Βήμα σημειωτόν στο Χρηματιστήριο - Άνοδος 0,27%

Βήμα σημειωτόν στο Χρηματιστήριο - Άνοδος 0,27%

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 858,16 μονάδες

xrimatistirio
Την ίδια μονότονη κίνηση συνεχίζει να επαναλαμβάνει η Αθήνα αντιδρώντας στα νέα απο το εξωτερικό - στην μεν πτώση - αντιδρά με μεγάλες ρευστοποιήσεις και στα κέρδη προχωρά με βήματα σημειωτόν.

Με το υφιστάμενο αγοραστικό ενδιαφέρον η ελληνική αγορά είναι η πιο προβλέψιμη αγορά στον κόσμο και πιθανότατα η πλέον στρεβλωμένη. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με άνοδο 0,27% κλείνοντας στις 858,16 μονάδες ωστόσο η μετοχή της Coca- Cola έχασε 0,90% κλείνοντας στα 28,77 ευρώ – μετοχή η οποία είναι και η πιο δεικτοβαρής.

Επειδή, όμως η Coca- Cola διαπραγμάτευεται πρωτογενώς στο Λονδίνο θα έπρεπε να αφαιρεθεί απο τον Γενικό Δείκτη – όπως κι άλλες δυο μετοχές.

Διότι πουλώντας λίγα κομμάτια της Coca - Cola πώλησης προς στο τέλος της συνεδρίαση δίνεται η εντύπωση πως η ελληνική αγορά έπεφτε ή ήταν εντελώς αδιάφορη – γεγονός το οποίο δεν απέχει και πολύ απο την πραγματικότητα.

Με άλλα λόγια, η σημερινή είκονα του Γενικού Δείκτη, όπως και η κεφαλαιοποίηση χρειάζεται να εξαιρέσει τις τρεις μετοχές που βρίσκονται και σε χρηματιστήρια του εξωτερικού.

Κατά τα άλλα η σημερινή εικόνα της αγοράς ήταν διαφορετική σε σχέση με χθες και ύστερα απο trading ακολούθησε άνοδος προς το τέλος της συνεδρίασης.

Κλείσιμο
Η μετοχή της Εθνικής έκλεισε στα 2,756 ευρώ με άνοδο 0,80%. Κέρδη 0,34% για την Eurobank στα 0,884 ευρώ. Αμετάβλητη η Τράπεζα Πειραιώς στα 3 ευρώ. Με οριακή πτώση η Alpha bank στα 1,718 ευρώ. Κέρδη 1,40% για την Μπέλα στα 17,35 ευρώ. Με άνοδο 1,04% ο ΟΤΕ στα 13,20 ευρώ βρέθηκε σε υψηλά έτους ενω διακινήθηκαν πακέτα μετοχών. Με άνοδο 1,66% η ΔΕΗ στα 3,07 ευρώ. Οι συναλλαγές ανήλθαν στα 57,2 εκατ. ευρώ. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης