LIVE

Κορωνοϊός

Ερώτηση Μαρκόπουλου για τις παράνομες τέντες του Ελληνικού

Ερώτηση Μαρκόπουλου για τις παράνομες τέντες του Ελληνικού

Με ένα θέμα που ιδιαίτερα ανέδειξε η εφημερίδα μας, ασχολήθηκε σε επίκαιρη ερώτησή του ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος. Ο λόγος για την παράνομη λειτουργία της εταιρείας Con.tent στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού, η οποία φαίνεται να παραβιάζει τον ορθό ανταγωνισμό, αλλά και να δημιουργεί υποψίες για τη λειτουργία της ΕΤΑ.

Με ένα θέμα που ιδιαίτερα ανέδειξε η εφημερίδα μας, ασχολήθηκε σε επίκαιρη ερώτησή του ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος.

Ο λόγος για την παράνομη λειτουργία της εταιρείας Con.tent στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού, η οποία φαίνεται να παραβιάζει τον ορθό ανταγωνισμό, αλλά και να δημιουργεί υποψίες για τη λειτουργία της ΕΤΑ.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μαρκόπουλος υπογραμμίζει πως «το Ειρηνοδικείο Αθηνών, με την απόφασή του υπ’αριθ. 5243/30.8.10, ορίζει ως καταληκτική ημερομηνία για την αποξήλωση και απομάκρυνση των τεντών που ανήκουν και διαχειρίζονταν από την εταιρεία Con.tent A.E., την 30ή Νοεμβρίου 2010. Εικάζεται ότι η διοίκηση της ΕΤΑ ζήτησε αναβολή της εφαρμογής αυτής της απόφασης, με δεδομένο ότι έχει συμφωνηθεί η παραχώρηση του χώρου του τέως Ανατολικού Αερολιμένα στη ΔΕΘ ΑΕ και ότι παράλληλα προχωράει και η αγορά των ως άνω αναφερόμενων τεντών από την Con.tent A.E, μια και η οικοδομική άδεια των σκεπαστών αυτών εγκαταστάσεων είναι προσωποπαγής και συνεπώς ο μόνος τρόπος για την εκμετάλλευσή τους είναι μέσω αγοράς. Σημειωτέον, ότι οι τέντες δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για την έκδοση νέας οικοδομικής άδειας και ως εκ τούτου, εφόσον αποξηλωθούν, δεν μπορούν νομίμως να ξαναστηθούν. Με βάση το γεγονός, μάλιστα, ότι και την περίοδο που ο Υπογράφων, ως συν-εποπτεύων Υπουργός της ΕΤΑ, μερίμνησε να αποσταλεί ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ (13 Μαίου, 2009), όπου ευθαρσώς εκφραζόταν η επιφύλαξη της ΕΤΑ σχετικά με τη νομιμότητα των αδειών, αλλά και ρητώς καλούσε την εταιρεία Con.tent να έχει αποξηλώσει και απομακρύνει τις τέντες μέχρι τις 20 Ιουνίου 2009, την οποία και αγνόησε επιδεικτικά, δημιουργούντα σημαντικά κενά ως προς την καθαρότητα των ακολουθούμενων ενεργειών ή μη-ενεργειών. Μετά την εκπνοή της προαναφερόμενης προθεσμίας και της άρνησης συμμόρφωσης της Con.tent, η ΕΤΑ κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα κατά της».

»Σήμερα, οι τέντες βρίσκονται ακόμα στη θέση τους, αν και η ύποπτη «ανοχή» των διοικήσεων της ΕΤΑ εδώ και πολλά χρόνια, όχι μόνο στρεβλώνει τον ανταγωνισμό λόγω της παράνομης λειτουργίας τους, αλλά και έχει επιφέρει τεράστια ζημία κατά του δημοσίου συμφέροντος από διαφυγόντα έσοδα εκμετάλλευσης του χώρου. Την εικόνα των ύποπτων αυτών "σχέσεων" έρχεται και συμπληρώνει η κίνηση, ενός άλλου κρατικού οργανισμού, της ΔΕΘ, να συνεχίσει το χορό της διαπλοκής, αναλαμβάνοντας πλέον τη σκυτάλη από την ΕΤΑ».
 
«Ερωτάται ο κος Υπουργός:

1.    Οι εποπτεύοντες Υπουργοί, τόσο της ΕΤΑ ΑΕ, όσο και της ΔΕΘ ΑΕ, δεν έχουν αντιληφθεί το σενάριο διαπλοκής που διαδραματίζεται εις βάρος του ελληνικού δημοσίου αλλά και του υγιούς επιχειρηματικού ανταγωνισμού;
2.    Πώς η ΔΕΘ προτίθεται να αγοράσει εξοπλισμό που είναι παράνομα εγκατεστημένος, χωρίς αδειοδότηση και με ποιό τρόπο κοστολογήθηκε; Μπορεί μία Α.Ε. του Δημοσίου να αγοράσει μία εταιρεία που με τελεσίδικη απόφαση πρέπει να απομακρυνθεί από τον τόπο εγκατάστασης»;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης