Επίδομα 800 ευρώ: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για τους μισθωτούς

Επίδομα 800 ευρώ: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για τους μισθωτούς

Ποιες διευκολύνσεις δικαιούνται εκτός από τα 800 ευρώ

kleista1
Όταν ολοκληρωθεί η υποβολή δηλώσεων στην Εργάνη από τους εργοδότες για την αναστολή των συμβάσεων εργασίας, την ερχόμενη εβδομάδα τη σκυτάλη παίρνουν οι εργαζόμενοι οι οποίοι θα  πρέπει να υποβάλλουν την δική τους υπεύθυνη δήλωση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.yeka.gr.

Οι ψηφιακές αιτήσεις των εργαζομένων προγραμματίζεται να ξεκινήσουν την ερχόμενη Τετάρτη 1η Απριλίου και να διαρκέσουν έως και την Παρασκευή 10 Απριλίου. Οι εργαζόμενοι θα υποβάλλουν τμηματικά και ανά μέρα τις αιτήσεις τους ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους,. Στην υπεύθυνη δήλωση οι δικαιούχοι εργαζόμενοι πρέπει να συμπληρώσουν, εκτός από τα προσωπικά τους στοιχεία ΑΜΚΑ, ΑΦΜ , τα στοιχεία του προσωπικού τους τραπεζικού λογαριασμού IBAN και   τον αριθμό πρωτοκόλλου καταχώρισης της υπεύθυνης δήλωσης του εργοδότη στο σύστημα «Εργάνη».

Ανάλογα με το πότε θα υποβάλλεται η υπεύθυνη δήλωση των εργαζομένων, θα πιστώνονται στο λογαριασμό τους τα 800 ευρώ τα οποία είναι ακατάσχετα, αφορολόγητα και δε συμψηφίζονται. Όσοι έχουν δυο μισθολόγια  δικαιούνται ένα επίδομα. Αν η μία δουλειά συνεχίζει τη λειτουργία της και δεν έχει ενταχθεί σε ΚΑΔ δε δικαιούνται το επίδομα των 800 ευρώ.
Εκτός από το επίδομα των 800 ευρώ οι μισθωτοί που εργάζονται σε επιχειρήσεις που έκλεισαν η πλήττονται μπορούν να κάνουν χρήση των εξής διευκολύνσεων:

Αναστέλλεται η υποχρέωση καταβολής φόρου και δόσεων των ρυθμισμένων οφειλών. Αν παρόλα αυτά δεν κάνετε χρήση της αναστολής και πληρώσετε στην ώρα σας, θα έχετε έκπτωση  25% επί των βεβαιωμένων οφειλών ΔΟΥ και των δόσεων ρυθμίσεων οφειλών. Επίσης αναστέλλεται για 3 μήνες η πληρωμή των δόσεων του τραπεζικού δανείου σας αν είστε  συνεπής δανειολήπτης. Έχετε ακόμα τη δυνατότητα να καταβάλλετε το 60% του ενοικίου σας, αν αφορά την α΄κατοικία. Για το διάστημα που έχει ανασταλεί η σύμβασή σας, το κράτος καλύπτει τις ασφαλιστικές εισφορές σας στο ύψος των αποδοχών σας.

Κλείσιμο
Eιδικότερα για να κάνουν χρήση της έκπτωσης 40% στο ενοίκιο, οι μισθωτοί θα πρέπει να υποβάλουν τα στοιχεία τους στην  πλατφόρμα supportemployees.yeka.gr στο πεδίο Γ  «Μισθώνω κύρια κατοικία». Θα αναγράψετε ονοματεπώνυμο και ΑΦΜ του εκμισθωτή, όπως και την διεύθυνση του ακινήτου. Προσοχή, το εν λόγω  πεδίο συμπληρώνεται μόνο αν ο ΚΑΔ του εργοδότη ανήκει σε εκείνους που ανεστάλη η επιχειρηματική τους δραστηριότητα με εντολή κρατικής αρχής. Επίσης η έκπτωση αφορά μόνο σε ενοίκιο της α’ κατοικίας.

Ειδήσεις σήμερα:

ΚΑΔ Επιχειρήσεων: Δείτε τι προβλέπεται για το επίδομα των 800 ευρώ - Η πλήρης λίστα

Κορωνοϊός- Σταϊκούρας: Από 1 έως 3% η ύφεση στην Ελλάδα

Μέτρα για κορωνοϊό - Βρούτσης: Στην περίμετρο προστασίας όλες οι επιχειρήσεις τον Απρίλιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης