Πώς θα διεκδικήσει η Ελλάδα 25 δισ. από τον τουρισμό τρίτης ηλικίας

Πώς θα διεκδικήσει η Ελλάδα 25 δισ. από τον τουρισμό τρίτης ηλικίας

Τι δείχνει η έρευνα της διαΝΕΟσις για την ανάπτυξη του τουρισμού τρίτης ηλικίας και του τουρισμού υγείας

dianeosis
Η χώρα μας θα μπορούσε να διεκδικήσει δεκάδες δισ. ετησίως, προσελκύοντας ηλικιωμένους τουρίστες για να περνούν στην Ελλάδα τα χρόνια της συνταξιοδότησής τους, ασθενείς τουρίστες που θέλουν να συνδυάσουν τη θεραπεία τους με διακοπές, ή άλλους τουρίστες που αναζητούν υπηρεσίες ευεξίας και υγείας, αναφέρει νέα έρευνα της διαΝΕΟσις, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια μεγάλη αγορά, και μια μεγάλη, ανεκμετάλλευτη ευκαιρία.

Οπως αναφέρει η διαΝΕΟσις:

Γνωρίζατε ότι το 7,3% των ενηλίκων στην Ευρώπη δηλώνουν ότι θα ήθελαν να διαμείνουν στη Ν.Ευρώπη μετά τη συνταξιοδότησή τους; Ότι 120.000 Βρετανοί ηλικίας άνω των 65 ετών ζουν σήμερα στην Ισπανία και ότι ο αριθμός αυτός διπλασιάστηκε μέσα στα τελευταία 10 χρόνια;

Ο ιατρικός τουρισμός και ο τουρισμός τρίτης ηλικίας αποτελούν μια μεγάλη αγορά και δυστυχώς μια ακόμα ανεκμετάλλευτη ευκαιρία για τη χώρα μας.

Πώς θα μπορούσε η Ελλάδα να διεκδικήσει έσοδα εκατομμυρίων δισ. ευρώ ετησίως από την ανάπτυξη των συγκεκριμένων κατηγοριών τουρισμού; Η νέα έρευνα της διαΝΕΟσις, που εκπονήθηκε από το Ινστιτούτο Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής και ομάδα ερευνητών υπό τον συντονισμό του καθηγητή κοινωνικής και προληπτικής ιατρικής στο ΕΚΠΑ Γιάννη Τούντα, απαντά σε αυτή την ερώτηση.

Διαβάστε αναλυτικά τα ευρήματα της έρευνας με ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης