Τράπεζα Πειραιώς: Άντλησε επιτυχώς 400 εκατ. ευρώ με το ομόλογό της

piraeus_bank

Περισσότερα από τον αρχικό στόχο των 300-350 εκατ. ευρώ

Πάνω από 850 εκατ. ευρώ ήταν οι προσφορές που συγκεντρώθηκαν για το ομόλογο Tier II της Τράπεζας Πειραιώς, με το επιτόκιο της έκδοσης να διαμορφώνεται τελικά στο 9,75% και ενδιαφερόμενους περισσότερους από 125 επενδυτές

Η τράπεζα άντλησε 400 εκατ. ευρώ, περισσότερα δηλαδή από τον αρχικό στόχο των 300-350 εκατ. ευρώ.

Όπως έγραψε το newmoney.gr, τα στελέχη της τράπεζας βρίσκονται στο Λονδίνο από την περασμένη Πέμπτη και έχουν πραγματοποιήσει πάνω από 60 συναντήσεις με μεγάλα funds του City.

Πρόκειται για μία πολύ σημαντική εξέλιξη για την χρηματοοικονομική κατάσταση της τράπεζας, αφού είναι και η πρώτη φορά, έπειτα από 11 χρόνια, που εκδίδει ένα αντίστοιχο ομόλογο. Οσο για τη χρονική στιγμή που εκδίδεται, είναι ευνοϊκή, καθώς η τράπεζα επιχειρεί να εκμεταλλευτεί το θετικό κλίμα που υπάρχει στις αγορές για μια σταθερή φιλοεπενδυτική κυβέρνηση στη χώρα.

Από το ποσοστό επιτυχίας του ομολόγου της Τράπεζας Πειραιώς και την απόδοση που θα διαμορφωθεί, θα εξαρτηθεί και η επιτάχυνση ή μη των σχεδίων της Εθνικής και της Alpha Bank που θέλουν να ενισχύσουν τα εποπτικά τους κεφάλαια χωρίς να ζημιώσουν τους υφιστάμενους μετόχους τους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τον Σεπτέμβριο η Εθνική θα κάνει ανάλογη κίνηση με την Πειραιώς, προχωρώντας σε μια αντίστοιχη έκδοση χωρίς μέχρι σήμερα να έχει αποφασισθεί το ύψος της. Ωστόσο, πρόσφατα η διοίκηση Μυλωνά μίλησε στο Λονδίνο για την έκδοση ομολόγων Tier II, ύψους 800 εκατ. ευρώ έως το 2023.

Από την πλευρά της, η Alpha Bank θα εξετάσει μετά το καλοκαίρι τη δυνατότητα έκδοσης ανάλογου ομολόγου,καθώς έχει τον υψηλότερο δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας.

Η έκδοση της Πειραιώς θα διέπεται από το αγγλικό δίκαιο καθώς εκδότης είναι η Piraeus Group Finance PLC, με εγγυητή την Τράπεζα Πειραιώς. Η αξιολόγηση της έκδοσης από Moody's και S&P αναμένεται να είναι Caa3 και CCC, αντίστοιχα.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Τράπεζα Κύπρου με έκδοση αντίστοιχου ομολόγου είχε αντλήσει 250 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 9,25%.

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Τοκογλύφος

Με επιτόκιο 9,75%??? χα χα χα... Ούτε εγώ δεν δανείζω με τέτοιο επιτόκιο!

bull

Μεγάλη επιτυχία το επιτόκιο δανεισμού. Τι άλλο θα διαβάσουμε.

Adekastos

Να δούμε αν θα μπορέσουν να το ξεπληρώσουν ποτέ;

γτπ καβαλα κουλης

και μετα δανειζουν τα χρεωκοπημενα κομματα του τοξου με επιτοκιο 2%.......

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης