Σολτς: Είμαστε καλά προετοιμασμένοι για μια ενδεχόμενη οικονομική κρίση

Σολτς: Είμαστε καλά προετοιμασμένοι για μια ενδεχόμενη οικονομική κρίση

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ μιλώντας στην κρατική ABRD ανέφερε ότι ο ίδιος δεν αναμένει κρίση ανάλογη με αυτήν της περιόδου 2008 - 2009

YWh3fy8m
Η Γερμανία θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει μια ενδεχόμενη οικονομική κρίση, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών της χώρας, Όλαφ Σολτς, τονίζοντας πως ο ίδιος δεν αναμένει ύφεση του μεγέθους της οικονομικής κρίσης της περιόδου 2008 - 2009.

«Είμαστε καλά προετοιμασμένοι γιατί έχουμε επαρκείς οικονομικούς πόρους και αν υπάρξει κρίση, μπορούμε να λάβουμε αντίμετρα, αλλά επί του παρόντος αντιμετωπίζουμε μόνο μια επιβράδυνση της ανάπτυξης», ανέφερε ο κ. Σολτς μιλώντας στην κρατική ABRD.

Εκτίμησε πως δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα κρίση του μεγέθους του 2008 ? 2009, προσθέτοντας πως ο ίδιος δεν διαβλέπει τέτοιο σενάριο, καθώς οι προβλέψεις καταδεικνύουν σε βελτίωση της οικονομίας, αλλά με πιο αργό ρυθμό απ' ότι εκτιμάτο προηγουμένως.

Πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι η γερμανική οικονομία θα εισέλθει σε ύφεση κατά το τρίτο τρίμηνο, ύστερα από την συρρίκνωση του δευτέρου τριμήνου. Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, τα κορυφαία γερμανικά ινστιτούτα αναμένεται αργότερα την Τετάρτη να εκδώσουν νέες προβλέψεις υποβαθμίζοντας τις εκτιμήσεις τους για τον ρυθμό ανάπτυξης για φέτος και για το 2020.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης