Χρηματιστήριο: Πιέσεις στις τράπεζες - Πτώση 1,09% για τον Γενικό Δείκτη

Χρηματιστήριο: Πιέσεις στις τράπεζες - Πτώση 1,09% για τον Γενικό Δείκτη

Η έκδοση του ομολόγου της Τράπεζας Πειραιώς έφερε ρευστοποιήσεις στην αγορά που ενδοσυνεδριακά κινήθηκε ανοδικά

Stock
Πίεσε το χρηματιστήριο η έκδοση του ομολόγου της Πειραιώς φέρνοντας γενικότερες ρευστοποιήσεις σ όλο το χρηματιστηριακό ταμπλό.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 844 μονάδες χάνοντας 1,09% ενω ενδοσυνεδριακά κινήθηκε ανοδικά και προς τις 853 μονάδες.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η έκδοση του ομολόγου οδήγησε σε ρευστοποιήσεις στην μετοχή της Πειραιώς καθώς πολλοί επενδυτές είχαν τοποθετηθεί στην μετοχή και αγόρασαν ταυτόχρονα και το ομόλογο.

Πιέσεις ασκήθηκαν και σε Εθνική ενω αρνητικές ήταν και οι υπόλοιπες τράπεζες. Όμως, στο τέλος της συνεδρίασης, το κλείσιμο της Τράπεζα;ς Πειραιώς δείχνει το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών, ειδικότερα Αμερικανικών κεφαλαίων.

Το κουπόνι ( επιτόκιο ) του ομολόγου δεν παύει να είναι υψηλό με 9,75% -ιδιαίτερα όταν το δεκαετές έχει φθάσει στο ιστορικό ρεκόρ του 2,5%.

Η συγκυρία, όμως, φέρνει τις αποδόσεις των ευρωπαϊκών να πέφτουν και οι επενδυτές πληρώνουν για να διακρατήσουν το κεφάλαιο τους. ( αρνητικά επιτόκια )

Κλείσιμο
Η ουσία είναι ότι, η Τράπεζα Πειραιώς, αλλά και οι υπόλοιπες δεν έχουν κεφαλαιακό πρόβλημα και μπορούν να βγούν και μετά τις εκλογές στις αγορές, με χαμηλότερα επιτόκια.

Βουτιά 4,31% για την Εθνική Τράπεζα στα 2,373 ευρώ. Με πτώση 3,15% η Τράπεζα Πειραιώς στα 3,07 ευρώ. Πτώση 1,81% για την Alpha Bank στα 1,63 ευρώ.

Με πτώση 2,43% ο ΟΛΠ στα 22,10 ευρώ. Πτώση 1,76% ο ΟΠΑΠ στα 9,795 ευρώ. Με πτώση 0,71% ο ΟΤΕ στα 12,60 ευρώ. Με κέρδη 1,65% η βιοχάλκο στα 3,995 ευρώ.

Οι συνολικές συναλλαγές ανήλθαν στα 78.1 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 4,1 εκατ. ευρώ ήταν προσυμφωνημένα πακέτα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης