ΕΝΦΙΑ: Επανέρχεται η έκπτωση 20% για τα κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα

akinita

Δεύτερη φάση αλλαγών στη φορολογία των ακινήτων 

Την επαναφορά της έκπτωσης του ΕΝΦΙΑ κατά 20% για τα κενά και τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα για το 2020 σχεδιάζει η κυβέρνηση. Όπως αναφέρει η "Καθημερινή της Κυριακής” στόχος είναι η ελάφρυνση των ιδιοκτητών ακινήτων, που τα τελευταία χρόνια πληρώνουν ολοένα και υψηλότερους φόρους.

Το οικονομικό επιτελείο θα προχωρήσει φέτος στη δεύτερη φάση των αλλαγών στη φορολογία των ακινήτων με τροποποιήσεις τόσο στον ΕΝΦΙΑ (θα είναι μειωμένος κατά 8% μεσοσταθμιστικά), όσο και στις αντικειμενικές αξίες. Ωστόσο, το όφελος που θα προκύψει θα κριθεί από τις αλλαγές που θα γίνουν στις αντικειμενικές αξίες. Στόχος είναι να μην πληρώσει κανείς περισσότερο απ' ότι το 2019, εκτός από όσους διαθέτουν ακίνητα σε περιοχές- φιλέτα, δηλαδή σε νησιά και τουριστικά σημεία που θα ενταχθούν στο αντικειμενικό σύστημα.

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Blind Guardian

μήπως θα έπρεπε να γίνει και κάτι για τα σκέτα κενά; Έχω ένα κενό εδώ και 10 χρόνια και θα μείνει για άλλα είκοσι μέχρι να πάρει σύνταξη ο γιος μου που θα το χρειαστεί.Δεν έχω κόψει την παροχή μήπως και χρειαστεί να κάνω κάποιο μερεμέτι. Μεγάλη αδικία. Πληρώνουμε διπλούς φόρους!

@

Τί να πω κι εγώ, που στο κενό πατρικό στο χωριο κόψαμε το ρευμα πριν πάνω από 15 χρόνια και η ΔΕΗ μας αφαίρεσαι τον μετρητή στη διετία επάνω. Την προηγούμενη φορά λοιπόν που ισχυε η έκπτωση για μη ηλεκτροφοτούμενα, εγώ ΔΕΝ την δικαιούμουν, γιατί ντε και καλά ήθελαν αριθμό μετρητή. Που να τον βρώ βρε άνθρωποι μετά την αφαίρεση; Όταν τηλεφώνησα στο υπουργείο οικονομικών, η απάντηση του υπαλλήλου ήταν "τί να σου κάνουμε, δεν ψηφίζουμε εμείς τους νόμους". Το έχει η μοίρα μου, όταν βρέχει εκπτώσεις και επιδόματα, εγώ πάντα να κρατώ την ομπρέλα του παραλόγου. Το βλέπω και πάλι, παρότι κενός και μη ηλεκτροδοτούμενος, να πληρώνω κανονικά όλο το ποσό. Ρεύμα για μερεμέτια μπορεις να ζητήσεις κι από κάποιον γείτονα.

ΓΠ

αυτα δεν επρεπε να εχουν καθολου ενφια καταραμενοι ε καταραμενοι ολοι τους

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης