Πειραιώς: Στα €150 εκατ. τα κέρδη προ φόρων που αναμένει η τράπεζα

Πειραιώς: Στα €150 εκατ. τα κέρδη προ φόρων που αναμένει η τράπεζα

Προς πώληση δανειών €4 δισ. μέχρι και το 2020

tr12
Σε τροχιά πωλήσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων άνω των 4 δισ. ευρώ μέχρι και το 2020, στοχεύει η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, ενώ μέσα στον Οκτώβριο θα ξεκινήσει η συνεργασία της Τράπεζας με την Intrum για τη διαχείριση μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Σε ό,τι αφορά το σύνολο της χρήσης, η διοίκηση αναμένει προ φόρων κέρδη ύψους 150 εκατ. ευρώ, ενώ στο α’ εξάμηνο τα προ φόρων κέρδη ανήλθαν σε 73 εκατ. ευρώ από 33 εκατ. ευρώ ένα χρόνο πριν, με βελτίωση σε όλα τα βασικά στοιχεία αποτελεσμάτων. Τα καθαρά κέρδη της Τράπεζας ανήλθαν σε 38 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών στο α΄ εξάμηνο 2018.

Η τράπεζα προχώρησε σε δύο συναλλαγές-ορόσημα για την πορεία της, την έκδοση χρεογράφων Tier 2, την πρώτη από ελληνική τράπεζα κατά την τελευταία δεκαετία, και τη στρατηγική συνεργασία με την Intrum για τη διαχείριση μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs).

Η διοίκηση εμφανίζεται αισιόδοξη για τη μελλοντική πορεία της τράπεζας και τη δημιουργία ωφελειών σε όλους τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Να σημειωθεί ότι τα Project Iris (0,7 δισ. ευρώ μικρή αξία), Phoenix (άνω των 2 δισ. ευρώ μικτή αξία) και Callaway (άνω του ενός δισ. ευρώ μικτή αξία) βρίσκονται σε προπαρασκευαστική φάση.

Κλείσιμο
Για περισσότερα οικονομικά νέα στο newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης