Ομόλογο: Ψήφος εμπιστοσύνης παρά τις «σειρήνες» του ΔΝΤ - Ποιοι το «αγόρασαν»

Ομόλογο: Ψήφος εμπιστοσύνης παρά τις «σειρήνες» του ΔΝΤ - Ποιοι το «αγόρασαν»

Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των νέων ξένων επενδυτών - ΔΝΤ: Εκτόξευση ελληνικού χρέους στο 200% του ΑΕΠ - Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής: Τα σενάρια για την ύφεση

eliniki-oikonomia
Πάνω από 100 ξένοι επενδυτές και πάνω από 20 από Αμερική και Καναδά, 30 από Ηνωμένο Βασίλειο, 10 από Γαλλία, έκλεισαν τα αυτιά στις σειρήνες συναγερμού και τις μαύρες προβλέψεις του ΔΝΤ για τη χώρα μας και «αγόρασαν» χθες το ελληνικό ομόλογο, με την προσδοκία πως ό,τι κι αν γίνει, θα βρουν να εισπράξουν τα λεφτά τους το 2027.

Εξ αυτών μάλιστα, μόλις 1 στους 8 ήταν καιροσκοπικά hedge funds. Τουλάχιστον 14 Ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά Ταμεία από όλον τον κόσμο, 40 τράπεζες και άλλοι τόσοι διαχειριστές κεφαλαίων και διαθεσίμων, έδωσαν 2 δισ. στην χώρα μας, με όρους «προ Κορωνοϊού» (2% όπως τον περασμένο Ιούλιο).

Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει τις προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που περιγράφουν ένα πραγματικό Αρμαγεδδόνα για τον πλανήτη φέτος. Και σε περίοπτη θέση βάζουν τη χώρα μας, με την μεγαλύτερη κατρακύλα και την πιο βαθιά ύφεση που ξεπερνά ίσως και εκείνη που έζησε η Ελλάδα στα Μνημόνια.

«Τρομάζουν» οι αριθμοί από το Fiscal Monitor του ΔΝΤ για την Ελλάδα! Λόγω της απόλυτης εξάρτησης από τον τουρισμό, το χτύπημα του κορωνοϊού και η γενική καραντίνα στον πλανήτη οδηγεί το ΔΝΤ στην πρόβλεψη για ύφεση 10%. Ύφεση έως και 11% όμως προβλέπει ακόμα και το Γραφείο Προϋπολογισμού στη Βουλή.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Το ΣΔΟΕ κατάσχεσε 4.000 λίτρα «αντισηπτικών» χωρίς άδεια και πάνω από 50.000 κενές φιάλες

Ύφεση 5% με 9% προβλέπει ο ΙΟΒΕ

Έρχονται πιο τσουχτερά πρόστιμα για τους απείθαρχους του Πάσχα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης