Μέτρα για τον κορωνοϊό: Σε 1,7 εκατ. μισθωτούς το επίδομα των 800 ευρώ - Όλο το πακέτο των νέων μέτρων

staikouras-georgiadis-vroutsis-upourgoi-koronaios-ios-apagoreysh-maskes-pandhmia-arthrou

Στήριξη σε 800.000 επιχειρήσεις και 700.000 ελεύθερους επαγγελματίες - Voucher 600 ευρώ τον Απρίλιο για τους επιστήμονες, από τον Μάιο η ένταξη στα 800 ευρώ - Μέχρι τις 10 Απριλίου η ενίσχυση σε 108.000 εργαζομένους στο σύστημα υγείας- «Πιστωτικό» το 25% του ΦΠΑ Απριλίου, αν πληρωθεί εμπρόθεσμα

Την επέκταση των μέτρων στήριξης της οικονομίας από τις συνέπειες της κρίσης του κορωνοϊού ανακοίνωσε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης το πρωί της Δευτέρας. Συνολικά με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τον μήνα Απρίλιο καλύπτονται 1,7 εκατ. μισθωτοί, 800.000 επιχειρήσεις και 700.000 ελεύθεροι επαγγελματίες.

Δείτε τις ανακοινώσεις του Χρήστου Σταϊκούρα

Μέτρα για τον κορωνοϊό: Στήριξη σε 1,7 εκατ.Σταϊκούρας

Δείτε τις ανακοινώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη:

Μέτρα για τον κορωνοϊό: Στήριξη σε 1,7 εκατ.Γεωργιάδης


Δείτε τις ανακοινώσεις του Γιάννη Βρούτση:

Μέτρα για τον κορωνοϊό: Στήριξη σε 1,7 εκατ.Βρούτσης

Δείτε τις ανακοινώσεις του Θεόδωρου Σκυλακάκη

Μέτρα για τον κορωνοϊό: Στήριξη σε 1,7 εκατ.Σκυλακάκης


Όπως ανακοίνωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας:

Α. Για τους εργαζόμενους

1. Επεκτείνεται σε πολύ περισσότερους το επίδομα των 800 ευρώ. Συνολικά μπορούν να το λάβουν 1,7 εκατομμύρια εργαζόμενοι που καλύπτουν το 81% του συνόλου των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.

2. Για όσους εργαζομένους τίθενται σε προσωρινή αναστολή εργασίας, η ενίσχυση αυτή είναι αφορολόγητη ακατάσχετη και δεν συμψηφίζεται με οφειλές.

3. Παράλληλα καλύπτονται οι ασφαλιστικές εισφορές τους επί του ονομαστικού τους μισθού για 45 μέρες στους εργαζόμενους αυτούς. Επιπλέον τούς παρέχεται, μεταξύ άλλων,  αναστολή πληρωμής βεβαιωμένων οφειλών τους προς την εφορία για τέσσερις μήνες, αλλά και  δυνατότητα έκπτωσης 25% εάν καταβληθούν εμπρόθεσμα. Σε αυτά τα μέτρα εντάσσονται όλοι οι μισθωτοί σε σχέση εργασίας αορίστου η ορισμένου χρόνου, με πλήρη η μερική η εκ περιτροπής απασχόληση.
Πώς θα κερδίσουν αναστολή πληρωμών στην Εφορία οι μισθωτοί εργαζόμενοι

4. Το Δώρο Πάσχα θα καταβληθεί στο σύνολό του. Στην περίπτωση κατά την οποία η εργασιακή σχέση των απασχολουμένων σε επιχειρήσεις τίθεται σε προσωρινή αναστολή, το ποσό του Δώρου Πάσχα που αντιστοιχεί στο χρονικό διάστημα αναστολής της εργασιακής σχέσης καταβάλλεται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό!

5. Επιπλέον, 108.000 εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της χώρας, ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, οι εργαζόμενοι στον ΕΟΔΥ, καθώς και όσοι υπηρετούν στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, θα λάβουν έκτακτη ενίσχυση, πιθανώς μέχρι τις 10 Απριλίου!

Πώς θα κερδίσουν αναστολή πληρωμών στην Εφορία όσοι εκμισθώνουν ακίνητα

Β. Για τις επιχειρήσεις 

Επεκτείνεται σε πολύ περισσότερες επιχειρήσεις η λήψη μέτρων για την προστασία και τη διαφύλαξη των θέσεων απασχόλησης. Καλύπτονται έτσι περίπου 800.000 επιχειρήσεις που συνιστούν το 76% των νομικών προσώπων.

Οι επιχειρήσεις που εξαιρούνται είναι ελάχιστες αφού καλύπτονται από τις ευνοϊκές προβλέψεις πολιτείας το 86% των Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας.

Για τις περισσότερες από αυτές τις επιχειρήσεις, δηλαδή για το 99% αυτών που εντάσσονται, προβλέπεται μεταξύ άλλων:

- αναστολή καταβολής ΦΠΑ και δόσεων βεβαιωμένων οφειλών προς την εφορία, για τις δόσεις βεβαιωμένων οφειλών στην εφορία μηνός Απριλίου
- έκπτωση 25% εάν επιλέξουν να εξοφλήσουν εμπρόθεσμα τις οφειλές
- εάν οι πληρωτέες το μήνα Απρίλιο υποχρεώσεις ΦΠΑ καταβληθούν εμπρόθεσμα, το 25% του ποσού τους συμψηφίζεται με πάσης φύσεως μελλοντικές φορολογικές οφειλές.

Τονίζεται ότι προϋπόθεση υπαγωγής στις ευνοϊκές ρυθμίσεις είναι η διατήρηση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας.

Γ. Για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Καλύπτονται πλέον 700.000 ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων, ανεξαρτήτως νομικής μορφής, που συνιστούν το 75% του συνόλου. Ειδικά για τους επιστήμονες, για τον μήνα Απρίλιο θα ενταχθούν στο Voucher κατάρτισης 600 ευρώ ενώ από Μάιο και μετά θα λαμβάνουν και αυτοί τα 800 ευρώ.

Δ. Θεσπίζεται το χρηματοδοτικό σχήμα της «επιστρεπτέας προκαταβολής» για την περαιτέρω στήριξη μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται σε όλο το εύρος της οικονομίας και πλήττονται από τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης.

Το συνολικό ύψος του χρηματοδοτικού σχήματος είναι 1 δισ. ευρώ. Οι ενδιαφερόμενοι να λάβουν αυτά τα χρήματα θα κάνουν αιτήσεις από 2 έως 10 Απριλίου, σε ειδική ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ. Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν το σχήμα του Υπουργείου Οικονομικών θα πρέπει να εγγραφούν στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ (myBusinessSupport) κατά την περίοδο 2 έως 10 Απριλίου 2020. Η ενίσχυση χορηγείται προς τις επιχειρήσεις απευθείας από το κράτος, στο πλαίσιο του ηλεκτρονικού συστήματος της φορολογικής διοίκησης (TAXIS).

Το ύψος της ενίσχυσης προς την κάθε επιχείρηση θα προσδιορίζεται - τυποποιημένα – με βάση τη μεταβολή της τρέχουσας κατάστασης της επιχείρησης, λαμβάνοντας υπόψη και άλλα χαρακτηριστικά της. Οι επιχειρήσεις που θα αξιοποιήσουν το σχήμα, καταλαμβάνονται από τη ρήτρα μη απολύσεων, η οποία ισχύει από την χρονική στιγμή ολοκλήρωσης των σημερινών ανακοινώσεων.

- Τράπεζες και διαχειριστές δανείων, σε συνέχεια στενής συνεργασίας με τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, θα διευκολύνουν την πληρωμή δόσεων των ενήμερων δανείων σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις που πλήττονται από την κρίση.

- Θα διαμορφωθούν μέτρα στήριξης για τον πρωτογενή τομέα. Διατίθενται άμεσα από το ΥΠΟΙΚ προς το υπ. Αγοτικής Ανάπτυξης αρχικά 150 εκατ. ευρώ για να υλοποιηθούν αυτά τα μέτρα. Θα αξιοποιηθούν με μέγιστη ευελιξία κοινοτικοί πόροι του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης.

Για όλα αυτά, προβλέπεται Συμπληρωματικός Κρατικός Προϋπολογισμός 5,1 δισ. ευρώ, με αύξηση των πιστώσεων του ειδικού λογαριασμού του Υπουργείου Οικονομικών που έχει δημιουργηθεί για την υλοποίηση μέτρων προστασίας την δημόσιας υγείας από τον κορωνοϊό.

Οι σχετικές πιστώσεις αυξάνονται, όχι κατά 4 δισ. ευρώ όπως είχε ανακοινωθεί πριν μία εβδομάδα, αλλά τελικά κατά 5 δισ. ευρώ.

Και αυτό διότι:

- Οι αναστολές φορολογικών υποχρεώσεων ξεπερνούν τα 2,1 δισ. ευρώ.
- Οι αναστολές ασφαλιστικών υποχρεώσεων και η κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών μισθωτών και ελεύθερων επαγγελματιών διαμορφώνονται στα 1,6 δισ. ευρώ.
- Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση ανέρχεται στα 1,4 δισ. ευρώ.
- Η συνολική επιβάρυνση αυτών των μέτρων ανέρχεται στα 5,1 δισ. ευρώ, μόνο για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο.

Αυτή η επιβάρυνση, μαζί με τις πρόσθετες δαπάνες για την δημόσια υγεία, την «επιστρεπτέα προκαταβολή» για την ενίσχυση της ρευστότητας επιχειρήσεων, την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, την ενίσχυση του Προϋπολογισμού για το Δώρο Πάσχα των εργαζομένων που τίθενται σε προσωρινή αναστολή της εργασιακής σχέσης τους, και την έκτακτη ενίσχυση των εργαζομένων στη δημόσια υγεία, ανέρχεται πλέον στα 6,8 δισ. ευρώ, που αντιστοιχεί στο 3,5% του ΑΕΠ.

Ποσοστό πολύ υψηλότερο από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο, όπως τόνισε ο κύριος Σταϊκούρας, όπου, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ήταν, την προηγούμενη εβδομάδα, στο 2% του ΑΕΠ. Σε αυτά τα ποσά δεν περιλαμβάνουν την ενίσχυση, μέσω του ΕΣΠΑ και άλλων Ευρωπαϊκών κονδυλίων, μαζί με τα οποία τα συνολικά κεφάλαια ξεπερνούν τα 10 δισ. ευρώ.

«Η ζημιά στην οικονομία βραχυπρόθεσμα είναι σημαντική αλλά θα είναι παροδική γιατί η γενεσιουργός αιτία δεν είναι οικονομική» κατέληξε ο κ. Σταϊκούρας.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης διευκρίνισε ότι για τους επιστήμονες αποφασίστηκε να ενισχυθούν με oucher 600 ευρώ τον Απρίλιο και η ένταξή τους από τον Μάιο στην κατηγορία όλων όσοι θα πάρουν επίδομα 800 ευρώ.

Γεωργιάδης: Αποπληρωμή επιτοκίων ενήμερων δανείων

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε ότι το κράτος αναλαμβάνει την αποπληρωμή για τους μήνες Απρίλιο, Μάϊο και Ιούνιο των επιτοκίων των ενήμερων δανείων με τη διευκρίνιση. Μπορεί να επεκταθεί το μέτρο κατά 2 μήνες.

«Όλα τα τραπεζικά συστήματα έχουν δευσμευτεί ότι όσοι έχουν πληγεί και είναι δικαιούχοι των 800 ευρώ αλλά και οι επιχειρήσεις που πλήττονται από την κρίση, θα έχουν 3μηνη αναστολή αποπληρωμή των χρεών τους» πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

Για τις μεταχρονολογημένες επιταγές υπενθύμισε ότι θα υπάρχει παράταση 75 ημερών στη λήξη αποπληρωμής παραπέμποντας σε λεπτομερέστερες ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες.

«Αυτή την κρίση θα την περάσουμε όλοι μαζί, θα προσχωρήσουμε όλοι μαζί και θα την ξεπεράσουμε όλοι, το κράτος θα κάνει ότι μπορεί, σ' αυτή τη μάχη χρειαζόμαστε την υπευθυνότητα και την συνεργασία όλων» κατέληξε στην τοποθέτησή του ο κ. Γεωργιάδης.


Ειδήσεις σήμερα:

Νέο πακέτο «Νιού Ντίλ» απέναντι στον κορωνοϊό - «Σοκ» ρευστότητας και διεύρυνση της βάσης των ωφελούμενων

Επίδομα 800 ευρώ: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για τους μισθωτούς

Κορωνοϊός: Η κυβέρνηση εξετάζει να δώσει το επίδομα των 800 ευρώ και σε δικηγόρους, γιατρούς και μηχανικούς
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (371)

ΜΙΧΑΛΗΣ

Σε αυτους που δουλευουν στο κλαδο της τροφοδοσιας και στους υπαλληλους των σουπερ μαρκετ που παιζουν την ζωη τους κορονα γραμματα θα δωσετε τιποτα......

Χρήστος7

Λένε: -"Τράπεζες και διαχειριστές δανείων, σε συνέχεια στενής συνεργασίας με τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, θα διευκολύνουν την πληρωμή δόσεων των ενήμερων δανείων σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις που πλήττονται από την κρίση..." Μέχρι σήμερα δεν υφίσταται τίποτα το χειροπιαστό, ένα επίσημο δηλαδή προσωρινό πάγωμα καταβολής δόσεων δανείων από αυτά έχουν ρυθμιστεί δικαστικά. Θα έπρεπε για τον Απρίλιο και τον Μάη να υπάρχει πρόνοια για κάτι τέτοιο. Ανήκω σε αυτούς που έχουν απόφαση του νόμου Κατσέλη. Όπως και άλλοι, μέσα σε όλα τα προβλήματά μας δεν περιμέναμε να μας σκάσει κι αυτή η άτιμη αρρώστια! Επειδή οι πληρωμές μας σχετίζονται με την πιστή τήρηση δικαστικών αποφάσεων ίσως θα πρέπει να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση. Ο κος Τσιάρας ως Υπ.Δικαιοσύνης θα πρέπει να έρθει σε συνεννόηση με τους κους Γεωργιάδη & Σταικούρα!

Magkas

Δώσε και εμένα μπάρμπα. Έτσι μόνο στους φοροδιαφευγοντες? Στους νομοταγείς πολίτες δώστε.

ΓΙΩΡΓΟΣ

βρε κοιμισμενοι συναδελφοι ψιλικατζηδες και περιπτεραδες Θα βγειτε να πειτε και σεις καμμια φορα οτι πρεπει να μπουμε και μεις? μπαινουν 20 ανθρωποι τη μερα για τσιγαρα και βγαζουμε 10 ευρω τη μερα. περνουν φουρνοι βενζιναδικα μακαροναδες σαπουναδες ελαιοπαραγωγοι γιατροι δικηγοροι ολος ο κοσμος βασικα και σεις θα πεθανετε για 10 ευρω τη μερα/ Μεχρι και τα σουπερ μαρκετ βλεπω να μπαινουν στα μετρα αλλα οι ΨΙΛΙΚΑΤΖΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΠΟΤΕ. ΞΥΠΝΑΤΕ

ΜΜ

Πριν λίγο είδα ανακοίνωση της Ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων, με την οποία εκφράζεται η "ικανοποίηση" του δικηγορικού σώματος γιατί δικαιώθηκε ο αγώνας τους και θα πάρουμε τα 800 ευρώ.... τον Μάιο που είτε θα ψευτοανοίξουν τα δικαστήρια λ.χ. μόνο για κατάθεση προτάσεων ή ένορκες με μάσκες και απολυμαντικά, οπότε θα σταματήσουμε - και καλά - να ανήκουμε στις πληττόμενες επαγγελματικές ομάδες, είτε δεν θα υπάρχει μία μετά το δίμηνο lock down και τη μη καταβολή φόρων. Αρκεί τώρα να το βουλώσουμε και να δεχτούμε αδιαμαρτύρητα να γίνουμε ο αγωγός για τη διοχέτευση ζεστού ευρωπαϊκού χρήματος στους ημετέρους (κέντρα κατάρτισης διαμεσολαβητών - κλειστά τώρα - έχουν, αν δεν απατώμαι, και οι δικηγορικοί σύλλογοι). Κάτι αντίστοιχο θα συμβεί, πιστεύω, και με τους άλλους επιστημονικούς κλάδους. Για την ώρα, δόθηκε η δυνατότητα στις ξεφτιλισμένες διοικήσεις των συλλόγων μας να κάνουν την πολυπόθητη κολοτούμπα και να μας μοιράσουν αφειδώς σανό (ποιος ξέρει με τι ανταλλάγματα).

ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗ ΓΛΙΤΩΝΟΥΝ .ΑΛΙΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ. ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΘΕΛΑΜΕ ΔΕ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ

ιδιαιτερα οι ανεργοι ανω των 40 ειναι τελειωμενοΙ...ΔΥΣΚΟΛΑ θα αποφυγουμε capital control.....

ΓΙΑΝΝΗΣ

Η λύση για εμάς τους ελευθερους επαγγελματίες (μηχανικοί, δικηγόροι κλπ) είναι μια και ΜΟΝΑΔΙΚΗ. ΜΗΝ ΤΣΙΜΠΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΔΟΛΩΜΑ ΤΗΣ ΕΚΠΤΩΣΗΣ 25% ΣΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΩΣ. Είναι δόλωμα για ΝΑ ΔΕΛΕΆΣΟΥΝ και έτσι να μπορέσει το κράτος να βρει έσοδα. Αν δεν πληρώσει κανείς θα δείτε τι θα γίνει με τους κατοχυρωμένους μισθούς των ΔΥ. Για το λόγο αυτό έδωσαν και 10ήμερη παράταση στην πληρωμή τους με το ευεργέτημα της έκπτωσης. Εχω οικογένεια και οικονομικό προβλημα. Ομως δεν θα τους επιτρέψω να με χειραγωγήσουν με τέτοια τεχνάσματα, ούτε να με θεωρούν δεδομένο. Να μην πληρώσει κανείς και θα δείτε όλοι την πραγματική δύναμη των ΕΕ. Θα δείτε ότι το κράτος δεν θα μπορέσει να πληρώσει κανέναν ΔΥ. Σε περίπτωση που αρχίσουμε τις πληρωμές εμείς οι ΕΕ θα αντιληφθεί το κράτος οτι μπορεί να μας χειραγωγεί. Μην το κάνει κανείς, ΤΙ ΕΊΧΑΜΕ ΤΙ ΧΑΣΑΜΕ. υπομονή 1 μήνα ΜΌΝΟ.

Logikos

Να χάνει να λέγαμε. Σιγά μην πληρώνονται από εσάς οι δυ. Τι άλλο θα διαβάσουμε. Η Ευρωπαϊκή Ένωση τους πληρώνει για να εξασφαλίζουν ασφάλεια στον πολίτη σε όλους τους τομείς. Από τα τρόφιμα τις ζωοτροφές μέχρι την υγεία. Η επιδημία είναι μια ευκαιρία για την χώρα να φτιάξει έναν πραγματικό ιδιωτικό τομέα παραγωγικό από τον πρωτογενή τομεα και τον δευτερογενή τομέα. Κοινώς να γεμίσουμε επιτέλους βιομηχανίες και όχι καφετέριες εστιατόρια και γραφεία ελεύθερων επαγγελματιών. Μόνο οι υπανάπτυκτες χώρες στηρίζονται σε αυτή την μορφή οικονομίας.

εσοδα απο τουρισμο μονο, εχουν οι μπανανιες

ευκαιρια να φτιαξουμε καμμια σοβαρη βιομηχανια και οικονομια οχι μονο τζατζικι, γυρο και rooms to let.

Argie

Ο. Ε. Και Ε. Ε. Χωρίς υπαλλήλους δηλαδή αυτοαπασχολουμενα συνεταιρακια....ΜΗΔΈΝ βοήθεια....ούτε προβλέπεται 800ρι για το πρως το ζειν....ούτε καν μπορείς να αιτηθεί στο σύστημα να μειωθεί το ενοίκιο της κατοικίας του. Σημειωτέον ότι το τέλος επιτήδευματος στην ατομική επιχείρηση που επωφεληθείτε τβν μέτρων και ας έχεις και 1.000 υπαλλήλους και στην Ο. Ε. είναι μεγαλύτερο και ας είσαι αυτοαπασχολουμενος, δηλαδή μεροκάματο.

alekos

όταν μάλιστα ένα πολύ μεγάλο ποσοστό στην ελλάδα είναι οικογενειακές επιχειρήσεις όπου ακριβώς επειδή δεν μπορούν να "σηκώσουν" το κόστος ενός υπαλλήλου σηκώνουν τα μανίκια και δουλεύουν όλοι μαζί. Εγώ μαζί με την αδερφή μου το '19 ανοίξαμε μια ΙΚΕ (τουριστικό γραφείο), μας βλέπω να την κλείνουμε αφού δεν βλέπω το κράτος να μας στηρίζει σε τίποτα απολύτως. ΝΤΡΟΠΗ

Θεόδωρος

Στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο με βάση τις σημερινές εξαγγελίες γράφει (Καλύπτονται επίσης με διαφορετικά σχήματα 700.000 ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων,ανεξαρτήτως νομικής μορφής, που συνιστούν το 75% του συνόλου.) Το ανεξαρτήτος νομικής μορφής δεν συμπεριλαμβάνει και τις Ο.Ε.;

kyriakos

Η πλεμπα χόρευε δερβισικα τσιφτετελια στο Σύνταγμα και μαχαιρωνε την Ελλάδα στην πλάτη με απίστευτη μανία και μίσος. Να οργανωθεί η σαβούρα και να στείλει αντιπροσωπεία στην μερκελ για να της εξηγήσουν γιατί θέλουν τζάμπα χρήμα.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης