Βρετανία: Πρώτο και με ποσοστό-ρεκόρ 29% το κόμμα του Φάρατζ

Βρετανία: Πρώτο και με ποσοστό-ρεκόρ 29% το κόμμα του Φάρατζ

Δεν θέλω μόνο η Βρετανία να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, θέλω η Ευρώπη να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο επικεφαλής του αντιευρωπαϊκού κόμματος UKIP

Βρετανία: Πρώτο και με ποσοστό-ρεκόρ 29% το κόμμα του Φάρατζ
Την πρώτη θέση στις ευρωεκλογές, καταλαμβάνει το αντιευρωπαϊκό Κόμμα Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP)  ξεπερνώντας τα ποσοστά των τριών παραδοσιακών κομμάτων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα στις 8 από τις 12 περιφέρειες που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Σε αυτό το στάδιο το UKIP συγκεντρώνει ποσοστό 29%, καταγράφοντας ιστορικό υψηλό, και καταλαμβάνει 18 έδρες, μπροστά από τους Συντηρητικούς, που εξασφαλίζουν 13 έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αφού έλαβαν το 23,9% των ψήφων. Οι Εργατικοί περιορίζονται επίσης σε 13 έδρες αφού συγκέντρωσαν ένα 23,8% των ψήφων.
Κλείσιμο

«Το UKIP θα κερδίσει τις εκλογές, και ναι, θα είναι ένας σεισμός γιατί ποτέ έως τώρα στην ιστορία της βρετανικής πολιτικής ένα κόμμα αντίστασης δεν έχει βγει νικητής στις εθνικές εκλογές», δήλωσε νωρίτερα ο Φάρατζ από το Σάουθαμπτον.

«Δεν θέλω μόνο η Βρετανία να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, θέλω η Ευρώπη να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση», πρόσθεσε ο ίδιος.

Αν το UKIP κερδίσει τις ευρωεκλογές θα είναι η πρώτη φορά από το 1906 που δεν κερδίζουν μια εθνικού επιπέδου εκλογική αναμέτρηση οι Συντηρητικοί ή οι Εργατικοί.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα για τις 4 από τις 12 εκλογικές περιφέρειες της Βρετανίας, το UKIP έχει κερδίσει τουλάχιστον εννέα έδρες. Οι Συντηρητικοί του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον και οι Εργατικοί κερδίζουν από έξι.

Η Βρετανία αναδεικνύει 73 ευρωβουλευτές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης