Μοίρασε πρόστιμα 601 χιλιάδες ευρώ η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Μοίρασε πρόστιμα 601 χιλιάδες ευρώ η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Σαν το «χαλάζι» έπεσαν τα πρόστιμα από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς καθώς  επιβλήθηκαν συνολικά πρόστιμα 601 χιλ.ευρώ, είτε σε βασικούς μετόχους είτε σε εισηγμένες εταιρείες.

Μοίρασε πρόστιμα 601 χιλιάδες ευρώ η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Σαν το «χαλάζι» έπεσαν τα πρόστιμα από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς καθώς  επιβλήθηκαν συνολικά πρόστιμα 601 χιλ.ευρώ, είτε σε βασικούς μετόχους είτε σε εισηγμένες εταιρείες. Ειδικότερα, στην χθεσινή συνεδρίαση αποφασίστηκαν τα εξής :         
•   Ενέκρινε το περιεχόμενο του ενημερωτικού δελτίου της εταιρίας ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΕΕ σχετικά με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με Δημόσια Προσφορά υπέρ των παλαιών μετόχων, και την εισαγωγή των νέων μετοχών στην κατηγορία «Μεσαίας και Μικρής Κεφαλαιοποίησης» της Αγοράς Αξιών του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
•   Χορήγησε άδεια στην εταιρία SOLIDUS SECURITIES ΑΕΠΕΥ για την παροχή της επενδυτικής υπηρεσίας των επενδυτικών συμβουλών σύμφωνα με το άρθρο 4 του ν. 3606/2007.
•   Ενέκρινε, μετά από αίτημα της ΓΣ των μετόχων της εταιρίας ΠΕΝΤΕΔΕΚΑΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΕΠΕΥ, την ανάκληση της άδειας παροχής των επενδυτικών υπηρεσιών της εκτέλεσης εντολών για λογαριασμό πελατών και της τοποθέτησης χρηματοπιστωτικών μέσων χωρίς δέσμευση ανάληψης. Η εταιρία θα δραστηριοποιείται εφεξής ως ΑΕΠΕΥ, μη μέλος του ΧΑ.
•   Ενέκρινε τη διαγραφή των μετοχών της εταιρίας INFORMER AEΒΕ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ από το Χρηματιστήριο Αθηνών, σύμφωνα με το άρθρο 17, παρ. 5 του ν. 3371/2005.
•   Επέβαλε πρόστιμο 200.000 ευρώ στην εταιρία ΑΣΠΙΣ ΚΑΠΙΤΑΛ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ και 100.000 ευρώ στην εταιρία ΑΣΠΙΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΑΕ διότι προέβησαν σε δημόσια προσφορά ομολογιών σε επενδυτές, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση ενημερωτικού δελτίου και χωρίς λήψη σχετικής άδειας από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Σχετικά με την ίδια υπόθεση είχαν επιβληθεί στις 21.4.2010 κυρώσεις (συνολικό πρόστιμο 1.060.000 ευρώ) για μη παροχή στοιχείων. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ερεύνησε την υπόθεση μετά από καταγγελίες επενδυτών στα τέλη του 2009.
•   Επέβαλε πρόστιμο συνολικού ύψους 260.000 ευρώ στον Πρόεδρο, στον Διευθύνοντα Σύμβουλο, στον Οικονομικό Διευθυντή και σε δυο τακτικούς ορκωτούς ελεγκτές της εταιρίας ΑΤΛΑΝΤΙΚ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΑΕΕ, για διάδοση ψευδών και παραπλανητικών πληροφοριών μέσω των οικονομικών καταστάσεων των ετών 2006 και 2007 ως προς το ύψος των αποθεμάτων και των αποτελεσμάτων της ανωτέρω εταιρίας. Ειδικότερα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επέβαλε στα πρόσωπα που υπέγραψαν τις παραπάνω οικονομικές καταστάσεις πρόστιμο από 75.000 ευρώ στον κ. Περικλή Αποστόλου και στον κ. Μανώλη Αποστόλου, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο αντίστοιχα και 50.000 ευρώ στον κ. Xρήστο Σιδέρη, οικονομικό διευθυντή. Επίσης η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επέβαλε πρόστιμο από 25.000 ευρώ στην κα. Παναγιώτα Μαραβελέα και στον κ. Ιωάννη Καλογερόπουλο, Ορκωτούς Ελεγκτές της εταιρίας, οι οποίοι διενήργησαν τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων για τις χρήσεις 2006 και 2007 αντίστοιχα. Για την ίδια υπόθεση επιβλήθηκε και πρόστιμο 10.000 στην εταιρία.
•   Επέβαλε πρόστιμο 30.000 ευρώ στον κ. Σταύρο Λάλιζα μέλος του ΔΣ της TELEDOME για παράβαση του άρθρου 5 του ν. 3340/2005. O ανωτέρω επενδυτής προέβη στις 9.7.2007 σε αγορές 15.000 μετοχών της εταιρείας INTRACOM HOLDINGS κατά την περίοδο που ήταν κάτοχος προνομιακής πληροφορίας και ειδικότερα της πρόθεσης της δεύτερης εταιρίας να προχωρήσει σε δεσμευτική προσφορά για την εξαγορά της πρώτης.
Κλείσιμο
•   Επέβαλε πρόστιμο 5.000 ευρώ στην εταιρία Π. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΒΕ διότι ανήγγειλε εκπρόθεσμα σημαντική μεταβολή συμμετοχών μετόχων της επί των δικαιωμάτων ψήφου, κατά παράβαση του ν. 3556/2007.
•   Επέβαλε πρόστιμο 3.000 ευρώ στην ΑΕΔΑΚ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ASSET MANAGEMENT διότι δεν είχε θεσπίσει ποσοτικά όρια επένδυσης ανά διαχειριστή.
•   Επέβαλε πρόστιμο 3.000 ευρώ στην εταιρία ΝΗΡΕΥΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΕ διότι στις οικονομικές καταστάσεις της περιόδου 1.1-30.6.2008 δεν είχε καταχωρήσει στα αποτελέσματά της πρόσθετους φόρους που της καταλογίστηκαν για τις χρήσεις 2005-2007. Σημειώνεται όμως ότι στην οικονομική έκθεση της ίδιας περιόδου η εταιρία είχε γνωστοποιήσει και ενημερώσει το επενδυτικό κοινό σχετικά με τους καταλογισθέντες φόρους.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης