Προσλήψεις: Η ΕΛΣΤΑΤ ζητά 1.040 ιδιώτες συνεργάτες για έρευνα

Προσλήψεις: Η ΕΛΣΤΑΤ ζητά 1.040 ιδιώτες συνεργάτες για έρευνα

Το έργο στο οποίο θα συμβάλουν θα έχει μέγιστη διάρκεια έως 8 μήνες - Πρέπει τουλάχιστον να είναι απόφοιτοι Λυκείου  ή εξατάξιου Γυμνασίου και ηλικίας από 18 έως 67 ετών 

elstat
Η ΕΛΣΤΑΤ προχωρά σε προσλήψεις. Συνολικά 1.040 νέους υπαλλήλους πρόκειται να προσλάβει η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) για την κάλυψη των αναγκών της. Όπως αναφέρεται σε ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, πρόκειται για ιδιώτες συνεργάτες, δηλαδή εξωτερικούς συνεργάτες - ερευνητές (ΕΣΕ).

Οι προσληφθέντες που θα απασχοληθούν στην ΕΛΣΤΑΤ θα πρέπει να είναι τουλάχιστον απόφοιτοι Λυκείου ή εξατάξιου Γυμνασίου και ηλικίας από 18 έως 67 ετών. Η ειδικότητα των ανωτέρω ιδιωτών συνεργατών, εξωτερικών συνεργατών - ερευνητών (ΕΣΕ), είναι αυτή του ερευνητή, με ρόλο τη συμπλήρωση ερωτηματολογίων στατιστικών ερευνών.

Τα φυσικά αυτά πρόσωπα αναμένεται να απασχοληθούν στην ΕΛΣΤΑΤ από τις αρχές Σεπτεμβρίου 2019 έως και τις 30 Απριλίου 2020, δηλαδή το έργο στο οποίο θα συμβάλουν θα έχει μέγιστη διάρκεια έως 8 μήνες. Μάλιστα, έχει οριστεί και η συνολική προσφερόμενη αμοιβή για το σύνολο της εργασίας, η οποία ανέρχεται σε 2.643 ευρώ. Το συνολικό ποσό της κατ’ αποκοπήν αμοιβής των 1.040 ιδιωτών συνεργατών προκύπτει από τον αριθμό των πλήρως και ορθώς συμπληρωμένων ερωτηματολογίων που θα παραδώσουν για τις έρευνες που θα τους ανατεθούν.

Οι προσληφθέντες θα απασχοληθούν στη συλλογή στοιχείων και δεδομένων για μία σειρά από έρευνες. Ειδικότερα θα είναι αρμόδιοι για τη συλλογή στοιχείων στατιστικών ερευνών (δειγματοληπτικών και απογραφικών). Άλλωστε, υπενθυμίζεται ότι το έργο των ανωτέρω ιδιωτών συνεργατών, εξωτερικών συνεργατών - ερευνητών περιλαμβάνει την έγκαιρη, πλήρη και σωστή συλλογή και συμπλήρωση στοιχείων από επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Σύμφωνα με υπουργική απόφαση, τα στοιχεία συλλέγονται κυρίως με προσωπικές συνεντεύξεις στον χώρο των νοικοκυριών ή των επιχειρήσεων με ειδικά κατά έρευνα ερωτηματολόγια. Επειδή, δε, για τη συμπλήρωση των ερωτηματολογίων απαιτούνται πολλαπλές μετακινήσεις των ΕΣΕ σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, καθώς και προσωπικές συνεντεύξεις με τους υπευθύνους αυτών, οι ΕΣΕ θα πρέπει να είναι υγιείς, να έχουν καλή φυσική κατάσταση και γνώση της ελληνικής γλώσσας.

Το έργο που θα αναλάβουν οι προσληφθέντες εκτελείται εκτός της έδρας της ΕΛΣΤΑΤ και των εδρών των Περιφερειακών Υπηρεσιών Στατιστικής, ενώ διευκρινίζεται πως δεν υπάρχει συγκεκριμένο ωράριο εργασίας.

Κλείσιμο
Επισημαίνεται ότι οι έρευνες πραγματοποιούνται σε δείγματα νοικοκυριών και επιχειρήσεων από όλη την ελληνική επικράτεια, που επιλέγονται από τη Διεύθυνση Μεθοδολογίας, Διαχείρισης Ποιότητας και Διεθνών Σχέσεων της ΕΛΣΤΑΤ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης