Ασφαλιστικό: Ποιες συντάξεις αυξάνονται και πόσο - Υπολογίστε τη δική σας

syntaxeis

Τα υψηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης που φέρνει το νομοσχέδιο οδηγούν σε υψηλότερες συντάξεις όσους έχουν περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης, αλλά από κάποια χρόνια και μετά τα ποσοστά είναι μειωμένα

Νέα ποσοστά αναπλήρωσης φέρνει το νέο ασφαλιστικό, τα οποία οδηγούν σε υψηλότερες συντάξεις για όσους έχουν πάνω από 30 έτη ασφάλισης.
Το συνολικό ύψος της σύνταξης προκύπτει από το άθροισμα της Εθνικής Σύνταξης, η οποία είναι 384 ευρώ για όσους δικαιούνται πλήρη σύνταξη και της Ανταποδοτικής Σύνταξης, η οποία υπολογίζεται με βάση τα ποσοστά αναπλήρωσης, ήτοι το ποσοστό του μισθού που θα δοθεί ως σύνταξη.
Ο συντάξιμος μισθός που λαμβάνεται ως βάση, είναι ο μέσος όρος των αποδοχών από το έτος 2002 μέχρι τη συνταξιοδότηση.
Με τις αλλαγές που φέρνει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο τα ποσοστά αναπλήρωσης αυξάνονται για όσους έχουν από 30 έως και 40 έτη ασφάλισης και η αύξηση είναι μεγαλύτερη όσο περισσότερα είναι τα έτη ασφάλισης.
Όμως μετά τα 40 χρόνια το ποσοστό αναπλήρωσης μειώνεται, οπότε μειώνεται και η αύξηση της σύνταξης. Για όσους, μάλιστα, έχουν 45 έτη ασφάλισης και πάνω η νέα σύνταξη είναι ελαφρά μειωμένη.

Υπολογίστε ακριβώς τη δική σας σύνταξη ΕΔΩ

Έτσι, εάν για παράδειγμα ένας ασφαλισμένος είχε συντάξιμες αποδοχές 700 ευρώ, και 35 χρόνια ασφάλισης, με το παλιό σύστημα έχει σύνταξη 621 ευρώ, ενώ με το νέο θα πάρει σύνταξη 645 ευρώ.

Εάν ο ίδιος ασφαλισμένος έχει 40 χρόνια ασφάλισης, η παλιά σύνταξη είναι 684 ευρώ, ενώ η καινούρια 734 ευρώ.

Εάν τώρα με τα 700 ευρώ συντάξιμων αποδοχών ο ασφαλισμένος έχει 46 χρόνια, με το παλιό σύστημα έχει σύνταξη 768 ευρώ, ενώ με το καινούριο θα πάρει 755, δηλαδή θα έχει μείωση.

Αντίστοιχα, για έναν ασφαλισμένο με συντάξιμες αποδοχές 1.500 ευρώ, και 35 χρόνια η παλιά σύνταξη είναι 891 ευρώ και η καινούρια αυξάνεται στα 944 ευρώ.

Για τον ίδιο ασφαλισμένο, εάν έχει 40 χρόνια η σύνταξη αυξάνεται από τα 1.026 ευρώ στα 1.134.

Όμως εάν έχει 46 χρόνια ασφάλισης, τότε η σύνταξη μειώνεται από τα 1.206 ευρώ, στα 1.197 ευρώ με το νέο σύστημα.

Μπορείτε να υπολογίσετε ακριβώς το ύψος της δικής σας σύνταξης εισάγοντας τα δικά σας δεδομένα στο παρακάτω ηλεκτρονικό «εργαλείο»:
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (5)

Νικος

Ο νόμος Κατρουγκαλου μου βγάζει 270 ευρώ προσωπική διάφορα. Άρα όσο ζήσω δεν πρόκειται να δω πραγματική αύξηση. Ο δε πληθωρισμός κάθε χρόνου θα μου μειώνει το εισόδημα μου. Αυτο δεν το ακούω από καμία εκπομπή στην τηλεόραση.

Ζητω ο ΑΛΑΧ

Ρε αφήστε τις αυξήσεις, ας δώσει πρώτα τις συντάξεις που δεν δίνει το κωλοκράτος εδω και 5 χρόνια λες και τους τα χρωστούσαμε και έπειτα ας κάνουν και προπαγάνδα για αυξήσεις, εδώ δεν δίνουν το ψωμί και μιλούν για το πόσο παντεσπάνι θα δώσουν δήθεν παραπάνω. Την εμπεδώσαμε την γκαμπελική προπαγάνδα, λέγε λεγε δεν θα μείνει τίποτα διότι δεν σας πιστεύει κανείς πιά. Σταματείστε τις μ.... και σοβαρευτείτε και εσείς εκεί στο Πρώτο Θέμα

τα κορόδα ...

που πληρώσαμε 10-15k/έτος (για 3 χρόνια) με τον περιβόητο νόμο κατρουγκαλου τι πρέπει να υπολογίσουμε ?

ΟΡΓΗ

ΕΝΑΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΨΕ 50 ΧΡΟΝΙΑ !!!! ΡΕ ΑΙ ΣΤΟ Δ......

anti

Όταν πάμε στο ταμείο θα δούμε τι θα πάρουμε προς το παρόν μας βομβαρδίζουν ιδιαίτερα ο Αυτιάς to tsiraki tou broutsi πως θα τα κονομήσουμε. Εγώ πιστεύω πως δεν θα πάρουμε τίποτε είμαι σίγουρος . Απλά την όποια αύξηση που λένε με τα ποσοστά αναπλήρωσης θα την ισοφαρίσουν με την προσωπική διαφορά την οποία πάλι θα ισοφαρίσουν με τις αυξήσεις που δήθεν θα δίνουν αλλά μόνο στα χαρτιά. Και με αυτό το ποσοστό πού λένε μέχρι να ισοφαρίσω την προσωπική διαφορά θα έχω γίνει αστρόσκονη , Μετα από 40 χρόνια όσα δούλεψα για να πάρω σύνταξη θα κάνει για να απαλειφθεί η προσωπική διαφορά, και σε αυτό το διάστημα οι χαμηλοσυνταξιούχοι, που δεν είχαν τα χρόνια τα δικά μου, με τις αυξήσεις που θα παίρνουν θα με προσπεράσουν στην σύνταξη. Αλλά όπως είπε και ο Τσακαλώτος το συνταξιοδοτικό θα το λύσει ο χάρος. Το δούλεμα σύννεφο, αλλά έρχονται και εκλογές θα πάρουν και αυτοί τα @@@@@@@αέρα κοπανιστό όπως δίνουν και αυτοί.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης