Η αιθαλομίχλη «έπνιξε» έναν στους δύο Αθηναίους

Η αιθαλομίχλη «έπνιξε» έναν στους δύο Αθηναίους

Δυσφορία ένοιωσε ένας στους δύο Αθηναίους τον φετινό χειμώνα εξαιτίας της αιθαλομίχλης όπως προκύπτει από έρευνα, η οποία αποτελεί καταγραφή της κοινής γνώμης στην περιοχή του Λεκανοπεδίου.

Η αιθαλομίχλη «έπνιξε» έναν στους δύο Αθηναίους
Δυσφορία ένοιωσε ένας στους δύο Αθηναίους τον φετινό χειμώνα εξαιτίας της αιθαλομίχλης όπως προκύπτει από έρευνα του χημικού μηχανικού και τέως υπευθύνου στο Υπουργείο Περιβάλλοντος για την ατμοσφαιρική ρύπανση κ. Δημ. Χατζηδάκη, η οποία αποτελεί καταγραφή της κοινής γνώμης στην περιοχή του Λεκανοπεδίου.

Κλείσιμο
Το 16% , μάλιστα, παρουσίασε προβλήματα του αναπνευστικού συστήματος, είχε πονοκεφάλους και ερεθισμούς στα μάτια. 

Από τους 220 κατοίκους που συμμετείχαν στην έρευνα, το 90% χαρακτήρισε πρωτόγνωρη την όχληση που αισθάνθηκε τον φετινό χειμώνα και μόνο το 10% δήλωσε ότι είχε παρουσιάσει δυσφορία και τους προηγούμενους χειμώνες. Η δυσφορία ήταν χαμηλότερη μόνο στην ανατολική και τη νότια Αττική

Τέσσερις στους δέκα δηλώνουν, επίσης, ότι η οσμή που αντιλήφθηκαν δεν προερχόταν από καμένο ξύλο αλλά από άλλο υλικό γεγονός που σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη καταδεικνύει τη χρήση ως βιοκαύσιμα σκουπιδιών, επεξεργασμένων ξύλων (έπιπλα με μελαμίνες, βερνίκια κλπ.) και άλλων επικίνδυνων για καύση υλικών. 

Ο συντάκτης της έρευνας, τέλος, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και για τον επόμενο χειμώνα καθώς εκτιμά ότι υπάρχει η προοπτική επιδείνωσης αν οι οικονομικές συνθήκες προσπέλασης του κοινού στους διαφόρους τρόπους οικιακής θέρμανσης παραμείνουν ίδιες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης