Οι μαγευτικές παραλίες της Ταϊλάνδης κινδυνεύουν να εξαφανιστούν!

Οι μαγευτικές παραλίες της Ταϊλάνδης κινδυνεύουν να εξαφανιστούν!

Αναγκαία η λήψη μέτρων κατά της διάβρωσης των ακτών

Τα ειδυλλιακά νησιά της Ταϊλάνδης που αποτελούν πόλο έλξης για εκατομμύρια τουρίστες απειλούνται από την καταστροφική διάβρωση που μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στο να εξαφανιστούν από το χάρτη.

Οι αρμόδιες αρχές στην Ταϊλάνδη κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου προειδοποιώντας ότι στα επόμενα δέκα χρόνια, αν δεν ληφθούν μέτρα, δεν θα υπάρχουν πλέον οι πανέμορφες παραλίες της χώρας.Τα μέτρα είναι ακόμα υπό σχεδιασμό, ωστόσο το πρόγραμμά «διάσωσης» φαίνεται ότι θα ξεκινήσει από την παραλία Chon Buri στην Πατάγια.Το δημοφιλές αυτό τουριστικό θέρετρο, χρήζει άμεσης βοήθειας για αυτό το λόγο το υπουργείο Μεταφορών σε συνεργασία με το υπουργείο Ναυτιλίας αποφάσισαν να καλυφθεί η περιοχή με περισσότερα από 300.000 κυβικά μέτρα άμμου για να αντιμετωπιστεί η διάβρωση.
Σύμφωνα με στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, το ποσοστό του εδάφους που «χάνεται» στη θάλασσα αγγίζει τα 5 μέτρα ετησίως!

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παραλίες του Πουκέτ, αποτελούν τις πιο γνωστές της χώρας, ενώ το μεγαλύτερο νησί της θεωρείται από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς, καθώς η λευκή άμμος, τα υπέροχα τροπικά δάση και οι αρχαίοι ναοί συνθέτουν ένα παραδεισένιο σκηνικό. 

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Εε

Ζω εδώ χρόνια. Τα έργα ήδη έχουν ξεκινήσει

Αλήθειες

Για τις δικές μας που έχουν ακόμα μεναλυτερο πρόβλημα δεν γράφετε τίποτα ......Όλη η δυτική Ελλάδα και ειδικα εκεί που δεν είναι πολύ βραχώδη τα μέρη υπάρχει τεράστιο πρόβλημα διάβρωσης των ακτών και η πολιτεία όχι μονο ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ Η ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΟΠΩΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΚΟΣΜΟ στηριζόμενη σε μια αναχρονιστική νομοθεσία μη επεμβασης μοναδική παγκοσμίως.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Elia1

Απώτερος στόχος της δράσης είναι η διάσωση και διατήρηση σημαντικών κλώνων, η γενετική τους βελτίωση μέσα από τη μελέτη ανθεκτικών κλώνων σε ασθένειες, ξηρασία και κλιματική αλλαγή

plasti-bottles

Για πρώτη φορά καθίσταται εφικτή η ολοκληρωτική διάσπαση και ανακύκλωση εκατομμυρίων τόνων πλαστικών, που κανονικά θα παρέμεναν εκατοντάδες χρόνια στο περιβάλλον

xountis

«Δεν υπάρχει χώρος υγειονομικής ταφής στην Ελλάδα που να μην έχει προβλήματα» ανέφερε ο κ. Χουντής και υπογράμμισε πως «είναι σαφές ότι μια χώρα όπως η Ελλάδα που ανακυκλώνει το 17% των απορριμμάτων δεν μπορεί να πιάσει τον ενδιάμεσο στόχο»

vegetables-1584999_1920

O νοτιότερος γερμανικός κήπος βρίσκεται στην Ανταρκτική. Εκεί επιστήμονες κατάφεραν να καλλιεργήσουν λαχανικά χωρίς χώμα και φως

1