Αρνητική γνωμάτευση για τη σύμβαση στη ΝΕΟΓΑλ

Αρνητική γνωμάτευση για τη σύμβαση στη ΝΕΟΓΑλ

Το Συμβούλιο Κοινωνικού Ελέγχου της Επιθεώρησης Εργασίας εκτιμά ότι τα στοιχεία που υποβλήθηκαν με την αιτιολογική έκθεση, δεν επαρκούν, ώστε να κρίνεται δικαιολογημένη η κατάρτιση Ειδικής Επιχειρησιακής Σύμβασης.

Εντείνονται οι αντιδράσεις για τη σύμβαση της ΝΕΟΓΑΛ
Την ειδική επιχειρησιακή σύμβαση που συνήψε, στις 29 Δεκεμβρίου 2010, η γαλακτοβιομηχανία Δράμας ΝΕΟΓΑΛ με το σωματείο εργαζομένων εξέτασε, κατά τη συνεδρίασή του την Τετάρτη στο κτίριο του υπουργείου Εργασίας, το Συμβούλιο Κοινωνικού Ελέγχου της Επιθεώρησης Εργασίας.

Η σύμβαση προβλέπει τη μείωση των αποδοχών των εργαζομένων κατά 9% για την επόμενη διετία, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στο διάστημα αυτό.

Η γνωμάτευση του Συμβουλίου για τη σκοπιμότητα της Σύμβασης είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνητική και το ΣΕΚΕΕ εκτιμά ότι τα στοιχεία που υποβλήθηκαν με την αιτιολογική έκθεση, δεν επαρκούν, ώστε να κρίνεται δικαιολογημένη η κατάρτιση Ειδικής Επιχειρησιακής Σύμβασης.

Κλείσιμο
Πρέπει να αναφερθεί ότι και η ίδια η εταιρεία είχε δεχθεί, διά του εκπροσώπου της, κ. Χριστοφόρου Σεβαστίδη, «ότι η συγκεκριμένη σύμβαση υπεγράφη προληπτικά, γιατί η επιχείρηση διαβλέπει το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, που σίγουρα θα είναι δύσκολο».

Την ακύρωση της συμφωνίας στη ΝΕΟΓΑΛ ΑΕ Δράμας για ειδική επιχειρησιακή σύμβαση είχε ζητήσει και η ΓΣΕΕ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης