Χρηματιστήριο: Πιέσεις στις τράπεζες - Πτώση 1,09% για τον Γενικό Δείκτη

Stock

Η έκδοση του ομολόγου της Τράπεζας Πειραιώς έφερε ρευστοποιήσεις στην αγορά που ενδοσυνεδριακά κινήθηκε ανοδικά

Πίεσε το χρηματιστήριο η έκδοση του ομολόγου της Πειραιώς φέρνοντας γενικότερες ρευστοποιήσεις σ όλο το χρηματιστηριακό ταμπλό.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 844 μονάδες χάνοντας 1,09% ενω ενδοσυνεδριακά κινήθηκε ανοδικά και προς τις 853 μονάδες.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η έκδοση του ομολόγου οδήγησε σε ρευστοποιήσεις στην μετοχή της Πειραιώς καθώς πολλοί επενδυτές είχαν τοποθετηθεί στην μετοχή και αγόρασαν ταυτόχρονα και το ομόλογο.

Πιέσεις ασκήθηκαν και σε Εθνική ενω αρνητικές ήταν και οι υπόλοιπες τράπεζες. Όμως, στο τέλος της συνεδρίασης, το κλείσιμο της Τράπεζα;ς Πειραιώς δείχνει το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών, ειδικότερα Αμερικανικών κεφαλαίων.

Το κουπόνι ( επιτόκιο ) του ομολόγου δεν παύει να είναι υψηλό με 9,75% -ιδιαίτερα όταν το δεκαετές έχει φθάσει στο ιστορικό ρεκόρ του 2,5%.

Η συγκυρία, όμως, φέρνει τις αποδόσεις των ευρωπαϊκών να πέφτουν και οι επενδυτές πληρώνουν για να διακρατήσουν το κεφάλαιο τους. ( αρνητικά επιτόκια )

Η ουσία είναι ότι, η Τράπεζα Πειραιώς, αλλά και οι υπόλοιπες δεν έχουν κεφαλαιακό πρόβλημα και μπορούν να βγούν και μετά τις εκλογές στις αγορές, με χαμηλότερα επιτόκια.

Βουτιά 4,31% για την Εθνική Τράπεζα στα 2,373 ευρώ. Με πτώση 3,15% η Τράπεζα Πειραιώς στα 3,07 ευρώ. Πτώση 1,81% για την Alpha Bank στα 1,63 ευρώ.

Με πτώση 2,43% ο ΟΛΠ στα 22,10 ευρώ. Πτώση 1,76% ο ΟΠΑΠ στα 9,795 ευρώ. Με πτώση 0,71% ο ΟΤΕ στα 12,60 ευρώ. Με κέρδη 1,65% η βιοχάλκο στα 3,995 ευρώ.

Οι συνολικές συναλλαγές ανήλθαν στα 78.1 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 4,1 εκατ. ευρώ ήταν προσυμφωνημένα πακέτα.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

oikonomikwn_main

Τι αποκαλύπτει το προσχέδιο προϋπολογισμού Το κόστος ανέρχεται σε 138 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί από το υπερπλεόνασμα που θα διανεμηθεί ως κοινωνικό μέρισμα τον Δεκέμβριο - Σύμφωνα με πληροφορίες, το μέτρο εγκρίθηκε από τους θεσμούς, γιατί έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα και ενισχύει τη ρευστότητα στην αγορά

kristalina2

Το Ταμείο αναφέρει ότι σχεδόν το 40% του εταιρικού χρέους σε οκτώ μεγάλες χώρες -ΗΠΑ, Κίνα, Ιαπωνία, Γερμανία, Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία- θα είναι αδύνατον να εξυπηρετηθεί, εάν υπάρχει επιβράδυνση, έστω και κατά το ήμισυ σοβαρή σε σχέση με αυτή πριν από μια δεκαετία -κατάρρευση Lehman Brothers