Χρηματιστήριο: Πιέσεις στις τράπεζες - Πτώση 1,09% για τον Γενικό Δείκτη

Stock

Η έκδοση του ομολόγου της Τράπεζας Πειραιώς έφερε ρευστοποιήσεις στην αγορά που ενδοσυνεδριακά κινήθηκε ανοδικά

Πίεσε το χρηματιστήριο η έκδοση του ομολόγου της Πειραιώς φέρνοντας γενικότερες ρευστοποιήσεις σ όλο το χρηματιστηριακό ταμπλό.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 844 μονάδες χάνοντας 1,09% ενω ενδοσυνεδριακά κινήθηκε ανοδικά και προς τις 853 μονάδες.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η έκδοση του ομολόγου οδήγησε σε ρευστοποιήσεις στην μετοχή της Πειραιώς καθώς πολλοί επενδυτές είχαν τοποθετηθεί στην μετοχή και αγόρασαν ταυτόχρονα και το ομόλογο.

Πιέσεις ασκήθηκαν και σε Εθνική ενω αρνητικές ήταν και οι υπόλοιπες τράπεζες. Όμως, στο τέλος της συνεδρίασης, το κλείσιμο της Τράπεζα;ς Πειραιώς δείχνει το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών, ειδικότερα Αμερικανικών κεφαλαίων.

Το κουπόνι ( επιτόκιο ) του ομολόγου δεν παύει να είναι υψηλό με 9,75% -ιδιαίτερα όταν το δεκαετές έχει φθάσει στο ιστορικό ρεκόρ του 2,5%.

Η συγκυρία, όμως, φέρνει τις αποδόσεις των ευρωπαϊκών να πέφτουν και οι επενδυτές πληρώνουν για να διακρατήσουν το κεφάλαιο τους. ( αρνητικά επιτόκια )

Η ουσία είναι ότι, η Τράπεζα Πειραιώς, αλλά και οι υπόλοιπες δεν έχουν κεφαλαιακό πρόβλημα και μπορούν να βγούν και μετά τις εκλογές στις αγορές, με χαμηλότερα επιτόκια.

Βουτιά 4,31% για την Εθνική Τράπεζα στα 2,373 ευρώ. Με πτώση 3,15% η Τράπεζα Πειραιώς στα 3,07 ευρώ. Πτώση 1,81% για την Alpha Bank στα 1,63 ευρώ.

Με πτώση 2,43% ο ΟΛΠ στα 22,10 ευρώ. Πτώση 1,76% ο ΟΠΑΠ στα 9,795 ευρώ. Με πτώση 0,71% ο ΟΤΕ στα 12,60 ευρώ. Με κέρδη 1,65% η βιοχάλκο στα 3,995 ευρώ.

Οι συνολικές συναλλαγές ανήλθαν στα 78.1 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 4,1 εκατ. ευρώ ήταν προσυμφωνημένα πακέτα.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

stock_ex

Προς την εταιρική αγορά ομολόγων στρέφονται ολοένα και περισσότερες εισηγμένες - Ποιες εταιρείες ετοιμάζονται για έκδοση νέων ομολόγων - Πώς κινούνται τα ελληνικά εταιρικά ομόλογα

oikonomiko_eglima

Οι Γενικοί Γραμματείς και οι Γενικοί Διευθυντές στο ΣΔΟΕ θα πρέπει να εκλέγονται αξιοκρατικά και με ανοικτές διαγωνιστικές διαδικασίες, αντί να αλλάζουν κατά βούληση κάθε φορά που αλλάζει μία κυβέρνηση ή ένας υπουργός