Η ΑΒΑΞ εξασφάλισε τρεις μεγάλες συμφωνίες 740 εκατ. ευρώ

Η ΑΒΑΞ εξασφάλισε τρεις μεγάλες συμφωνίες 740 εκατ. ευρώ

Στο 1,8 δισ. εκτοξεύεται το ανεκτέλεστο υπόλοιπο συμβάσεων - Ανέλαβε σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Ιράκ, τον αγωγό IGB στη Βουλγαρία και τμήματα αυτοκινητόδρομου στην Κροατία

Croatia-2-copy
Τρεις σημαντικές συμφωνίες, που εκτινάσσουν το ανεκτέλεστο υπόλοιπο συμβάσεων στα 1,8 δισ. ευρώ και εγγράφουν νέα έργα στο χαρτοφυλάκιο της ΑΒΑΞ, συνολικού ύψους 740 εκατ. ευρώ, εξασφαλίζει η ελληνική τεχνική εταιρεία, ισχυροποιώντας την παρουσία της στη διεθνή αγορά και σε μεγάλες ενεργειακές υποδομές με γεωστρατηγική σημασία.

Εναν χρόνο μετά τους μετοχικούς κλυδωνισμούς που προκάλεσε η κατάρρευση του άλλοτε κυπριακού κολοσσού της J&P Overseas, ο ελληνικός βραχίονας, η ΑΒΑΞ, δείχνει πλέον έτοιμος για την αυτόνομη πορεία του ποντάροντας πολύ στις αγορές της Μέσης Ανατολής και του αραβικού κόσμου, στις οποίες είχε πρωτοστατήσει για πολλές δεκαετίες η μητρική εταιρεία.

Έμφαση πλέον δίνεται στην κατασκευή ενεργειακών υποδομών, ηλεκτρομηχανολογικών έργων αλλά και έργων με μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους. «Η ανάληψη της υλοποίησης των τριών νέων συμβάσεων αποτελεί απόδειξη της επιτυχούς στόχευσης, αλλά και πολλαπλή ψήφο εμπιστοσύνης εντός και, κυρίως, εκτός Ελλάδος στην εμπειρία και τεχνογνωσία που διαθέτει σε ενεργειακά έργα και έργα υποδομών», αναφέρει ο κ. Χρήστος Ιωάννου, πρόεδρος της ΑΒΑΞ.

Στις νέες συμβάσεις που υπογράφτηκαν πρόσφατα περιλαμβάνεται ο νέος σταθμός ενέργειας στην Μπισμαγιάχ του Ιράκ, ισχύος 1.650 ΜW και συνολικής αξίας 533 εκατ. ευρώ, που σύμφωνα με την εταιρεία αποτελεί το μεγαλύτερο ενεργειακό έργο που ανατέθηκε ποτέ σε εταιρεία ελληνικών συμφερόντων στο εξωτερικό.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης