Η NASA ανακοινώνει νέα στοιχεία για εξωπλανήτες που μοιάζουν στη Γη

Η NASA ανακοινώνει νέα στοιχεία για εξωπλανήτες που μοιάζουν στη Γη

Η Διαστημική Υπηρεσία έχει συγκεντρώσει και αναλύσει τα τελευταία ευρήματα από το πανίσχυρο τηλεσκόπιο Κέπλερ

Νέα στοιχεία για εξωπλανήτες που μοιάζουν στη Γη, τα οποία θα προκαλέσουν ενθουσιασμό, υπόσχεται να αποκαλύψει τη Δευτέρα (19/6) η NASA.

Η Διαστημική Υπηρεσία έχει συγκεντρώσει και αναλύσει τα τελευταία ευρήματα από το πανίσχυρο τηλεσκόπιο Κέπλερ, τα οποία και αναμένεται να δημοσιοποιήσει, δίνοντας μία άλλη διάσταση στο «κυνήγι» που έχει εξαπολύσει για την εξερεύνηση του διαστήματος, με απώτερο στόχο την ανεύρεση ουρανίων σωμάτων που θα προσφέρουν τις κατάλληλες συνθήκες για την ύπαρξη ζωής.

Από το 2009, το τηλεσκόπιο Κέπλερ αναζητά πλανήτες στο μέγεθος της Γης και σε απόσταση περίπου ίδια από τα άστρα του ηλιακού τους συστήματος, με εκείνη που χωρίζει τη Γη από τον Ήλιο μας.

Οι ανακοινώσεις της NASA αναμένονται με αγωνία, καθώς δεν αποκλείεται να παρουσιαστεί εξωπλανήτης που θα τοποθετηθεί στη σχετική λίστα με τους υποψήφιους «σωσίες» του πλανήτη μας.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

19/6 ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ 21:00

Η μετάδοση θα πραγματοποιηθεί ζωντανά απο: NASAs Ames Research Center in Californias Silicon Valley, media briefing at 11 a.m. EDT Monday, June 19 όπου με την Καλιφόρνια έχετε 10 ωρες διαφορά και ετσι στην Ελλάδα θα είναι 21:00 για όσους θέλουν να το παρακολουθήσουν απο το nasalive ζωντανά! Υπομονή για περισσότερες εκπλήξεις απο τον οκτώβριο του 2018 που θα εκτοξευθεί το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb όπου είναι πολύ ανώτερο απο τα Kepler και Hubble!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Elia1

Απώτερος στόχος της δράσης είναι η διάσωση και διατήρηση σημαντικών κλώνων, η γενετική τους βελτίωση μέσα από τη μελέτη ανθεκτικών κλώνων σε ασθένειες, ξηρασία και κλιματική αλλαγή