Δύο μονάδες μπροστά ο Μώραλης στον Πειραιά

Δύο μονάδες μπροστά ο Μώραλης στον Πειραιά

Το ψηφοδέλτιο του κ. Μώραλη λαμβάνει 33,29%, ακολουθεί ο κ. Μιχαλολιάκος με ποσοστό 31,30%,  ενώ τρίτος εμφανίζεται ο κ. Δρίτσας με 17,09%

Δύο μονάδες μπροστά ο Μώραλης στον Πειραιά
Κυρίαρχη δύναμη αναδεικνύεται σύμφωνα με τα  αποτελέσματα η παράταξη «Πειραιάς Νικητής» των Μώραλη - Μαρινάκη στον πρώτο γύρο για τον Δήμο Πειραιά, κόντρα στα προγνωστικά των τελευταίων εβδομάδων που έδειχναν επικράτηση του νυν δημάρχου Βασίλη Μιχαλολιάκου.

Εκατοντάδες Πειραιώτες και Πειραιώτισσες βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στα γραφεία του συνδυασμού για να μοιραστούν τη χαρά τους και την ικανοποίησή τους για το αποτέλεσμα.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα (στο 97,19 % η ενσωμάτωση) το ψηφοδέλτιο του κ. Μώραλη λαμβάνει 33,29%, ακολουθεί ο κ. Μιχαλολιάκος με ποσοστό 31,30%,  ενώ τρίτος εμφανίζεται ο κ. Δρίτσας με 17,09%. Στην τέταρτη θέση εμφανίζεται η κυρία Ε. Παντελάκη του ΚΚΕ με ποσοστό 6,70% ενώ ο υποψήφιος της ΧΑ Ν. Κούζηλος, συγκεντρώνει 5,67% .

Θερμοί υποστηρικτές του συνδυασμού έως και τις πρώτες πρωινές ώρες περνούσαν μπροστά από τα γραφεία του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» και κορνάρουν δημιουργώντας το αδιαχώρητο στην περιοχή.

Τα συγκεκριμένα αποτελέσματα αποδεικνύουν ότι το δίδυμο Μώραλη – Μαρινάκη κατάφερε να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του μεγάλου Λιμανιού κερδίζοντας το πρώτο δύσκολο στοίχημα.

Ο ίδιος ο Βαγγέλης Μαρινάκης προσερχόμενος στο εκλογικό κέντρο εν μέσω πλήθους κόσμου που πανηγύριζε για την εκλογική επιτυχία του «Πειραία Νικητή» δήλωσε πως: Πάμε ήρεμα, έχουμε ακόμη μια βδομάδα σκληρής δουλειάς.

Πλέον, την τελική μάχη θα την δώσει απέναντι στον υποψήφιο της ΝΔ Β. Μιχαλολιάκο την ερχόμενη Κυριακή καθώς ο κ. Θοδωρής Δρίτσας που υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως μένει πίσω.

Καταλυτικό ρόλο για το τελικό αποτέλεσμα θα έχει η «διασπορά» των ψηφοφόρων που υποστήριξαν υποψηφίους οι οποίοι έμειναν εκτός δεύτερου γύρου.

Δεκτός με χειροκροτήματα και συγχαρητήρια έγινε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους κατοίκους του Πειραιά εμφανίστηκε συγκρατημένος δίνοντας το σύνθημα για συνέχιση της σκληρής δουλειάς για το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. «Πάμε ήρεμα, έχουμε ακόμα μία βδομάδα σκληρής δουλειάς» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρινάκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κ.κ. Μώραλης και Μαρινάκης είχαν επιχειρήσει το τελευταίο διάστημα διακριτικό άνοιγμα προς τον κ. Δρίτσα. Υπενθυμίζεται ότι ο γνωστός εφοπλιστής σε συνέντευξή του είχε ξεκαθαρίσει ότι εάν δεν συμμετείχε στις εκλογές θα στήριζε τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε κάθε περίπτωση θεωρείται ότι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα στηρίξουν υποψήφιο της ΝΔ.

Το ίδιο ισχύει και για τους ψηφοφόρους της κυρίας Παντελάκη που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ ενώ αντιθέτως οι ψηφοφόροι του κ. Νίκου Κούζηλου (Χρυσή Αυγή) πιθανότατα θα υποχτηρίξουν την υποψηφιότητα Μιχαλολιάκου.

Μώραλης: Ταράξαμε τα νέρα στο μεγάλο λιμάνι

Δεκτός με χειροκροτήματα έγινε ο Γιάννης Μώραλης το βράδυ της Κυριακής κατά την άφιξή του στο κεντρικό εκλογικό κέντρο του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής».

«Σήμερα κάναμε το πρώτο βήμα ταράζοντας τα νερά στο μεγάλο λιμάνι του Πειραιά» ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο κ. Μώραλης τονίζοντας το γεγονός ότι 7 στους 10 δημότες αποδοκίμασταν τον απερχόμενο δήμαρχο και το δήθεν έργο που ανακοίνωσε τις τελευταίες ημέρες.

«Οι πολίτες του Πειραιά ψήφισαν προοπτική κα θέσεις εργασίας» συνέχισε ο κ. Μώραλης ξεκαθαρίζοντας ότι στον «Πειραιά Νικητή» υπάρχει συστράτευση πολιτών.

Απηύθυνε, επίσης, κάλεσμα σε όσους δεν επέλεξαν τον συνδυασμό «Πειραιά Νικητή» «να είναι μαζί μας ώστε να δώσουμε τον αγώνα για να δημιουργήσουμε τον Πειραιά Νικητή».

Όπως είπε, τέλος, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Θοδωρή Δρίτσα με τον οποίο συζήτησε για πέντε λεπτά τα θέματα της πόλης.

Ακόμη, απαντώντας στις ατιάσεις του Βασίλη Μιχαλολιάκου, ο κ. Μώραλης διέψευσε τα περί απειλών και άφησε να εννοηθεί πως δεν ισχύουν τα όσα ισχυρίζεται ο δήμαρχος Πειραιά, ότι δεν του επετράπη η είσοδος σε κάποια εκλογικά τμήματα.
























Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης