Χρηματιστήριο: Έκλεισε με άνοδο 0,8% στo... φώτο-φίνις

Χρηματιστήριο: Έκλεισε με άνοδο 0,8% στo... φώτο-φίνις

Στις 859,12 μονάδες ο Γενικός Δείκτης - Πτώση για τη ΔΕΗ

xrima
Οι έντονες αγοραστικές τάσεις που άρχισαν να εμφανίζονται προς το τέλος της συνεδρίασης είχαν ως αποτέλεσμα να ξεπεραστεί η αρχική έντονη μεταβλητότητα και η αγορά να κλείσει, τελικά, με κέρδη έναντι της χθεσινής ημέρας. Η έντονη άνοδος των τιμών σε επιλεγμένες μετοχές που εμφανίστηκε λίγο πριν το κλείσιμο της συνεδρίασηςοδήγησε τελικά τον δείκτη πιό κοντά στις 860 μονάδες.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με άνοδο  0,80% έναντι της Τετάρτης, στις 859,12 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών  διαμορφώθηκε στα 108,1 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 43 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 6,4 εκατ. τεμάχια.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με κέρδη 0,61%, στις 2.192,83 μονάδες, ενώ στο +1,60% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.313,91 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 0,26% στις 773,65 μονάδες.

Η μετοχή της Σαράντης έκλεισε με κέρδη 6,78%, κοντά στα  9 ευρώ . Η Βιοχαλκο ενισχύθηκε κατά 4,15% και ακολουθούν οι Λάμδα, Cenergy και ΟΠΑΠ με άνοδο πάνω από  3%. Κέρδη άνω του 2% κατέγραψαν οι μετοχές του  ΟΤΕ, των ΕΛ.ΠΕ  και του Φουρλή, ενώ με άνοδο πάνω από 1% έκλεισαν οι ΑΔΜΗΕ, Πειραιώς και Eurobank.

Κλείσιμο
Ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Μυτιληναίος, Εθνική, ΟΛΠ, ΓΕΚ Τέρνα και Τέρνα Ενεργειακή, ενώ Ελλάκτωρ, Jumbo και ΕΧΑΕ ολοκλήρωσαν χωρίς μεταβολή.

Στον αντίποδα, οριακά χαμηλότερα έκλεισε η Coca Cola, ενώ άνω του 1% ήταν η πτώση σε Τιτάν, Alpha Bank, Motor Oil και Aegean. Η ΔΕΗ έκλεισε με πτώση 3,44%.

Σε ότι αφορά τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, οι επερχόμενες εκλογές είναι ένα θέμα που απασχολεί του ξένους αναλυτές. Μάλιστα η Citigroup σήμερα επεσήμανε πως είναι πιθανή η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας. Στην περίπτωση αυτή, μπορεί οι Ευρωπαίοι να συμφωνήσουν στην χαλάρωση των μεταμνημονιακών δημοσιονομικών στόχων, και ειδικά του 3,5% του ΑΕΠ για το πρωτογενές πλεόνασμα, ενισχύοντας έτσι περαιτέρω την επενδυτική εμπιστοσύνη.

Σημειώνεται ότι από την Δευτέρα 1 Ιουλίου, εγκαινιάζεται και η ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω της οποίας θα λειτουργήσει το νέο πλαίσιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Η λειτουργία της πλατφόρμας κρίνεται κομβική για τον τραπεζικό κλάδο  και τις ρυθμίσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων, καθώς αφενός σηματοδοτεί το τέλος της εποχής των στρατηγικών κακοπληρωτών, αφετέρου θα συμβάλει στις ανακτήσεις οφειλών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης