ΔΕΗ: Θέμα Πτολεμαΐδας 5 ανοίγει η κυβέρνηση

ΔΕΗ: Θέμα Πτολεμαΐδας 5 ανοίγει η κυβέρνηση

Το τέλος του λιγνίτη το 2028 βάζει στο κάδρο και την υπερσύγχρονη μονάδα κόστους 1,4 δις. ευρώ

ptolemaida5
Την συζήτηση για το μέλλον της υπερσύγχρονης μονάδας της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα άνοιξε από χθες η κυβέρνηση, προεξοφλώντας το σφράγισμα των λιγνιτικών μονάδων έως το 2028.

Χθες στο περιθώριο των δηλώσεων για την ΔΕΗ, ερωτηθείς ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Κωστής Χατζηδάκης για την ομιλία του Πρωθυπουργού στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών στην Νέα Υόρκη κατά την οποία προανήγγειλε το τέλος του λιγνίτη στην χώρα μας, δήλωσε με κατηγορηματικό ότι αυτό είναι το σχέδιο της κυβέρνησης.

Απέφυγε όμως να εξειδικεύσει τις νέες πολιτικές της χώρας παραπέμποντας στο νέο εθνικό σχέδιο για την ενέργεια και το κλίμα (ΕΣΕΚ) αλλά και να αποκαλύψει εάν στο αναθεωρημένο ΕΣΕΚ το ποσοστό του λιγνίτη στο ενεργειακό μείγμα έως το 2030 θα είναι μηδενικό. Ωστόσο δεν το απέκλεισε.

Το κεφάλαιο όμως της Πτολεμαΐδας 5 δεν είναι μια απλή υπόθεση. Η μονάδα ξεκίνησε να κατασκευάζεται σε μια περίοδο που είχε αρχίσει να ξεθωριάζει το όραμα του λιγνίτη και ήδη έχει κοστίσει στην ΔΕΗ περίπου 1 δις. ευρώ. Υπολείπονται περί τα 400 εκ. ευρώ για να ολοκληρωθεί.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης