Κορωνοϊός – Επιτροπή Ανταγωνισμού: Ομάδα κρούσης κατά παράνομων πρακτικών

Κορωνοϊός – Επιτροπή Ανταγωνισμού: Ομάδα κρούσης κατά παράνομων πρακτικών

Κορωνοϊός: Η ομάδα κρούσης θα ενημερώνει επιχειρήσεις και πολίτες- Η Επιτροπή Ανταγωνισμού προειδοποιεί ότι η κατάσταση «δεν πρέπει να οδηγήσει σε αποκλίνουσες ή παραβατικές συμπεριφορές»

korwnoios_pagkoi
Στη σύσταση ειδικής ομάδας κρούσης κατά αντιανταγωνιστικών πρακτικών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού προχώρησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού έπειτα από απόφαση του Προέδρου της κ. Ιωάννη Λιανού. Γνώμονας της σχετικής απόφασης είναι η διαφύλαξη της υγιούς ανταγωνιστικής δομής της αγοράς, η προστασίας των συμφερόντων του καταναλωτή και η οικονομική ανάπτυξη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής «έργο της ομάδας κρούσης είναι η ενημέρωση των επιχειρήσεων και των πολιτών, σχετικά με την εφαρμογή των κανόνων του δικαίου του ανταγωνισμού, υπό την μορφή δελτίων τύπων και ερωταπαντήσεων, η πληροφόρηση του κοινού σχετικά με τις έρευνες της Ε.Α. σε νευραλγικούς αυτήν την περίοδο επιχειρηματικούς κλάδους, η ενημέρωση του κοινού για διαδικαστικά θέματα λειτουργίας της Υπηρεσίας στις παρούσες συγκυρίες και η ανάρτηση των δράσεων των άλλων εθνικών αρχών ανταγωνισμού και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Πρωταρχικός στόχος της ομάδας αυτής είναι επίσης η δημιουργία ενός κόμβου συγκέντρωσης των ερωτημάτων φορέων και επιχειρήσεων σχετικά με πρωτοβουλίες που προτίθενται να λάβουν και τη συμβατότητα αυτών με το δίκαιο ανταγωνισμού και η άμεση ανταπόκρισή της σε αυτά».

Μάλιστα η Επιτροπή προειδοποιεί πως «οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος και η γενική αβεβαιότητα που επικρατεί δεν πρέπει ωστόσο να οδηγήσουν σε αποκλίνουσες ή/και παραβατικές συμπεριφορές όπως υπερβολικές ανατιμήσεις ή παράνομες συμπράξεις μεταξύ επιχειρήσεων εις βάρος των καταναλωτών και του δημοσίου συμφέροντος».

Στην ειδική ιστοσελίδα της Ομάδας Κρούσης Covid-19_Competition της Ε.Α. επιχειρήσεις, πολίτες και φορείς μπορούν να:

- Ενημερώνονται για τις ανακοινώσεις και δράσεις της Ε.Α. εν καιρώ επιδημικής κρίσης
Κλείσιμο
- Αναζητούν απαντήσεις στα ερωτήματά τους,
- Ενημερώνονται για τις αλλαγές σε διαδικαστικά θέματα που τους αφορούν ενώπιον της Ε.Α.
- Πληροφορούνται για τις δράσεις άλλων αρχών ανταγωνισμού σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο


Ειδήσεις σήμερα:

Επίδομα 800 ευρώ: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για τους μισθωτούς

Μέτρα για κορωνοϊό: Σχέδιο για αναβολή επιταγών για 70 μέρες

Κορωνοϊός: Ειδικός απεσταλμένος στη Βρετανία για τον επαναπατρισμό των Ελλήνων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης