Κορωνοϊός: Παραμένει άκαμπτη η Γερμανία για τα κορωνο-ομόλογα - Επιμένει για τον ESM

Κορωνοϊός: Παραμένει άκαμπτη η Γερμανία για τα κορωνο-ομόλογα - Επιμένει για τον ESM

Κορωνοϊός: Έτοιμος να δράσει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του γερμανικού ΥΠΟΙΚ - Δείχνουμε και με διαφορετικό τρόπο την αλληλεγγύη μας, επισήμανε ο Ζάιμπερτ

Πράσινο φως στην εκταμίευση της επόμενης δόσης από το Βερολίνο
Την πρόταση για έκδοση ευρωομολόγων προκειμένου να ξεπεραστούν οι οικονομικές συνέπειες από την κρίση του κορωνοϊού εξακολουθεί να απορρίπτει το Βερολίνο, προκρίνοντας τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας ως το κατάλληλο εργαλείο.

«Είναι σαφές ότι η κρίση αποτελεί μεγάλη πρόκληση για την Ευρώπη και ότι σε αυτή την πρόκληση θα δοθεί ευρωπαϊκή απάντηση. Αυτό συμφώνησαν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων και αυτό εν μέρει έχουν ήδη εφαρμόσει οι υπουργοί Οικονομικών (…) Το θέμα τώρα είναι πόσο γρήγορα και πόσο αποτελεσματικά μπορούν να ληφθούν περαιτέρω μέτρα. Και σε αυτό είμαστε όλοι σύμφωνοι - στο ότι πρέπει να δοθεί γρήγορη, αποτελεσματική και αλληλέγγυα βοήθεια. Για αυτό ακριβώς δημιουργήθηκε ο ΕΜΣ και είναι έτοιμος τώρα να δράσει», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών Ντένις Κόλμπεργκ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ επισήμανε από την πλευρά του ότι η αλληλεγγύη στην Ευρώπη εκφράζεται και με άλλους τρόπους και παρέπεμψε στην καθημερινή μεταφορά από τις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις ασθενών από την Ιταλία και την Γαλλία για περίθαλψη στην Γερμανία. «Αυτό είναι ένα σημαντικό και ορατό δείγμα ευρωπαϊκής αλληλεγγύης», τόνισε.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός - Σύνοδος Κορυφής: Αδιέξοδο για το «κορωνο-ομόλογο» μετά το «nein» της Μέρκελ

Κορωνοϊός - Μακρόν: Αλληλεγγύη αλλιώς «πέφτει» η Ευρώπη

Κορωνοϊός: Δεν πτοείται η Γερμανία - Επιμένει στην αρνητική της θέση για το ευρωομόλογο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK