Σκυλακάκης στον ΘΕΜΑ 104,6 για κοινωνικό μέρισμα: Θα ωφεληθούν περίπου 400.000 παιδιά

skilakakis-1

Επιβεβαίωσε ότι γίνεται προσπάθεια να δοθεί νωρίτερα σε μια μικρή κατηγορία δικαιούχων που υπάρχουν ήδη τα IBAN

Σε 350.000-400.000 υπολόγισε ο υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης τα παιδιά που θα ωφεληθούν από το φετινό κοινωνικό μέρισμα καθώς όπως εξήγησε στον ΘΕΜΑ 104,6 «φέτος η βασική στόχευση της εφάπαξ έκτακτης παροχής πηγαίνει κυρίως σε οικογένεις με παιδιά».

Παράλληλα επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι υπάρχει πιθανότητα το κοινωνικό μέρισμα να χορηγηθεί πριν τα Χριστούγεννα «σε μια μικρή κατηγορία δικαιούχων που υπάρχουν ήδη τα iban» διαβεβαιώνοντας ότι «μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει ολοκληρωθεί».

Όπως είπε ο κ. Σκυλακάκης η πλατφόρμα, η οποία κατά πληροφορίες θα ανοίξει στις 17 Δεκεμβρίου, «θα είναι πολύ απλή».

Τόνισε, δε, ότι «αυτού του είδους η κοινωνική βοήθεια θα γίνει προσπάθεια να ενταχθεί ευθέως στον προϋπολογισμό ώστε να μην περιμένουν τα Χριστούγεννα οι δικαιούχοι».


Η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ είναι η ίδια με αυτήν μέσω της οποίας υποβλήθηκαν οι αιτήσεις και για το περσινό κοινωνικό μέρισμα. Από το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζουν ότι ο ΟΑΕΔ διαθέτει τα στοιχεία για τους μακροχρόνια ανέργους, τα οποία σε συνδυασμό με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ για τον ΑΦΜ και τα εισοδήματα, δείχνουν ποιοί είναι οι δικαιούχοι του μερίσματος των 700 ευρώ. Το ίδιο ισχύει και για τα στοιχεία για τις πολύτεκνες οικογένειες και τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Αυτό το οποίο πρέπει να δηλωθεί από τους δικαιούχους μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας είναι κυρίως το IBAN του τραπεζικού λογαριασμού τους προκειμένου να γίνει η καταβολή του ποσού.

Οι τέσσερεις κατηγορίες νοικοκυριών με 953.000 μέλη που θα λάβουν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 700 ευρώ είναι οι εξής:

1 Οικογένειες με 4 ή περισσότερα παιδιά και φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα, με βάση τις δηλώσεις έτους 2019, έως 20.000 ευρώ. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν 19.140 νοικοκυριά.

2 Οικογένειες που τουλάχιστον ο ένας γονέας είναι μακροχρόνια άνεργος, δηλαδή άνω των 12 μηνών, με τουλάχιστον ένα εξαρτώμενο τέκνο, και με φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως 15.000 ευρώ. Λαμβάνονται υπόψη και μονογονεϊκές οικογένειες ενώ ο αριθμός των νοικοκυριών ανέρχονται σε 163.778.

3 Οικογένειες που και οι δύο γονείς είναι βραχυχρόνια άνεργοι, κάτω δηλαδή των 12 μηνών, με τουλάχιστον ένα εξαρτώμενο τέκνο, και φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως 15.000 ευρώ. Και στην περίπτωση αυτή λαμβάνονται υπόψη μονογονεϊκές οικογένειες με τον αριθμό των νοικοκυριών που θα ωφεληθούν να υπολογίζονται σε 40.927.

4 Οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα ΑΜΕΑ, δικαιούχοι του σχετικού επιδόματος, έως 24 ετών. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν 25.632 νοικοκυριά.

Για να λάβουν τα νοικοκυριά την έκτακτη ενίσχυση θα πρέπει επιπλέον να πληρούν τα εξής κριτήρια:

- Τουλάχιστον ένας από τους δύο γονείς του νοικοκυριού θα πρέπει να διαμένει, νόμιμα και μόνιμα, στην ελληνική επικράτεια τα τελευταία 10 έτη, όπως προκύπτει από την υποβολή φορολογίας εισοδήματος κατά την τελευταία δεκαετία.

- Και οι δύο γονείς του νοικοκυριού θα πρέπει να είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας.

- Το άθροισμα των καταθέσεων όλων των μελών του νοικοκυριού, σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας ή του εξωτερικού, καθώς και η τρέχουσα αξία μετοχών και ομολογιών, να μην υπερβαίνει τις 20.000 ευρώ.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (19)

Μαρια

Σκυλακάκης: Θα ωφεληθούν περίπου 400.000 παιδιά....τα δικα μου σκυλακακο παντως οχι....

Νεοδημοκρατης

Ναι κυριε θεωδορε καλα τα λετε, αλλά μηπως δεν πρεπει να μείνετε μόνο στα λόγια. Μήπως χρειάζεται και μία καλη δημοσκοποιση τωρα? για να δούνε και οι ζεοι το ποσο ευχαριστημενος ειναι ο λαος απο το κοινωνικό επίδομα ? Και γιατί οχι και καμεια βόλτα στης φτωχο γειτονιές να σας ευχαρίστηση και ο κοσμος απο κοντά. Που θα περασουν καλα, ξανα μετα απο χρονια, αυτα τα χριστούγεννα. Γιατί να γίνεται αυτο μονον προεκλογικα, τάζοντας και οχι μετα δίνοντας?

Β.Δ.

Εάν είναι κάποιος νέος ή μέχρι 55 , υγιής και τεμπέλης και ζεί από επιδόματα φταίνε κυβέρνησης (αυτές νομοθετούν). Γιατί δεν τούς βρίσκουν μέσα από ΟΑΕΔ αυτοί δουλειές για οποία έχουν προσόντα και αν αρνηθούν ή την παρατήσουν χωρίς σοβαρό λόγο νά χάσουν ιδιότητα (μακροχρόνια) ανέργου καί δικαίωμα σέ επιδόματα.

ΣΩΣΤΟΣ

Δυστυχώς η επιδοματική πολιτική των τελευταίων ετών -που κορυφώθηκε επί Σύριζα- έχει καταστήσει την Ελλάδα ελκυστική για τον κάθε πικραμένο που μπορεί να επιβιώσει χωρίς δουλειά κοροϊδεύοντας το κράτος και την υπόλοιπη κοινωνία. Γιατί το κράτος που έχουμε αδυνατεί να ξεχωρίσει αυτόν που έχει πραγματικά ανάγκη από τον επαγγελματία τεμπέλη - επιδοματούχο. Και οι καφετέριες είναι τίγκα από νέους που παίρνουν το ΚΕΑ και ζουν με τους γονείς ή τους παππούδες και δεν πάνε για μεροκάματο (τσιμπάνε και από εκεί χαρτζιλίκι). Δεν πάει κανείς τους να μαζέψει ελιές για 35 ή 40 ευρώ, τους φαίνονται λίγα. Θέλουν όλοι γραφειάκι, τον freddo στο ένα χέρι και με το άλλο να ξύνουν ξέρετε τι. Και βέβαια τουλάχιστον ένα χιλιάρικο μηνιάτικο γιατί έτσι μας αρέσει. Με λιγότερα δεν αξίζει να δουλεύεις. Αυτά δεν τα βγάζω από μυαλό μου δυστυχώς, τα βλέπω και τα βιώνω καθημερινά. Κρίμα που καταντήσαμε έτσι...

Ευνοημένοι !!!

500.000 Γύφτοι, Αλβανοί, αλλοδαποί και Έλληνες Μαυραγορίτες γενικότερα. Όλα τα άλλα περί Αμεα, οικογενειών, παιδιών κλπ είναι να χαμε να λέγαμε ...

ZDX

Μπορουσαν οι αναλγητοι ανίκανοι να μειωσουν λιγοτερο τον ΕΝΦΙΑ στις μεγαλες ιδιοκτησιες και να δωσουν εστω 1 μηνιατικο στους δικαιούχους ΚΕΑ.Μιλαμε 70 μυρια όλα κι όλα.ΞΕΦΤΙΛΕΣ!

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ

Ο συνταξιούχος που παίρνει σύνταξη 500 ευρώ είναι γιατί δεν είχε κολλήσει τα ένσημα που έπρεπε τις χρυσές εποχές για την Ελλάδα. Ούτε φρόντισε να αποταμιεύσει λίγα λεφτά για τα γεράματά του. Μας αρέσει δεν μας αρέσει ο νεοέλληνας είναι τεμπέλης και εσχάτως περιμένει τα επιδόματα για να επιβιώσει. Αυτός που έχει ανάγκη κάνει όχι μία αλλά τρεις δουλειές για να επιβιώσει. Καμία δουλειά δεν είναι ντροπή.

Παλιός δεξιος

20:23 Άκου τώρα εσύ, που λες οτι είσαι και εργαζόμενος, που πολύ το αμφιβάλλω. Αλλα ακου. Για αυτον που λες, οτι δεν κόλλαγε ένσημα και παίρνει σήμερα 500€. Εαν καποιος λοιπών ειναι σήμερα 70 ετων, και παίρνει 500€ σύνταξη θα πρέπει να ειναι και πολυ προνομιούχος. Γιατι? Γιατι αυτος ο άνθρωπος (ανδρας η γυναίκα) είναι γεννημένος(η) το 1949. Εχει πιάσει δουλειά στα 10ου χρονια (αυτα τα χρονια αυτες ηταν η ηλικίες που ξεκίναγε καποιος την εργασια) δηλαδη το 1960 περίπου. (Αυτές της χρυσές εποχές εννοεις?) Η δουλειές λοιπών εκείνων των ανθρώπων αλλά και τον πιό παλιών ηταν στα χωράφια, αντε και σε οικοδομές, και να ρίχνουν πλάκα με ντενεκε στην πλάτη. Οι άνθρωποι αυτοί οχι ενσημο δεν επερναν. Αλλα ουτε καλά, καλα ουτε και μεροκάματο. Συνήθως τους εδιναν προϊόντα . Σιτάρι. Βαμβάκι, καλαμπόκι, μαλια απο πρόβατα. κ.α.Και ευτυχώς που ειρθε ο Παπανδρέου και τους εδωσε μια μικρή συνταξη αυτον τον ανθρωπων. Άσε που και εαν κολαγαν και ένσημα, Εαν δεν ειχαν συμπλήρωση, ακομα και τωρα.4.500 (15 χρονια δουλειάς!!!!!!!!) ένσημα, δεν πέρνανε(νουνε) σύνταξη. Όλα αυτά τα χρήματα των εισφορών τον ασφαλισμένων τι εγιναν που πηγαν? Οσο τώρα για την αποταμίευση που λες,οτι δεν την έκαναν οι εργαζόμενοι απο μόνοι τους.(ξέρεις εσύ πολλους) Μα δεν την εκαναν γιατι επιστευτηκαν αυτους που ψήφιζαν. Ετσι τους ελεγαν οτι ειναι η μόνοι που θα τους σώσουν, Οι μονο που θα έχουν ενα καλύτερο αυριο, ενα καλητερο μελον για αυτους και τα παιδια τους. ( ε τωρα πιστευω οτι για αυτες της χρυσές εποχές μιλας!!!!!!!!). Αλλά βλέπεις αλλα ελεγαν, και μετα αλλα εκαναν. Τι? Κατέστρεψαν τα ασφαλιστικά ταμεία, τα <<λειλατητησαν>> π.χ.(Ρ.S.I) Αποτέλεσμα. Κατάργηση της 13-14 Συντάξεις. Δηλαδη μειωση της συντάξει κατα 40%!!!!!!!!!! Μιλάμε τώρα οτι τους εκαναν μείωση 40% απο τα χρήματα τα δικα τους, τα δικα τους. Βαλε τωρα και του 50ηδες που έχασαν την δουλεια τους το 2010 στην χρεοκοπεια της χώρας. Και με 9.500.00 ένσημα.( 33 χρονια εργασιας)Ξερεις ποτε θα πάρουν σύνταξη αυτοι? Στα 67 και ποσο? 500€.και νανε και ευχαριστημενη Και εσύ μιλάς για ντεμπεληδες..........

Β.Δ.

Σέ αυτούς ποιοί κατηγορούν τούς χαμηλό συνταξιούχους καί αυτούς πού ζούν από επιδόματα ότι φταίνε ίδιοι για κατάσταση τούς ... τούς εύχομαι νά είναι πάντα νέοι καί υγιής νά μπορούν νά δουλέψουν (όταν περάσεις θα 55 δεν σέ περνούν για οποιαδήποτε δουλειά ούτε δημόσιο ούτε ιδιοκτήτες) . Δεν πρέπει νά παντρευτούν γιατί αν είναι άνεργη σύζυγος τούς πρέπει νά ζούνε με ότι έχουν (οποίο μπορεί να μήν τούς φτάνουν για 2). Δεν πρέπει νά κάνουν παιδιά (τώρα πώς θά τούς φτάνει για 3-4 άτομα). Νά κανείς παιδιά δεν είναι δύσκολα αλλά μετά είναι θά δύσκολα (καί κάπως έτσι τελειώνουν και αποταμίευσης) καί αν δεν μπορείς ακόμα να πάρεις σύνταξη ή έχεις μικρή σύνταξη καί παιδιά δεν μπορούν να σέ βοηθήσουν (δεν φτάνει θά δικά τούς για αυτός) τότε στενοχωριέσαι και εσύ και αυτά. Λυπηρό είναι ότι πολύ καί περισσότεροι νέοι αν δεν τό περάσουν οι ίδιοι δεν καταλαβαίνουν.

καλά

Οικονομίστικα παπατζιλίκια. Θα δώσουμε σε 100 χιλ., και θα ωφεληθεί ένα εκατομμύριο. Και τα παιδιά του περιπτερά όπου θα πάει και θα ψωνίσει ο δικαιούχος δεν θα ωφεληθούν; Άρα ωφελούνται 5 εκ,διότι μετά ο περιπτεράς θα πάει και αλλού.

μηδεν

Οι μακροχορνια ανεργοι;και οι χαμηλοσυνταξιουχοι με 400-500 ευρω συνταξη δεν θα παρουν τιποτα.κοπριτες την νδ παλι τους αεργους τεμπελχαναδες πολυτεκνους πριμοδοτειται και οικογενιες με αμεα που ηδη παιρνουν επιδοματα συνταξη αναπηριας.ουστ.

Φώτης

400.000 παιδιά στις 250.000 οικογένειες, μου βγάζει 1.6 παιδί στην κάθε οικογένεια. Σίγουρα ξέρουν μαθηματικά εκεί πέρα;

elena

Εύχομαι εκ βαθέων,να μπορούσα να πω μπράβο που αρχικά αποφάσισε η κυβέρνηση να στοχεύσει την ενίσχυση προς ΑΜΕΑ και ανήλικα. Παρόλα αυτά, αγαπητοί συμπατριώτες, να μην ξεχνιόμαστε. Δεν μιλάμε για χώρα Δυτικής Ευρώπης,που ο μέσος πολίτης ζει ευπρεπώς,με τα τίμια ποσά μισθών/συντάξεων/βοηθημάτων.Για την Ελλάδα μας μιλάμε παιδιά. Συνταξιούχοι των 400 και άνεργοι, καθημερινά παλεύουν να ξοφλήσουν λογαριασμούς και να ταΐσουν την οικογένεια τους . Δε νομίζω πως είναι ακόμη ώρα για τη χώρα μας,να στρέφεται προς ειδικές κατηγορίες,δυστυχώς. Πρέπει να συμμαζευτεί λιγο η γενική άσχημη κατάσταση και μετά βλέπουμε..

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης