Πληρωμές σε συντάξεις, επιδόματα, κοινωνικό μέρισμα: Όλες οι ημερομηνίες

Πληρωμές σε συντάξεις, επιδόματα, κοινωνικό μέρισμα: Όλες οι ημερομηνίες

Επίδομα στέγασης, παιδιού και ΚΕΑ: Πότε θα καταβληθούν τα χρήματα στους δικαιούχους - Ημερομηνίες πληρωμών - Τι θα γίνει με το κοινωνικό μέρισμα

pliromes
Οι συντάξεις και σημαντικά επιδόματα αναμένεται να μπουν στους λογαριασμούς των δικαιούχων, πριν από τα Χριστούγεννα.

Ειδικότερα, από τις 24 Δεκεμβρίου ο ΟΠΕΚΑ θα πληρώνει το επίδομα παιδιού, το επίδομα ενοικίου, το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης καθώς και προνοιακά επιδόματα.

Τέλη κυκλοφορίας - Taxisnet: Τι πληρώνουμε - Διαβάστε ΕΔΩ βήμα - βήμα πώς θα τα εκτυπώσετε

Αναλυτικά θα πληρωθούν

-Το Επίδομα Παιδιού Α21 σε όλους όσοι υπέβαλαν αίτηση Α21 και εγκρίθηκε το διάστημα Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου.

-Τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα μηνός Δεκεμβρίου

-Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) στους δικαιούχους των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως 30 Νοεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

Κλείσιμο
-Τα επιδόματα στεγαστικής συνδρομής και ομογενών – το Επίδομα Στέγασης ( επίδομα ενοικίου) μηνός Δεκεμβρίου θα καταβληθεί σε όλους όσοι υπέβαλλαν αίτηση στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα έως 30 Νοεμβρίου.

Συντάξεις Ιανουαρίου: Οι πληρωμές

Όσον αφορά στις συντάξεις Ιανουαρίου, το υπουργείο Εργασίας θα τις πληρώσει νωρίτερα, προκειμένου οι συνταξιούχοι να διευκολυνθούν, λόγω των γιορτών. Ειδικότερα, θα καταβληθούν από την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου μέχρι την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου.

Ακολουθούν οι ημερομηνίες

Ο ΟΑΕΕ θα πληρώσει τις συντάξεις στις 18 Δεκεμβρίου 2019 ημέρα Τετάρτη.

Ο ΟΓΑ θα πληρώσει τις συντάξεις στις 18 Δεκεμβρίου 2019 ημέρα Τετάρτη.

Το Δημόσιο θα πληρώσει τις συντάξεις στις 20 Δεκεμβρίου 2019 ημέρα Παρασκευή.

Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 20 Δεκεμβρίου 2019 ημέρα Παρασκευή.

Ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων Ιανουαρίου στις 20 Δεκεμβρίου ημέρα Παρασκευή.

Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 20 Δεκεμβρίου 2019 ημέρα Παρασκευή.

Τα υπόλοιπα Ταμεία του υπουργείου Εργασίας θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 20 Δεκεμβρίου 2019 ημέρα Παρασκευή.

Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν στις 20 Δεκεμβρίου 2019 ημέρα Παρασκευή.

Το κοινωνικό μέρισμα

Μέχρι το τέλος του μήνα θα πιστωθεί και το κοινωνικό μέρισμα των 700 ευρώ στους δικαιούχους όλων των νοικοκυριών, ενώ γίνεται προσπάθεια να καταβληθεί ακόμη και πριν τα Χριστούγεννα.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών, η πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ για την υποβολή των αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα αναμένεται να ανοίξει στις 17 Δεκεμβρίου με στόχο να κλείσει στις 26 του μήνα, προκειμένου να πιστωθούν στη συνέχεια οι λογαριασμοί των δικαιούχων με το μέρισμα πριν την 31η Δεκεμβρίου.

Στο υπουργείο Οικονομικών δεν αποκλείουν η καταβολή του μερίσματος να ξεκινήσει ακόμη και πριν τα Χριστούγεννα για ορισμένες κατηγορίες δικαιούχων όπως οι μακροχρόνια άνεργοι.

ΟΑΕΔ: Ξεκινά η πληρωμή για δώρο Χριστουγέννων και επιδόματα ανεργίας

Το Δώρο Χριστουγέννων 2019 από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) πληρώνεται φέτος νωρίτερα από ποτέ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Οργανισμού, τα επιδόματα θα προπληρωθούν ως εξής:

Από τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019 ξεκίησε να καταβάλλεται το Δώρο Χριστουγέννων 2019 στους επιδοτούμενους ανέργους και στους δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.

Επίσης, από τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019 άρχισαν να προπληρώνονται τα επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων καθώς και τα βοηθήματα ανεργίας των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων. Η καταβολή θα γίνει από τις 9 Δεκεμβρίου 2019 μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου 2020.

Οι πιστώσεις των επιδομάτων θα γίνουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων. Ο έλεγχος για την αυτοπρόσωπη παρουσία των τακτικά επιδοτούμενων ανέργων, των δικαιούχων του βοηθήματος των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, καθώς και των μακροχρονίως ανέργων (μέσα στα χρονικά διαστήματα που τους έχουν οριστεί) εξακολουθεί να ισχύει.

Μέχρι 20 Δεκεμβρίου αιτήσεις για επίδομα θέρμανσης - Πότε θα πιστωθεί στους δικαιούχους

Διορία έως τις 20 Δεκεμβρίου έχουν τα νοικοκυριά ώστε να υποβάλουν αίτηση στο Taxisnet.  Τα χρήματα θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019.

Με την αγορά μικρότερων ποσοτήτων πετρελαίου θέρμανσης, σε σχέση με πέρυσι, τα νοικοκυριά που πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια θα λάβουν μέχρι το τέλος του έτους επίδομα πετρελαίου θέρμανσης που ξεκινάει από τα 80 ευρώ και φθάνει τα 350 ευρώ.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης