LIVE

Κορωνοϊός

Αλέξανδρος Μάνος/INTRASOFT International: Πανευρωπαϊκός πρωταγωνιστής στον χώρο της τεχνολογίας

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
manos0

Η εταιρεία επέκτεινε τις δραστηριότητές της μέσα στην κρίση διεισδύοντας συνεχώς σε νέες αγορές, με το 75% των πωλήσεών της να γίνεται στο εξωτερικό, και έφτασε να απασχολεί σήμερα στην Ελλάδα 1.200 επαγγελματίες υψηλής κατάρτισης 

Σε σημαντικό πανευρωπαϊκό πρωταγωνιστή στον ευρύτερο χώρο της τεχνολογίας έχει εξελιχθεί η INTRASOFT International, η οποία μετά τον μετασχηματισμό της το 2012, στην κορύφωση της οικονομικής κρίσης, καταφέρνει κάθε χρόνο να επεκτείνει τις δραστηριότητές της, να μπαίνει διαρκώς σε νέες αγορές και να αυξάνει τα μεγέθη της, δημιουργώντας πλέον σημαντικό ανάχωμα στο λεγόμενο brain drain, αφού σήμερα απασχολεί 1.200 επαγγελματίες υψηλής κατάρτισης στις εγκαταστάσεις της στην Αθήνα, στην Πάτρα και τη Θεσσαλονίκη.

Η INTRASOFT θεωρείται πια employer of choice για πολλούς νέους προγραμματιστές παρέχοντας μοναδικές ευκαιρίες εξέλιξης και συνεχούς επιμόρφωσης.

«Το 75% των πωλήσεών μας γίνεται πλέον στο εξωτερικό, κυρίως στην περιοχή του ΕΜΕΑ (Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική)», λέει στο «business stories» ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Αλέξανδρος Μάνος, ο οποίος βρίσκεται στο τιμόνι της INTRASOFT International περίπου τα τελευταία πέντε χρόνια. Σε αυτό το διάστημα η εταιρεία, παρά το δύσκολο εσωτερικό περιβάλλον, όχι μόνο κατάφερε να αυξήσει σημαντικά τα οικονομικά της μεγέθη, αλλά σχεδόν να διπλασιάσει τον αριθμό του ανθρώπινου δυναμικού που απασχολεί - από 650 στην Ελλάδα στους 1.200!

Αλλοι 800 βρίσκονται στο Βέλγιο και το Λουξεμβούργο, όπου είναι και η έδρα της πάλαι ποτέ θυγατρικής της Intracom IT Services, που μετασχηματίστηκε σε μητρική μετά την αντίστροφη απορρόφηση του 2012, καθώς και διάσπαρτοι σε πολλές άλλες αγορές, όπως η Ιορδανία, η Δανία, η Ρουμανία, η Ν. Αφρική.

Ο μετασχηματισμός αυτός, όπως εξηγεί ο κ. Μάνος, δεν έγινε διόλου τυχαία, αφού η εταιρεία έχει φτάσει να θεωρείται σήμερα η Νο 2 προμηθεύτρια συνολικά των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, «με κύριο στόχο τα επόμενα χρόνια να γίνει Νο 1», όπως λέει ο ίδιος.

ma2
Η INTRASOFT θεωρείται πλέον employer of choice για πολλούς νέους προγραμματιστές παρέχοντας μοναδικές ευκαιρίες εξέλιξης και συνεχούς επιμόρφωσης


Και συνεχίζει: «Παρέχουμε μια ευρύτατη γκάμα υπηρεσιών πληροφορικής στους πελάτες και συνεργάτες μας. Από ανάπτυξη λογισμικού, υποστήριξη δικτύων και υποδομών, συμβουλευτική, System Integration, analytics σε όλα τα επίπεδα, σε όλο το φάσμα του ΙΤ. Συγχρόνως επενδύουμε σε start-ups, όπως πρόσφατα στη WeMetrix με εφαρμογές Credit Risk Scoring και στην πλατφόρμα Machine Learning της Incelligent, ενσωματώνοντας τις νέες αυτές τεχνολογίες στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας και φέρνοντας έτσι την καινοτομία σε όλους τους πελάτες μας. Η στενή επαφή μας δε με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς μάς δίνει γνώσεις και εμπειρία τις οποίες προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε και στις υπόλοιπες δραστηριότητές μας, είτε στον τομέα των υπηρεσιών προς το Δημόσιο είτε προς ιδιωτικές επιχειρήσεις».

Σε έργα του Δημοσίου η INTRASOFT κατέχει εμπειρία 30 ετών, ενώ έχει επενδύσει σημαντικά τα τελευταία χρόνια στην ανάπτυξη προηγμένων προϊόντων λογισμικού για τα τελωνεία, τις φορολογικές αρχές, τις αρχές κοινωνικής ασφάλισης και την ασφάλεια υγείας. Το πελατολόγιο της εταιρείας εκτείνεται από την Ελλάδα ως τη Δανία, το Κατάρ, τη Βρετανία, την Ολλανδία, το Μαρόκο, την Κένυα και σε πολλές άλλες χώρες.

«Εχουμε όμως και το σκέλος των επιχειρήσεων και των τραπεζών, όπου εδώ και αρκετά χρόνια διατηρούμε μια σημαντική παρουσία με δικό μας σύστημα core banking», λέει ο κ. Μάνος, τονίζοντας τη μεγάλη διείσδυση και την ανάπτυξη σε αυτό το σκέλος που έχει η INTRASOFT τα τελευταία χρόνια, πέρα από την Ελλάδα και την Κύπρο, σε πολλές αγορές της Ανατολικής Αφρικής, όπως την Κένυα, τη Ζάμπια, την Ουγκάντα και την Τανζανία.

Και στην Ελλάδα όμως η παρουσία στο συγκεκριμένο κομμάτι είναι σημαντική, με υπηρεσίες που ξεκινούν από την ανάπτυξη λογισμικού και εφαρμογών «custom made» και φτάνουν σε συστήματα εμπειρίας του πελάτη, CRM, ERP, Analytics, IT Security για λογαριασμό μεγάλων οργανισμών, όπως τράπεζες, τηλεπικοινωνιακοί οργανισμοί, ασφαλιστικές εταιρείες, βιομηχανίες και άλλους.

«Το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγικής μας δραστηριότητας είναι στην Ελλάδα», λέει ο κ. Μάνος και προσθέτει: «Το θετικό είναι ότι υπάρχει μια βάση πολύ ποιοτικού ανθρώπινου δυναμικού, αξιόλογοι και πλήρως καταρτισμένοι προγραμματιστές, αναλυτές, αρχιτέκτονες, data scientists. Αυτό είναι μια μεγάλη αλήθεια. Δουλεύουμε σε πολλές χώρες και βλέπουμε τι συμβαίνει. Οι Ελληνες είναι πολύ ανταγωνιστικοί και έχουν πολύ υψηλά επίπεδα κατάρτισης σε διεθνές επίπεδο. Επομένως, η διατήρηση της βάσης μας στην Ελλάδα αποτελεί πλεονέκτημα, το οποίο και αξιοποιούμε στο έπακρο, έχοντας διπλασιάσει τους υπαλλήλους μας μέσα στην τελευταία πενταετία. Ιδιαίτερο βάρος έχει δοθεί στην επένδυση πάνω στους ανθρώπους μας με συνεχή εκπαίδευση σε hard & soft skills, διατηρώντας αυτό που πιστεύω ότι είναι για εμάς η συνταγή της επιτυχίας. Από την άλλη, όμως, η ελληνική αγορά, λόγω της οικονομικής κρίσης, παράγει μικρότερη κερδοφορία, κάτι που μας επηρέασε στο ότι δεν μπορούσαμε να κάνουμε ακόμα μεγαλύτερες επενδύσεις. Και πάλι, όμως, καταφέραμε να το αντιμετωπίσουμε και να αναπτυχθούμε με νέες τεχνολογίες, να φέρουμε νέο κόσμο και να έχουμε σήμερα αυτά τα αποτελέσματα».

Εξάλλου, όπως εξηγεί, «το στρατηγικό σχέδιο είναι να χτίσουμε πάνω σε αυτό στο οποίο έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα. Είμαστε μια εταιρεία με άμεμπτο φύλλο πορείας. Οποιοδήποτε έργο κι αν αναλάβαμε το φέραμε εις πέρας, εκπληρώνοντας και υπερβαίνοντας τις προσδοκίες των πελατών μας. Επομένως, κοιτάμε στο μέλλον με στόχο να παρέχουμε άριστες συμβουλές και λύσεις στους πελάτες μας στην πορεία προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους. Αυτό θα το κάνουμε από τη μία μεριά αναπτύσσοντας με τις πιο προηγμένες τεχνολογίες δικά μας προϊόντα και εφαρμογές στους χώρους όπου έχουμε συγκεντρώσει βαθιά τεχνογνωσία και από την άλλη προσφέροντας υψηλότατης ποιότητας συμβουλευτικές, system integration και υποστηρικτικές στη λειτουργία τους υπηρεσίες. Η επένδυση στα προϊόντα στους τομείς αιχμής, όπως το Δημόσιο ή τα τραπεζικά συστήματα, είναι στρατηγική επιλογή προκειμένου να καταφέρουμε ακόμα μεγαλύτερη διείσδυση στη διεθνή αγορά. Τέλος, η απόφασή μας να προχωρήσουμε πλέον στη μαζική υιοθέτηση Αgile μεθοδολογίας στα έργα μας και ακόμα περισσότερο στη συνολική φιλοσοφία της εταιρείας μας, πιστεύω, θα εξυπηρετήσει τον στόχο αυτό».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης