Επιχείρηση διάσωσης 11 φαλαινών

Επιχείρηση διάσωσης 11 φαλαινών

Επιχείρηση διάσωσης 11 φαλαινών

Αυστραλοί διασώστες, χρησιμοποιώντας φορτηγά και γερανούς, προσπαθούν να μεταφέρουν 11 φάλαινες-πιλότους, οι οποίες παραμένουν εν ζωή, από τις 80 συνολικά που έχασαν τον προσανατολισμό τους και εξόκειλαν στις ακτές της δυτικής Αυστραλίας.

Οι διασώστες φόρτωσαν τις φάλαινες σε φορτηγά για να τις μεταφέρουν σε γειτονικό κόλπο, όπου τα νερά είναι βαθύτερα. Από τις 17 φάλαινες που παρέμεναν χθες ζωντανές, οι έξι υπέκυψαν πάντως στη διάρκεια της νύχτας.

Μια θηλυκή φάλαινα και το μικρό της μεταφέρθηκαν ήδη με ασφάλεια στον κόλπο Φλίντερς, που βρίσκεται σε απόσταση 20 χιλιομέτρων . «Προς το παρόν είναι σε καλή κατάσταση», δήλωσε εκπρόσωπος των συνεργείων διάσωσης.

Κλείσιμο

Ογδόντα φάλαινες πιλότοι (Globicephala) και πολλά δελφίνια εξόκειλαν τη Δευτέρα στην μήκους πέντε χιλιομέτρων ακτή στον κόλπο Χάμελιν, νότια του Περθ. Περίπου εκατό εθελοντές και διασώστες προσπάθησαν να διατηρήσουν στην ζωή τα μεγάλα κήτη αναμένοντας να έλθουν τα κατάλληλα μηχανήματα για να τα οδηγήσουν και πάλι στην θάλασσα.

Δεκανεννέα φάλαινες του ίδιου είδους εκβράστηκαν σε κοντινή παραλία το 2005 και από αυτές οι 13 διασώθηκαν, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Από την αρχή του μήνα, περίπου 50 φάλαινες, σε σύνολο 200 που εκβράστηκαν σε νησί στη νότια Αυστραλία, διασώθηκαν και οδηγήθηκαν και πάλι στη θάλασσα.

Τους τελευταίους τέσσερις μήνες συνολικά 400 φάλαινες εκβράστηκαν σε ακτές της νότιας Αυστραλίας και της Τασμανίας, ένα φαινόμενο που μέχρι στιγμής παραμένει ανεξήγητο.

 

 

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης