Βίτορ Κονστάντσιο: Έτσι μπορεί να εκδοθεί γρήγορα «κορωνοομόλογο»

Βίτορ Κονστάντσιο: Έτσι μπορεί να εκδοθεί γρήγορα «κορωνοομόλογο»

Υπάρχει γρήγορος τρόπος για να εκδοθεί ευρωομόλογο για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού, εκτιμά  ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Βίτορ Κονστάντσιο

19010659
Την άποψή του για το πώς μπορεί να εκδοθεί άμεσα ένα είδος ευρωομολόγου, προκειμένου να υπάρξει χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού, καταθέτει ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Βίτορ Κονστάντσιο.

Ο Πορτογάλος οικονομολόγος, σε ανάρτησή του στο Twitter, αναφέρει: «Ένας γρήγορος τρόπος για να υπάρξει ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση της κρίσης με κοινό ευρωπαϊκό χρέος είναι να χρησιμοποιηθεί η ευρωπαϊκή Επιτροπή για να εκδώσει ομόλογα, προκειμένου να χρηματοδοτήσει κατ΄ εξαίρεση προγράμματα εντός των ευρωπαϊκών δημοσιονομικών κανόνων, υπό τη ρήτρα έκτακτης ανάγκης της ΣΛΕΕ παράγραφος 122.2».

Η παράγραφος της Συνθήκης του Μάαστριχτ στην οποία αναφέρεται ο κ. Κονστάντσιο προβλέπει: «Όταν ένα κράτος μέλος αντιμετωπίζει δυσκολίες ή διατρέχει μεγάλο κίνδυνο να αντιμετωπίσει σοβαρές δυσκολίες, οφειλόμενες σε φυσικές καταστροφές ή έκτακτες περιστάσεις που εκφεύγουν από τον έλεγχό του, το Συμβούλιο, προτάσει της Επιτροπής, μπορεί να αποφασίσει να του χορηγήσει, υπό ορισμένους όρους, χρηματοδοτική ενίσχυση της Ένωσης. Ο πρόεδρος του Συμβουλίου ενημερώνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τη ληφθείσα απόφαση.»

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Το οικονομικό σοκ σε αριθμούς

Κορωνοϊός: Τι ζητούν οι μικρές εγχώριες αεροπορικές από τον Σταϊκούρα

Κορωνοϊός: Η Κίνα διακόπτει τις πτήσεις προς ξένους προορισμούς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης