Κορωνοϊός: Οφειλές προς την Εφορία και τα Ταμεία - Τι ισχύει για παρατάσεις και αναστολές, τι να προσέξετε

Κορωνοϊός: Οφειλές προς την Εφορία και τα Ταμεία - Τι ισχύει για παρατάσεις και αναστολές, τι να προσέξετε

Ποιοι δικαιούνται αναστολή, πότε πρέπει να πληρωθούν οι οφειλές

eforia-oura
Παρατάσεις, αναστολές και άλλες αλλαγές σε προθεσμίες εκπλήρωσης φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων τέθηκαν σε ισχύ από την κυβέρνηση στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων παροχής οικονομικών διευκολύνσεων προς εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις που πλήττονται από την πρωτοφανή κρίση την οποία έχει προκαλέσει η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Οι ρυθμίσεις αυτές, που έχουν ήδη νομοθετηθεί από την κυβέρνηση, αφορούν 1,5 εκατομμύριο επιχειρηματίες, ελεύθερους επαγγελματίες και λοιπούς αυτοαπασχολούμενους και περισσότερους από 1,7 εκατομμύρια μισθωτούς-εργαζόμενους και λοιπούς φορολογούμενους.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, οι οφειλές των οποίων η πληρωμή αναβάλλεται θα πληρωθούν με δόσεις μετά την 30η Αυγούστου.

Πρόκειται συνολικά για 11 ρυθμίσεις, σύμφωνα με τις οποίες:

  • - Παρατάθηκαν έως τις 10/4/2020 οι λήξασες την 30η/3/2020 και την 31η/3/2020 προθεσμίες για την καταβολή βεβαιωμένων χρεών προς τη Φορολογική Διοίκηση, οι οποίες ισχύουν μόνο για επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα που αποφάσισαν να πληρώσουν κανονικά τα χρέη αυτά μη κάνοντας χρήση του δικαιώματος αναστολής πληρωμών έως τις 31/8/2020, προκειμένου να κερδίσουν το ευεργέτημα της έκπτωσης ποσοστού 25%.
- Παρατάθηκε μέχρι τις 10/4/2020 η προθεσμία καταβολής της δόσης του μηνός Μαρτίου 2020 των ρυθμίσεων ή διευκολύνσεων τμηματικής αποπληρωμής οφειλών προς τη Φορολογική Διοίκηση, η οποία έληξε κανονικά στις 31/3/2020 και ισχύει μόνο για επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα που αποφάσισαν να πληρώσουν κανονικά τη δόση αυτή

Κλείσιμο
  • - Παρατάθηκαν έως και τις 10/4/2020 οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων στη Φορολογική Διοίκηση οφειλών που έληξαν κανονικά στις 31/3/2020 και αφορούν σε φυσικά πρόσωπα τα οποία συμπληρώνουν μέχρι 31.12.2020 το εβδομηκοστό έτος της ηλικίας τους ή παρουσιάζουν βαριά αναπηρία σε ποσοστό 80% και άνω.

Οι επιχειρήσεις που εντάσσονται στα μέτρα οικονομικής στήριξης έχουν το δικαίωμα να παρατείνουν την καταβολή του δώρου Πάσχα μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020. Για τους εργαζομένους που έχουν τεθεί σε προσωρινή αναστολή σύμβασης εργασίας, το ποσοστό του δώρου που αντιστοιχεί στις ημέρες που ο εργαζόμενος βρίσκεται σε προσωρινή αναστολή της σύμβασής του, θα καλυφθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Ειδήσεις σήμερα:

Σωτήρης Τσιόδρας: Πώς γράφτηκε το τραγούδι - ύμνος στην ελπίδα που αφιέρωσε στους Ιταλούς

Κορωνοϊός: 12 συμβουλές για την επικοινωνία γονέων και παιδιών εν μέσω πανδημίας

Κορωνοϊός: Ποιο είναι το φάρμακο για το οποίο μίλησε ο Τσιόδρας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης