Bloomberg: Η προσδοκία εκλογής του Κυριάκου Μητσοτάκη οδηγεί σε άνοδο του Χρηματιστηρίου

Bloomberg: Η προσδοκία εκλογής του Κυριάκου Μητσοτάκη οδηγεί σε άνοδο του Χρηματιστηρίου

Η Ελλάδα αφήνει πίσω της τη χρεοκοπία - Ο πρόεδρος της ΝΔ στοχεύει σε ανάπτυξη 4%, γράφει το Bloomberg σε αναλυτικό οικονομικό του ρεπορτάζ για την Ελλάδα

mitso076
Μ΄ένα εκτενές δημοσίευμα το Bloomberg, αναφέρει πως η προσδοκία εκλογής του Κυριάκου Μητσοτάκη οδηγεί σε άνοδο του Χρηματιστηρίου και πως η Ελλάδα αφήνει πίσω της την χρεοκοπία.

«Οι εξαιρετικές αποδόσεις στο χρηματιστήριο έρχονται φέτος από μία χώρα που μερικά πριν πήρε το μεγαλύτερο πακέτο διάσωσης στην ιστορία», αναφέρει χαρακτηριστικά το Bloomberg σε αναλυτικό οικονομικό του ρεπορτάζ για την Ελλάδα.

Οι ελληνικές μετοχές σημείωσαν άνοδο περίπου 38% φέτος και ο διευθύνων σύμβουλος του ελληνικού χρηματιστηρίου, Σωκράτης Λαζαρίδης, δηλώνει στο Bloomberg ότι αναμένει περαιτέρω κέρδη, ενισχυμένα από την πιθανή νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εκλογές του Ιουλίου.

thebigrallyq


«Η πιθανή επόμενη κυβέρνηση θα εφαρμόσει πολιτικές υπέρ των επιχειρήσεων και θα επιταχύνει την αναδιάρθρωση του τραπεζικού κλάδου», τόνισε ο κ. Λαζαρίδης.

Κλείσιμο
Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι σχεδιάζει να μειώσει τους εταιρικούς φόρους και να πωλήσει κρατικά περιουσιακά στοιχεία ως μέρος ενός σχεδίου που στοχεύει σε ρυθμό ανάπτυξης 4%. Οι μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς Α.Ε. και της Attica Bank SA, υπερδιπλασιάστηκαν φέτος, εν μέσω προσπαθειών για μείωση των κόκκινων δανείων, κληρονομιά μιας κρίσης χρέους που μείωσε την ελληνική οικονομία κατά περισσότερο από 25%.

bloo09


«Το έτος ξεκίνησε τέλεια», δήλωσε ο Λαζαρίδης σε συνέντευξή του στη Νέα Υόρκη, όπου συνοδευόταν από τον Πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς Γεώργιο Χατζηνικολάου και τον Αιμίλιο Κυριακού, διευθύνοντα σύμβουλο της Citigroup Inc. «Οι τράπεζες αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τα ζητήματά τους, τα δημοσιονομικά προβλήματα έχουν επιλυθεί και οι επιχειρήσεις της πραγματικής οικονομίας έχουν τα μέσα, με χαμηλά επιτόκια, να εφαρμόσουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης