Ασπρόπυργος: Εριξαν για άλλη μια φορά φόλες

Ασπρόπυργος: Εριξαν για άλλη μια φορά φόλες

Τα “Φαντάσματα του Ασπρόπυργου” κάνουν έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι για την  πρόσφατη εξόντωση των αδέσποτων στην Γκοριτσά του Ασπρόπυργου να βοηθήσουν ώστε να συλληφθεί ο υπαίτιος

Ασπρόπυργος: Εριξαν για άλλη μια φορά φόλες
Ενα αποτρόπαιο θέαμα αντίκρισαν το πρωί της Δευτέρας 31 Αυγούστου κάτοικοι της Γκοριτσάς του Ασπρόπυργου, όταν είδαν στο δρόμο νεκρά σκυλιά που ζούσαν στην περιοχή. Τα δύστυχα ζώα είχαν βρει φριχτό και βασανιστικό θάνατο από φόλες που σκόρπισαν για μια ακόμη φορά αδίστακτοι κάτοικοι, οι οποίοι έχουν ξαναχτυπήσει στο παρελθόν. Τα σκυλάκια αυτά ήταν γνωστά καθώς τα φρόντιζε η φιλοζωική οργάνωση “Τα Φαντάσματα του Ασπρόπυργου” αλλά και αρκετοί ιδιώτες. Τα ζώα ήταν στειρωμένα, εμβολιασμένα και σιτίζονταν καθημερινά από τους εθελοντές της ομάδας. Να σημειώσουμε δε ότι δεν είχαν ποτέ δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα καθώς ζούσαν εκεί χρόνια.



Κλείσιμο
Μέλη της οργάνωσης έτρεξαν στον Ασπρόπυργο για να μάθουν τι ακριβώς συνέβη και να αναζητήσουν μαρτυρίες για αυτό το πολύ δυσάρεστο περιστατικό. Εδώ και πολλούς μήνες πολλοί κάτοικοι της Γκοριτσάς Ασπρόπυργου αλλά και και κάτοικοι από άλλες γειτονιές εκεί έχουν δείξει ιδιαίτερα εχθρική στάση προς τα ζώα και έχουν απειλήσει να τα εξοντώσουν. Όπως όμως δυστυχώς γίνεται παντού στην Ελλάδα κανείς δεν μιλάει και κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη να υποδείξει αυτόν που κρύβεται πίσω από μια τέτοια φριχτή πράξη.   



“Τα Φαντάσματα του Ασπρόπυργου” δραστηριοποιούνται στην περιοχή τριάμισι χρόνια, κάνοντας απίστευτες προσπάθειες να σώσουν τα χιλιάδες αδέσποτα που ζουν σε άθλιες συνθήκες εκεί καθώς η συγκεκριμένη περιοχή είναι μια από τις πιο εχθρικές περιοχές της Ελλάδας για τα ζώα, λόγω των πολλών καταυλισμών, των κυνηγών αλλά και της μεγάλης αδιαφορίας της πλειοψηφίας των κατοίκων. Πάνω από 400 αδέσποτα σιτίζονται καθημερινά. Τα σκυλιά είναι στειρωμένα, εμβολιάσμενα και καταγεγραμμένα από την ομάδα. Δυστυχώς όμως τα περισσότερα από αυτά συχνά έχουν γίνει θύματα κακοποίησης ή τροχαίου και έχουν μεταφερθεί για νοσηλεία σε κτηνιατρικές κλινικές.



Τα μέλη της οργάνωσης έχουν ενημερώσει πολλές φορές τους κατοίκους του Ασπρόπυργου για τη δράση τους και για τις ποινές που επισύρει η κακοποίηση και η εξόντωση των ζώων. Εχουν μάλιστα αναρτήσει στα περισσότερα σημεία και τις αναλόγες ανακοινώσεις. Τον τελευταίο χρόνο έχουν κάνει και επισκέψεις στα σχολεία για να ενημερώσουν καθηγητές και μαθητές για τη δράση τους και πώς θα συμμετέχουν όλοι μαζί στη φροντίδα των ζώων αλλά και του περιβάλλοντος.



Τα “Φαντάσματα του Ασπρόπυργου” κάνουν έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι για την  πρόσφατη εξόντωση των αδέσποτων στην Γκοριτσά του Ασπρόπυργου να βοηθήσουν ώστε να συλληφθεί ο υπαίτιος. Η σελίδα της ομάδας στο facebook είναι TA ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ.

Ενημερωθείτε για τη δράση της ομάδας, μάθετε τους τρόπους που μπορείτε να βοηθήσετε και δείτε τα υπέροχα ζωάκι που ψάχνουν για ένα μόνιμο σπίτι. Ας βοηθήσουμε όλοι να γίνει πραγματικότητα ένα μεγάλο όνειρο της ομάδας, να μην είναι και να μη ζει κανένα ζώο σαν φάντασμα.

























Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης