myAlpha: Πώς θα κάνετε με ασφάλεια τις συναλλαγές σας από το σπίτι

myAlpha: Πώς θα κάνετε με ασφάλεια τις συναλλαγές σας από το σπίτι

Στην εποχή του #menoumespiti κάνουμε τις συναλλαγές μας μέσω e-banking - Ποιες ψηφιακές τραπεζικές υπηρεσίες μάς διευκολύνουν

OnlineBanking

Την ώρα που η παγκόσμια έξαρση του κορωνοϊού  έχει  επιβάλλει  τον περιορισμό των μετακινήσεων και την παραμονή όλων των πολιτών στο σπίτι για τη διαφύλαξη της υγείας τους,  ελάχιστα είναι τα ζητήματα της καθημερινότητας που δεν μπορούν να λυθούν με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Από τη διαχείριση των οικονομικών, την πληρωμή λογαριασμών, την αγορά προϊόντων και υπηρεσιών, σχεδόν όλα πλέον χρειάζονται σύνδεση στο διαδίκτυο κι ένα smartphone/tablet/laptop για να διευθετηθούν σε σύντομο χρόνο. Ως εκ τούτου η κίνηση του φυσικού χρήματος έχει περιοριστεί,  δημιουργώντας υψηλή ζήτηση στις  τραπεζικές ψηφιακές υπηρεσίες  που εξυπηρετούν τους πολίτες, σχεδόν σε όλο το φάσμα των οικονομικών δραστηριοτήτων τους. 


Βέβαια, το web-banking και το mobile Banking (εναλλακτικά  e-banking) δεν προστίθεται τώρα στο online χαρτοφυλάκιο των τραπεζών, ούτε οι σύγχρονοι καταναλωτές "συστήνονται" μαζί του για πρώτη φορά.  Μια από τις πρώτες τράπεζες, που μπήκε σε ψηφιακή τροχιά και υιοθέτησε  την ηλεκτρονική τραπεζική είναι η Alpha Bank. Η Τράπεζα, εδώ και χρόνια μέσω μιας σειράς από διευρυμένες υπηρεσίες στα ψηφιακά κανάλια της, δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες της να κάνουν όποια συναλλαγή επιθυμούν από το σπίτι τους, γρήγορα, εύκολα και με ασφάλεια. Να έχουν πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα των λογαριασμών τους, να μεταφέρουν χρήματα σε άλλους λογαριασμούς, να ελέγχουν τις δαπάνες τους, την κατάσταση των πιστωτικών καρτών τους και  να ενημερώνουν τα έγγραφά τους online (μέσω της Οnline Ενημέρωσης Εγγράφων). Όλα αυτά, στο πλαίσιο των ψηφιακών υπηρεσιών  my Alpha, όπου η πρόσβαση καθίσταται δυνατή μέσω web (myAlpha Web), αλλά και μέσω smartphone (myAlpha Mobile app). 



Στην περίπτωση, δε, μιας έκτακτης μετακίνησης εκτός σπιτιού, για κάποια βασική αγορά δίνεται η δυνατότητα στους πελάτες της να πραγματοποιήσουν ανέπαφες πληρωμές μέσω του myAlpha wallet - υπηρεσία διαθέσιμη μόνο για χρήστες Android - επιτρέποντας τις ανέπαφες πληρωμές, το όριο των οποίων έχει αυξηθεί στα 50 ευρώ, χωρίς να χρειάζεται να πληκτρολογήσει κάποιος το PIN στο POS του σημείου πώλησης. 

Επιπλέον, η Τράπεζα παρέχει μία σειρά από άλλες υπηρεσίες όπως το Bonus app – την εφαρμογή του Μεγαλύτερου Προγράμματος επιβράβευσης χρήσης καρτών της Alpha Bank, αλλά και το bleep, μία εφαρμογή που δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες, να αποκτήσουν άμεσα μία προπληρωμένη κάρτα για την πραγματοποίηση συναλλαγών.

Άμεση εγγραφή από το κινητό στο e-Banking

Για τους χρήστες που είναι ήδη πελάτες της Alpha Bank, δηλαδή έχουν μία κάρτα στο όνομά τους, αλλά μέχρι τώρα δεν είχαν e-banking, έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν κωδικούς  e-banking και να συνδεθούν σε αυτό, από το κινητό, το tablet και τον υπολογιστή τους, άμεσα και γρήγορα κατεβάζοντας το myAlpha mobile app και ακολουθώντας μερικά απλά βήματα. Η διαδικασία αυτή γίνεται online και μέσω του mobile app της Τράπεζας, χωρίς να απαιτείται επίσκεψη σε Κατάστημα.   

Ωστόσο η αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών χρήζει ιδιαίτερης προσοχής για την αποφυγή διαφόρων ειδών απάτης. To Phishing για παράδειγμα, είναι μια από τις συχνότερες παγίδες του διαδικτύου, με στόχο την κλοπή προσωπικών δεδομένων και κωδικών (Username, Password, PIN) για εύκολη πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς και κάρτες. Πιο συγκεκριμένα, μέσω ηλεκτρονικής ή τηλεφωνικής επικοινωνίας, οποιοσδήποτε μπορεί να επιχειρήσει να αποσπάσει πληροφορίες και κωδικούς, προσποιούμενος ότι συνδέεται με επίσημους και έμπιστους φορείς.

 Η Alpha Bank διασφαλίζει τις ηλεκτρονικές συναλλαγές των πελατών της, αναβαθμίζοντας τις διαδικτυακές υπηρεσίες της διαρκώς, ώστε να παρέχεται η απαραίτητη προστασία απέναντι στην απειλή ηλεκτρονικής απάτης. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης