζευγαρώματός του.



Μετά όμως από το αποτυχημένο φλερτ ενός αρσενικού προς ένα θηλυκό, η αφήγηση πήρε μια... απρόσμενη τροπή.

Η κάμερα ακολούθησε το θηλυκό καθώς κολυμπούσε προς έναν κοραλλιογενή ύφαλο. Εκεί, τα χρωμοσώματα στο σώμα της της επέτρεψαν, παραδόξως, να μεταμορφωθεί σε αρσενικό. Έπειτα, το τρανσέξουαλ ψάρι επέστρεψε στον πρώην επίδοξο μνηστήρα του και του επιτέθηκε, διεκδικώντας το δικαίωμα να ζευγαρώσει με τα... υπόλοιπα θηλυκά της περιοχής.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης