Ομόλογα: Ισχυρή αύξηση αποδόσεων για Ελλάδα και Ευρώπη

omologa

Κύμα πωλήσεων στις αγορές ομολόγων μειώνει τις τιμές και αυξάνει τις αποδόσεις και το ενδεικτικό κόστος δανεισμού

Με επιθετικές πωλήσεις ομολόγων στις αγορές ξεκίνησε η πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου. Τα ευρωπαϊκά ομόλογα πιέζονται ιδιαιτέρως από το πρωί, καθώς καταγράφουν σημαντική υποχώρηση στην τιμή τους και ταυτόχρονα αύξηση στις αποδόσεις τους (ενδεικτικά επιτόκια δανεισμού).

Είναι αξιοσημείωτο ότι η αδυναμία ήταν γενικευμένη – και δεν παρουσίαζε διαφορετική ένταση στην περιφέρεια ή τον πυρήνα, μόνο τα ομόλογα Ελλάδας και Ιταλίας είχαν διακριτά χειρότερες επιδόσεις.

10ετή Ομόλογα – Πιέσεις σε περιφέρεια και σε πυρήνα

Στα δεκαετή ομόλογα ένα ισχυρό κύμα πωλητών αύξησε το «ενδεικτικό επιτόκιο» της Ελληνικής Δημοκρατίας για 10 χρόνια στο 1,525, μια επιδείνωση 8% (13:00). Η συμπεριφορά του Ιταλικού ομολόγου ήταν χειρότερη καθώς η αύξηση του κόστους δανεισμού από το άνοιγμα των αγορών άγγιξε το 12% – στο 1,35.

Ωστόσο και οι χώρες του ευρωπαϊκού πυρήνα είδαν τις αποδόσεις τους να αυξάνονται σημαντικά σήμερα, συνεχίζοντας πιο έντονα την τάση των τελευταίων εβδομάδων.

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ipoik

700 ευρώ χωρίς ηλικιακά, περιουσιακά, εισοδηματικά ή οικογενειακά κριτήρια - Λόγω καταθέσεων «κόπηκαν» σχεδόν 1 στους 2 μακροχρόνια άνεργους - Στα 7 αντί για 10 έτη το ελάχιστο όριο κατοικίας στην Ελλάδα

3
kristine_lagarde_main_again

Η νέα επικεφαλής της ΕΚΤ, στην πρώτη της συνέντευξη Τύπου, ξεκαθάρισε ότι θα πρέπει να εκπληρωθούν πρώτα τα κριτήρια και κατόπιν να εξεταστεί η συμμετοχή της Ελλάδας στο QE